דר' חיים גליקמן מיאסי

shoni123

New member
דר' חיים גליקמן מיאסי

שלום רב.. אתמול גילתי כי כי לסבי ז"ל היה דוד ששמו חים גליקמן אשר היה רופא ברומניה. כמכיון ששם משפחתו של סבי היה צימר, אני מניחה כי הדוד הוא מצד אמו של סבי, כך שככל הנראה גילתי את שם משפחתה של סבתא רבא שלי מצד אביו של אמי. לד"ר חיים (שיים) גליקמן לא היו ילדים, בשנת 1934, בעודו ברומניה הוא רכש אדמה בחיפה (דרך אגודת הרברט סמואל), הוא נפטר בשנת 1935 (אינני יודעת ממה), ומכיון שלא היו לו ילדים כאמור ואשתו נשארה ביאסי ברומניה, ליורשיו בארץ הוכרזו נתן צימר,(בן אחותו כאמור), סילביה נגראנו-דסקלו (אחות של נתן-). וסילביה לבנטר (בן דוד של סבי). הנ"ל עלו לארץ ב1964 ונדהמו לגלות שהמדינה הפקיעה את האדמות הנ"ל. אכן, כספו של ד"ר חים גליקמן, אשר לפי מכתבים שמצאתי מתואר כ"ציוני נלהב וידוע",נזרק לריק. ואולם מה שמענין אותי בסיפור הוא בני המשפחה הנ"ל, אשר לא ידעתי על קירבתם (אמי תמיד חשבה שהמוריש הנ"ל היה קרוב רחוק, ולא אחי סבתה!). ולכן, אם למישהו יש מידע על האנשים שנזכרים לעיל, ובמיוחד על חיים גליקמן, אודה אם על תגובתכם! תודה שרון

oded 3

New member
משפחת גליקמן מיאסי

רחל זילברברג, אחות סבתי, ילידת 1899, הייתה נשואה למשה גליקמן מהעיר יאסי. למייטב ידיעתי, משה נהרג ב - 1942 בפוגרום ביאסי. רחל עלתה בראשית שנות החמישים לארץ והתגוררה בחיפה. צאצאיהם גרים בארץ. איני יודע אם יש קשר לד"ר חיים גליקמן.

shaham01

New member
גליקמן מיאסי

זה כנרא צירוף מקרים אך גם בעץ שלנו קרבה לגליקמן בדרגה דומה לזו שאצל עודד: אדלה ברגהוף, אחות סבה של רעיתי, ילידת 1896, הייתה נשואה לפיליפ (פישל) גליקמן מיאסי. הם נישאו ביאסי ב- 1930. פיליפ נפטר ברומניה בשנות החמישים. אדלה וילדיה עלו ארצה בשנות הששים וגרו בראשון לציון. היא וגם ילדיה נפטרו מאז, אך נכדותיה חיות בארץ. הגבלתי את החקירות שלי לאנשים עם קשר דם אלי או אל רעיתי ולכן אין לי מידע על קרוביו של פיליפ ואין לי מושג אם יש קשר לד"ר חיים גליקמן "שלך" או למשה גליקמן "שלך" עודד. אנסה לברר, אך מסופקני אם הנכדות ידעו דבר על כך. בהצלחה, רוני

למעלה