דרפטינג בארץ

דרפטינג בארץ

למה לקיים דרפטינג בארץ? לפני שאני אסביר למה לפי דעתי חשוב שיהיה דרפטינג בארץ אני רוצה להסביר איך ולמה בכלל חוקק החוק שאוסר לבצע דרפטינג. ככל שהטריאתלון גדל והצטרפו יותר אנשים, וכמו שקורא בכל ספורט חדש, היה צורך שמישהו ימציא חוקים ברורים. אבא של אחד הספורטאים הבולטים באותה תקופה (אם אני לא טועה זה היה אבא של סקוט טינלי, אבל יכול להיות שאני טועה) כתב את החוקים לטריאתלון. בגלל כמות המשתתפים שגדלה וגדלה ובגלל הבלגן שנוצר בקטע האופניים החליט אותו אבא להמציא חוק שמטרתו להשליט סדר בזמן הרכיבה. לשם כך הוא המציא את חוק הדרפטיג. זה אומר שכשהמציאו את החוק הוא לא בא במטרה למנוע "ניצול" של הרוכב שלפניך, אלה כדי שלא יהיה בלגן. (למי שלא מאמין לי רק שידע שנשיא ה-ITU, לס מקדונלד, סיפר לי את הסיפור הזה!!!). במשך הזמן ולאחר הרבה גלגולים התחילו לאכוף את חוק הדרפטינג באמת בשביל למנוע את אותו "ניצול". איך הוא בוטל? לאלוף (בצבא) אלכס גילעדי (אחד משלנו) יש חלק גדול בזה. אלכס גילעדי הוא חבר מאוד טוב של נשיא ה-ITU. הוא גם חבר הנהלת הועד האולימפי העולמי וסגן נשיא רשת הNBC לענייני ספורט. אלכס היה מבין אלו שלחמו להכניס את הטראיתלון לאולימפיאדה והרבה בזכותו זה קרה. בכל מיקרה לאלכס היה רעיון שאותו הוא שיתף עם לס מקדונלד (נשיא הITU). הוא המליץ לבטל את הדרפטינג ועל ידי כך יהיה ניתן למשוך הרבה יותר טלוויזיה. למה? כי הוא קיווה שכשאנשים ירכבו בדרפטינג הם יפלו ויהיה דם (כמו שקורא בתחרויות אופניים) וזה ימשוך. בנוסף יהיה ניתן לעשות מסלול מעגלי ובכך למשוך יותר קהל מה שיביא יותר ספונסרים = כסף!!! (כנראה שאם אלכס, איש תקשורת כמו שציינתי מקודם, חשב שזה ימשוך טלוויזיה הוא ידע מה שהוא אומר). אז למה כדאי לאשר דרפטינג בארץ? אני מניסיוני האישי יכול לספר שהפעם הראשונה שנתקלתי בתחרות דרפטינג הייתה באליפות אירופה בשנת 1999. באותה תחרות יצאתי די טוב מהמים (בחצי העליון) אבל בגלל חוסר ניסיון בתחרויות מהסוג הזה בצעתי החלפה יחסית איטית יותר ויצאתי לקטע האופניים לבד ובין האחרונים. חשוב לציין שהיו כאלו שיצאו אחרי מהמים, היו מנוסים בתחרויות דרפטינג וביצעו החלפה מהירה, וסיימו במקומות מכובדים למעלה. לעומת זאת לאחר שנה התחרתי באליפות העולם לנוער ושם כבר היה לי טיפה יותר ניסיון וידעתי מה אני צריך לעשות. לאחר השחייה ביצעתי החלפה מהירה והצלחתי לתפוס את הקבוצה שלפני ולהשיג מקום מכובד-22 מתוך 50. אני טוען שחשוב שבארץ יהיה דרפטינג כי כך נהוג בחו"ל ועל מנת שנוכל להתכונן לרמה שאנו שואפים להגיע אליה אלינו להתאמן כמוהם. חשוב שנלמד איך מתחרים בתחרויות דרפטינג, איך תופסים קבוצה, איך בורחים לקבוצה ואיך מנצחים תחרויות עם דרפטינג. בקשר לאלו שדואגים לבטיחות אז חשוב שתדעו שלפחות בארץ, מאז שאישרו דרפטינג ירד אחוז הפגיעות בקטע האופניים, וזה עובדתית אז אין טעם להתווכח. נכון אז יש מיעוט של ספורטאיי עלית אבל גם שם חשוב שיהיה הדרפטינג כי בתחרויות כאלו יש הרבה מה ללמוד. לדוגמא אישית אחי (דן) ואני מנצלים את התחרויות בארץ לשיפור הטכניקה הקבוצתית שלנו, וזה בשביל שכשנתחרה בחו"ל נהיה מספיק בטוחים בעצמנו ונדע שנוכל לעבוד ביחד כדי לתפוס קבוצה וגם בשביל לברוח. ולמי שטוען שתחרות מהסוג הזה קלה יותר אז יש לא טעות גדולה מאוד, שכנראה נובעת מטקטיקה מסוימת או מחוסר השגיות שהיא לא לעבוד עם הרוכב השני ולא לשאוף להגיע כמה שיותר למעלה בדף תוצאות. כאשר רוכבים נגד השעון הרוכב נימצא כל הזמן בדופק ומאמץ קבועים. לעומת זאת כאשר רוכבים (כמו שצריך) בדרפטינג הרוכב נימצא או במאמץ גבוהה מאוד או במאמץ נמוך (יחסית). השינוי הזה בקצבים הוא מאוד קשה ולכן לא כל כך בטוח שזה יותר קל. זה אומנם יותר מהיר אבל לא יותר קל. ולמי שחושב שחשיבות היכולת באופניים ירדה בטוח לא ראה תחרויות בחו"ל. אני מדבר על כל אליפויות העולם ו\או אליפויות אירופה בחמש השנים האחרונות (השתתפתי רק בחמש האחרונות אז אני לא יודע מה היה לפניהם) שבהם קטע האופניים היה כולו בעליות. וגם בתחרויות שלא היה מסלול קשה ניתן יתרון לרוכבים וזאת על ידי מסלול טכני. לכן כדאי שתבינו שגם קיום ,עם הדרפטינג, מנצח מי שהוא שוחה הכי טוב רוכב הכי טוב ורץ הכי טוב והכי חשוב עושה את הכל הכי טוב. בקשר לירידה של השידורים בטלוויזיה, לא ניתן לדעת כי זאת הסיבה האמיתית לירידה אבל יש כאלו שעובדים לשיפור המצב. בITU הקימו ועדה שתפקידה לשפר את הקשר עם הטלוויזיה ולעלות את מספר השידורים. היא עושה את על ידי כך שערב לפני התחרות הועדה מתדרכת את הספורטאים ואומרת להם מה היא רוצה שהם יעשו על מנת שהצילומים יהיו יותר איכותיים ומרגשים. היא גם פועלת על מנת להשיג שידורים ישירים של תחרויות וכפי שהיה השנה באליפות אירופה (שידור ישיר של התחרות) כך מתוכנן ששנה הבאה יותר תחרויות יהיו מסוקרות בשידור ישיר. אין ספק שמאז שאישרו דרפטינג בארץ רמת התחרויות עלתה, לצופים יותר יפה לראות את התחרויות, אחוז המשתתפים גדל (בכל התחרויות השנה היה מספר שיא של משתתפים) ומספר הנפגעים ירד. אני מסכים שברגע שייאסר הדרפטינג בעולם (מה שכנראה לא יקרה, לפי נשיא הITU) שייאסר גם אצלנו אבל כל עוד ניתן לבצע דרפטינג בעולם בבקשה על תעצרו אותנו (הספורטאים ההישגיים) ותנו לנו את הכלים על מנת שנוכל להגיע ליכולת להתחרות ברמה בחו"ל. אני מבין שמה שכתבתי פה יגרום להרבה ויכוחים ושהרבה אנשים יענו לי אבל לפני שאתם עושים כך בבקשה תחשבו קצת. שיהיה לכולם בהצלחה בעונה הבאה, רן אלתרמן.

שאלה לרן ודן...

למה אתם לא משתתפים בתחרויות האופניים בארץ? כדי לשפר את יכולת הרכיבה שלכם בדרפטינג בדבוקה גדולה ובמסלולים מעט טכנים ובמהירות גבוהה יותר מהטנדרט של הטריאתלוןבארץ אותו אתם מכתיבים. לפני שאתם קופצים וצועקים "פרובוקציה" אני אציין שזה באמת מעניין אותי ואני חושב שזו שאלה שמעניינת את כולם לדעתי. אני מעריך את הדרך בה אתם עובדים וחושב שאתם יכולים להגיע לרמה בינלאומית גבוהה. תקשיבו לפרשנות בערוץ 5 ותבינו עד כמה אני מפרגן לכם ומעריך אותכם. בברכה יאיר

דווקא כן

אנחנו דווקא כן משתתפים בתחרויות אופניים. בתחילת השנה שעברה השתתפנו בתחרות אופניים שנערכה במגידו ובתחילת השנה הזו בתחרות שנערכה איפה שהוא ליד אשדוד אם אני לא טועה. לצערינו הרב אין הרבה תחרויות בארץ ובשאר התחרויות שהיו פשוט לא היינו בארץ. לידיעתך כשהיינו בניו - זילנד בתחילת השנה לקחנו חלק בכמה תחרויות (מועדון) אופניים. גם אנחנו חושבים שתחרויות אופניים יכולות לעזור לנו וגם בתחרויות שהשתתפנו היינו בין המובילים (לפחות חלק מהזמן) ולא "ישבנו" מאחור. אין ספק כי אם הינו יכולים לעשות יותר תחרויות אופניים היינו משפרים את הרמה ואנחנו מאוד מקווים כי שנה הבאה נצליח לעשות כן. נחזור למ שכתבנו, אנחנו לא צעקנו בשום מקום "פרובוקציה" ופשוט ראינו חובה להסביר קצת על הדרפטינג ועל ניסיונינו האישי בכדי שגם האחרים יבינו וילמדו. נסה להבין שאנחנו לא רוצים רק את טובתינו אלה גם את טובת המתחרים האחרים שלנו וטובת הטריאתלון הישראלי בכלל. רן ודן אלתרמן.

אם כך אני מסיר את הקסדה בפניכם ו...

כחבר הו. המקצועית החדשה של איגוד האופניים אני מבטיח לכם הזמנה אישית לכל מרוץ עליו אדע מראש. תהיו מוכנים להזמנה כזו כבר בחודש פברואר 2002. יש תוכניות לליגת קריטריום וקרמיס שמאוד מתאימה להכנה לטריאתלון. אני מקווה לראותכם ועוד הרבה טריאתלטים על קו הזינוק של התחרית בארץ זבת חלב.

uri1000

New member
יפה , טוב לקרוא קצת מקצועיות לפעמים

שאלה קטנה... זה דן או רן כותבים , אנחנו מספיק מבולבלים גם ככה , לפחות פה תנו סימן שאתם קצת שונים
כל הכבוד על הרמה שהבאתם , תמשיכו להצליח ובבקשה תוסיפו קצת מאמרים מקצועיים מנסיונכם למען כולנו תודה בהצלחה אורי

הצפה

New member
רן שלום .

יש כמה דברים לא ברורים בנושא הדרפטינג (אתה כותב שהטריאתלט צריך להיות טוב מאוד בכל המקצועות) ניבנה סנריו שבתחרות העילית באילת היה מישתתף טריאתלט שהוא שחיין ורוכב אופניים מצויין. הוא היה יוצא מהמים כדקה וחצי לפני הקבוצה (כמו שקרה באילת רק שם היו שניים ) עולה על האופניים ורוכב לבד. ברור שהקבוצה הייתה תופסת אותו לאחר שכילה את כוחו או שהוא היה חייב לחכות להם ואז אין ערך לזה שהוא יצא ראשון מהמים ורוכב מצויין. לאור מה שאתה כותב שקרה לך באירופה שיצאת בחלק העליון של הקבוצה אך לא ראשון ותפסת את הקבוצה הראשונה וזה עזר לך לתפוס מקום טוב. הדרפטינג מצויין לספורטאים טובים אך לא למצויינים שיוצאים ראשונים ויתפסו בכל מקרה. אולי לא הסברתי את עצמי טוב אבל מה שאני רוצה להגיד שלשחיין ורוכב מצויין אין שום סיכוי במידה ויש דרפטינג ואין שום טעם לצאת ראשון מהמים (בפער) ולרכב לבד עד התפיסה. (לא צריך להתאמץ להיות ראשון בשלב השחייה והאופניים אלה רק בקבוצה המובילה עד לריצה ) תקן אותי אם אני טועה ?

שלום גם לך

אלף, יכול להיות מצב (וזה כבר קרה) שיצא שחיין ראשון מהמים עבד כל האופניים לבד ואפילו נצח!!! בתחרות שאני השתתפתי (אליפות עולם) לא אמרתי שתפסתי את הקבוצה הראשונה אלה את השניה שלמרות שעבדה מאוד חזק בקטע האופניים לא הצליחה לתפוס את הראשונה (למרות שהיינו מאוד קרובים). כשאתה אומר שמספיק לצאת בקבוצה הראשונה למה אתה מתכוון? איך אתה יודע כמה יהיו בקבוצה הראשונה? לדוגמא, שנה שעברה באליפות העולם כולם יצאו פחות או יותר ביחד מהמים (לא היה מישהו שיצא כראש חץ), אבל חמישה ספורטאים עשו החלפה מאוד מהירה ויצאו ראשונים. אותה קבוצה עבדה מאוד חזק והצליחה להגדיל את הפער על הקבוצה השניה שמנתה מעל 20 ספורטאים. המקום הראשון היה מבין חמשת הספורטאים האלו(צרפתי). לעומת זאת המקום השני לא היה מאותה קבוצה. בקבוצה הראשונה היה גם שחיין מצטיין(מדנמרק) שכמעט לא עזר בקטע האופניים לקבוצה ואני גם לא בטוח שהוא סיים ב-20 הראשונים. אותו הדבר קרה גם השנה באליפות העולם. לעומת זאת, באולימפיאדה אותו צרפתי ניסה לעשות בריחה בקטע האופניים וביחד עם עוד ספורטאי הם הצליחו ליצור פער של כדקה (אם אני לא טועה). בכל זאת הוא לא הצליח לנצח וסיים רק במקום השביעי (אם אני לא טועה). עוג דוגמא. השנה באליפות אירופה יצאה קבוצה אחת גדולה (כ-20 ספורטאים לפחות) לקטע האופניים ולאורך כל הרכיבה הם נשארו ביחד (היו כאלה שלא הצליחו להחזיק עם הקבוצה ו"נפלו", אבל הרוב סיים ביחד). ניצח מי שהצליח לרוץ הכי מהר אחרי האופניים. (גם מסלול האופניים וגם מסלול הריצה היו מאוד קשיים ובעלי שיפועים גדולים). מה שאני מנסה להסביר הוא שלא ניתן לדעת מה יקרה במהלך התחרות ולכן אני מבטיח לך שאף אחד מהספורטאים לא מוותר בשחייה אלא נותן כל מה שיש לו כדי שיוכל לצאת כמה שיותר קדימה באופניים. לא בהכרח מי שרץ הכי מהר מנצח אלא מי שרץ הכי מהר אחרי האופניים!!! כמו שכתבתי מנצח מי שהכי טוב בשחייה, באופניים, בריצה ומי שהכי טוב בהכל!!! אגב הכי טוב בהכל זה אומר גם מנטלית וגם טקטית. ספורטאי עלית צריך לבוא לתחרות כאשר הוא מודע לכל התרחישים שעלולים לקרות ולהיות מסוגל להישאר מרוכז ולטפל בהם. בברכה רן

zacki

New member
שאלה לרן ודן (או דן ורן) -בלי קשר

מתי ידעתם שיש לכם עתיד במקצוע (איזה גיל?) הסבר לשאלה: מתי הבנתם לראשונה שאתם תותחים ואתם הולכים להיות אלופי הארץ? (בגילאי 14-15 לא הראתם סימנים של תותחיות)

הכל עניין של כוח רצון והישרדות

מאז ומתמיד עסקנו בספורט, אומנם לא בצורה תחרותית ומקצוענית שכזו אך תמיד עסקנו בסוג זה או אחר. בטריאתלון פשוט התאהבנו. ומאז (מגיל 13) את כל זמננו, מחשבותינו ועיסוקינו אנו מפנים לספורט. להגיד שאנחנו פנומנלים בטריאתלון קשה לי להגיד, גם שאנחנו ממש כישרונים אינני יכול להגיד. אך בדבר אחד כן התברכנו והוא כוח רצון שרק בזכותו הגענו לאן שהגענו. חשוב להבין שטריאתלון הוא ספורט אירובי, וככול שהבסיס האירובי גדול יותר כך הסיכוי להצליח הוא רב יותר. ככל שהספורטאי/ת ישרדו יותר כך ההצלחה תהיה גדולה יותר. תמיד חלמנו ליהיות הכי טובים ותמיד לנצח אבל מה לעשות לא תמיד זה יצא. הדבר החשוב ביותר זה אף פעם לא להתייאש, תמיד להרים את הראש וגם כשקשה וגם כשעצוב כל עוד יש מטרה יש לאן להתקדם. הרבה הצלחה, היה חזק, דן אלתרמן.

בלי טיפת ציניות,זהוי משנתו של אלוף.

דן צודק במאה אחוז. לא הספורטאי הכשרוני ביותר מוכתר לאלוף אלא זה ששרד את כל הדרך לפסגה. ובכל זאת אני חושב שרן ודן הם בעלי כשרון. אם אני לא טועה אז בדיקות צריכת החמצן שלכם (לפי מה שאתם אמרתם לי באילת,נכוון?) היתה מעל ל-70 ואת זה אין לכל אחד אפילו אם יתאמן באותה הרמה מגיל שנתיים ועד 202. צריכת חמצן כזו מעידה על יכולות גנטיות מולדות מאוד יחודיות.

אתם כמעט צודקים...אבל

אתם לא לוקחים בחשבון דבר אחד. אם הדרפטינג ימשיך לשלוט הטריאתלון מהר מאוד הוא יהפוך לתחרות קבוצתית. לא יהיה מנצח שלא יקבל תמיכה מקבוצה שכוללת שחיינים טובים ורוכבי אופניים שיקריבו עצמם למען המנצח. בדיוק כמו שהיום מתנהלת תחרות אופניים. לאנס ארמסטרונג היה מת לנצח את הטור דה פרנס שלוש פעמים ברציפות ללא העזרה של חבריו הנאמנים ביו.אס. פוסטל סרוויס ויאן אולריך היה מת לעזרה לה זכה ארמסטרונג רק כדי לקפוץ מקום אחד על הפודיום בשדרות השאנז´ אליזה. עצם העובדה שעד היום לא הפך הטריאתלון לתחרות קבוצתית קשורה בשני גורמים. 1- הענף פרימיטיבי עד כמה שקשה לנו,אוהבי הטריאתלון,לקבל זאת אנחנו מתחרים בספורט הקיים פחות משלושה עשורים וככזה הוא עדיין בהתהוותו. בתחרויות האופניים (קיימות מהמאה שעברה) החלו הטקטיות הקבוצתיות בערך בתקופה בה ראשוני הספורטאים בעולם שילבו שחייה אופניים וריצה לתחרות מאורגנת. 2- כסף... הפרסים הכספיים בטריאתלון הם מהנמוכים הקיימים בספורט העולמי ובשנים האחרונות אף ירדו באופן משמעותי. רוכב אופניים כלאנס ארמסטרונג יכול בקלות לומר על הטור דה פרנס "לי זה עולה יותר" מהסיבה הפשוטה. את כספי הזכיה בתחרות הוא מחלק בין כל תשעת רוכבי הקבוצה וזה עוד לפני התגמולים של המנהלים,המעסים,הטכנאים,היחצנית,המאמנים ויסלחו לי כל אלו ששכחתי אותם,במילא לא אני מחלק את הכסף. קבוצת טריאתלון שתתמוך במנצח פוטנציאלי לא תוכל לחלק את הכסף בין מספיק מתחרים תומכים כך שישאר להם מספיק כסף לנסיעה לתחרות הבאה. אבל אני חושב שהיום בו חברה מסחרית תגלה עניין בפוטנציאל הגלום בהקמת קבוצה עם מובילים (רצים מעולים שיובלו לסיום קטע האופניים)ופועלים (שחיינים טובים שיודעים לרכב מהר)קרוב ממה שאנו משערים. אישית אני חושב שזה מאוד פרימיטיבי שאף אחד לא חשב על זה ויישם את זה עד היום. אבל ביום שזה יקרה...נו,רציתם דרפטינג,לא? קבוצה של חמשה ששה רוכבים טובים יכולה בזכות רכיבה טקטית נכונה לסגור פער של יותר מ-5 דקות על קבוצת רוכבים לא מאורגנת,גדולה ככל שתיהיה. קבוצת רוכבים קטנה מזו יכולה להוביל רוכב,שלא יוציא כמעט כלל אנרגיות,לתחילת קטע הריצה כך שהדבוקה תתחיל את קטע הריצה אפילו 10 דקות מאוחר יותר. לא מאמינים? תצפו בקלאסיקות ובטורים...ושם התחרויות מתנהלות במסלולים הררים יותר, טכנים יותר, ועם רוכבים חזקים יותר באופן משמעותי. כדי לנצח תחרות קלאסית צריך לעבור כ-250 ק"מ במהירות ממוצעת של 45 קמ"ש...כדי לרדת עם המובילים בטריאתלון צריך לעבור 40 ק"מ במעט פחות משעה. תחרויות נגד השעון קבוצתיות מסתימות במהירות ממוצעת של יותר (הרבה יותר) מ-50 קמ"ש אבל אם יורד גשם אז הם נזהרים ומסיימים 65-70 ק"מ במהירות ממוצעת של 48-49 קמ"ש. ותחשבו על זה...

drob

New member
חכ"מ- הדור הבא.../images/Emo45.gif

יאיר, נו ספר כבר מי יהייה הספונסר של חכ"מ בשנה הבאה. הבנו שיהייה שם חדש וכי היום בו גופים מסחריים יגלו עניין בענף,קרוב.

gil kurtz

New member
ספונסר

אני מקוה שזה נכון. אם הם יקבלו ספונסר רציני יקל על קבוצות אחרות לגייס ספונסר.

למעלה