מקלוד גאנג'
דראמסלה זאת העיר שליד, אף אחד לא נוסע לשם... כולם משתמשים בשם שלה א. יופי של מקום. ב. מומלץ מאוד בזמן הביקור שם "להיפתח" ולנסות ללמוד כמה שיותר על הטיבטים ועל ה"בעיה" שיש להם עם הסינים. כמה שחשבתי שאני יודע במה מדובר בסופו של דבר אחרי שהייתי שם הבנתי שלא ידעתי כלום. ג. בהמשך לסעיף ב כדאי ללכת למוזיאון ולמקדשים. בנוסף, יש בעיר עצמה כמה מקומות שאפשר לראות בהם סרטים, סוג של קולנוע ביתי שכזה. יש גם סרטים הוליוודים רגילים וגם סרטים תיעודיים על טיבט. אני מאוד ממליץ לראות לפחות אחד על טיבט (אני ראיתי שניים). גם מעניין וגם בילוי קצת אחר. ד. פה בטח יקפצו עלי... ליד מקלוד גאנג' יש כפרים קטנים שנקראים בגסו ועוד משהו. רוב האנשים אוטומטית הולכים לאכסניות שם. תהרוג אותי אבל אני לא יודע למה... אני אעדפתי לישון באכסניה במקלוד, אכסניה נורמלית ולא איזה חושה עם שירותים בחוץ, טיפה רחוקה ממרכז הכפר אז היה מאוד שקט אבל עדיין קרובה למרכז בשביל שיהיה לי נוח ואני אוכל להנות מהשפע היחסי שיש במקלוד לעומת הכפרים. סתם לדוג' בכפרים יש נניח שתי מסעדות אז במקלוד יש 10. הייתי בבגסו ודיברתי עם אנשים ובאמת שלא הבנתי מה הקטע. ה. בקשר לנסיעה לדלהי. אני לא זוכר את מספר השעות אבל זה משהו באיזור ה10 שעות, אני עשיתי את הדרך ההפוכה בנסיעת לילה ואני מניח שגם הפוך זאת נסיעת לילה. אם אתה צריך להיות בדלהי ב11 בשביל טיסה אז גם אם האוטובוס אמור להגיע בזמן אל תקח צ'אנסים ותגיע לדלהי לפחות יום קודם. זאת הודו ונסיעה של 12 שעות יכולה בשקט להפוך ל14, 16 וגם יותר. הטיפ הזה נכון לכל מקום בעולם ולא רק להודו, אל תכוון הכל על הקשקש. תמיד יכולים להיות עיכובים. זהו בגדול, כמובן שיש שם כל מיני מקומות לטייל אליהם אבל אלה דברים שאתה תראה ותדע כשתגיע ואין טעם להכין מראש צ'ק ליסט של מקומות. שורה תחתונה מאוד נהנתי שם.