דרמה באימון

tlingit

New member
דרמה באימון

(
בהמשך לדיון בענייני קיץ ותוצאותיו או השתמעותו באימונים...
אני מתנצלת לפני מתעלפי הקיץ אם יש בדברים להלן משום עודפי אנרגיה מוגזמים
) אז איפה היינו? אה, דרמה. כן:
דיברנו כבר על הפחתת הדרמה שמתאמנים מכניסים לחייהם ככלי שעוזר לנו לקדם את האימון ואת ההתנהלויות בחיים
בואו נדבר קצת על דרמה שמאמנים (יכולים) להכניס לאימון
השבוע יצא לי להידרש למעט דרמה, כדי לעזור למתאמן לראות התנהלות שלו ולאן היא מביאה אותו - באימון ובמשתמע גם בחיים, כמובן. במובן של 'אוקי, אז מה כן אתה רוצה שיקרה?' מכירים
יצא לכם להשתמש
אני סקרנית לשמוע איך ומתי, ובכלל מחשבות שלכם בעניין...

תוכלי לספר על המקרה?

סקרנית לשמוע. אח"כ אציץ שוב ואנסה לשתף במחשבותי בנושא.

tlingit

New member
ל../images/Emo63.gif

מה שהיה בפגישת האימון הוא שמכל כיוון שניסיתי לקחת את השיחה המתאמן יצר שוב ושוב בילבול ומעגליות של השיחה או נכנס לווכחנות, אחרי כמה פעמים של הפסקת הדינמיקה והבניה מחדש של השיחה מכיוונים שונים, ראיתי שבעצם אנחנו לא מגיעים לשום מקום מועיל או מעשי. אז (פה נכנסת הדרמה הקטנה) סגרתי והנחתי את המחברת והעט על השולחן שיקפתי את ההתנהלות והתחושה ושאלתי אותו : "מה אתה כן רוצה שיקרה? כי אני לא רואה טעם לסיבובים החוזרים האלה." העצירה הזו הפתיעה ובילבלה את המתאמן, ו...אכן יצרה שינוי וגרמה לו להכנס פנימה ולחזור עם תובנות מועילות מאד, רצון לקדם את האימון ונכונות לעשיה אימונית.

Yin

New member
בחינת מודל

בחינת מודל נעשיית בתנאי קיצון, זה נכון גם למודל התנהגותי. דרמה היא הקצנה של מודל התנהגותי ולכן דרך מצויינת של שיקוף ובחינה. אני מניח שלפני השימוש בדרמה כדאי לוודא שאיכות הקשר היא מספיק טובה, וכדאי גם להזהר מלגלוש לסרקזם. צינה נעימה, עדי

Y A R A

New member
איך הוספתי דרמה?

השבוע שוב חזר על עצמו עניין קבוע עם לקוחה- היא מתחייבת לעשות דברים ואף פעם לא מגיעה אליהם. באימון היא אמרה שאלו תירוצים שנובעים מחוסר הערכה עצמית וחוסר יכולת אמיתית לפרגן לעצמה. קשה לה להגיד באמת- מגיע לי משהו טוב. החלטתי לעשות מעשה משום שידעתי שאם נמשיך כך עוד הרבה זמן, לא נתקדם. היא מתחתנת עם עצמה בשבוע הבא! היא תהיה החתן והיא גם תהיה הכלה- היא כבר החליטה להתחתן על חוף הים, עם כוס יין, תכשיט שמייצג את האיחוד שלה עם עצמה וטקסט שהיא תקריא לעצמה. עד שבוע הבא היא צריכה לשלוח לי את רשימת המוזמנים (אושר, אהבה, כיף וכולי) אם זה לא דרמה, אני לא יודעת מה כן

למעלה