דרמבוי בלאק ריבון

עוNר

New member
דרמבוי בלאק ריבון

מדובר בגירסת הסופר-פרימיום של הליקר הידוע דרמבוי. בגירסה הזו (סרט שחור) הבסיס הוא מאלטים בני 15-17 שנים. הטעם שלו לדעתי גן עדן, הוא עמוק ומעניין וזורם חלק אל הגרון, הרבה יותר מהמקור. ועכשיו לשאלה: באיזה פאבים אפשר למצוא אותו? (אני יודע רק על שניים כאלה)?

T r a i n e r

New member
היי עומר!

את הבלאק ריבון כמעט ולא ניתן למצוא בארץ.. (ואני מתכוון לחנויות..) לפני שהבאתי אותו מהדיוטי חיפשתי אותו כמה פעמים בארץ,ואנשים הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח! מה שכן יש באזה"ת הישן של ראשון מסעדת סושי (חדשה יחסית) בשם "פרנק" שהבר שלהם לא מבייש אף בר בארץ ואני בלב שלם יכול להגיד שהוא גם מתעלה על המון בארים. עוד משהו אם את אוהב את הליקרים האלה.. קיבלתי מחו"ל לפני יומיים "גלנפידיך ליקר מאלט" עדיין לא פתחתי אותו אבל אמרו לי שהוא גן עדן.. מקוה שעזרתי!

an3c

New member
אכו מצויין.

קיבלתי אותו לפני כמה ימים. בקבוק קטן ונחמד של חצי ליטר. טעמו שונה לחלוטין מדרמבוי, שלא יהיו טעויות, אך באמת טוב.

עוNר

New member
תודה...

את הליקר של גלנפידיך לא טעמתי אבל שמעתי עליו. אני אשמח אם תוכל לפרט קצת - איזה ליקר זה? מה טעמו וכו' לגבי הדרמבוי בלאק ריבון, לקנות בקבוק אם כבר זה בטוח בדיוטי-פרי, אבל חבל לי לבזבז כ"כ הרבה עליו כי אפשר לקנות במחיר הזה אחלה וויסקי למשל. מה שכן בא לי מידי פעם לשבת עליו באיזה פאב.

an3c

New member
אז ככה

זהו ליקר על בסיס וויסקי גלנפידיך סינגל מאלט (לה...), אני מניח הגרסא הצעירה (12 שנה- חיפשתי מידע בעניין אך העליתי חרס בידי), בתוספת דבש. יושב באותה נישה יחדיו עם דרמבוי (הפשוט-על בסיס וויסקי בלנדד, בלק ריבון-על בסיס וויסקי מאלט), אייריש מיסט (על בסיס וויסקי אירי) ולוכאן אורה (Lochan Ora- מבית שיבאס ריגל). עכשיו אני רוצה לתקן מעט את תגובתי הקודמת. אחרי שנשאר לי מעט מן הליקר בכוס לידי, אפשר לומר שהטעם אומנם שונה מדרמבוי אך לא לחלוטין. הגלנפידיך ליקר הוא עדין בהרבה וגם מתקתק פחות. כמו כן, הוא יבש לעומת הדרמבוי שהינו שמנוני ו-'דבשי' יותר (בעיני בכל אופן). טעם הדבש מורגש בתחילה, והסיומת והטעם אחרי (אפטרטייסט) הם 'גלנפידיכים' לגמרי. מחירו, אגב, בדיוטי פרי של בלגיה הינו 15 יורו לחצי ליטר. הבקבוק קטן מאוד, מיניאטורי משהו עד שלא בדקתי שהוא מכיל חצי ליטר, הייתי בטוח שפחות... בנוגע לדרמבוי, זהו ה-משקה שלי. הבלק ריבון/דרמבוי 15 כמובן. קוביית קרח אחת ומזיגה עד אמצע הכוס, תענוג. אני באמצע הבקבוק הרביעי שלי מאז שבניתי תבאר שלי. יש לי גם מעט ממנו, בבקבוק הקודם שלו שהיה לדעתי יפה בהרבה מן העיצוב החדש. המחיר שלו בדיוטי פרי בפעם האחרונה שקניתי (לפני כמה חודשים) עמד על $50לבקבוק של ליטר, אך הוא היה גם חלק מן מבצע של שניים ב-$80 (תמיד יש מבצעים כאלו) יחד עם וויסקים וליקרים איכותיים אחרים, כך שכדאיות קנייתו גדולה יותר.

למעלה