דרכון רומני

דרכון רומני

שלום, תודה לאל, אחרי שנים רבות ודרך ארוכה - קיבלתי אישור להוצאת הדרכון הרומני שלי. רציתי לברר קצת יותר על הזכאות שלי (ושל בעלי והילדות) במדינות אירופה. שמעתי שמועה שבאנגליה אין אישור עבודה עם דרכון רומני - האם זה המצב? איפה אני מבררת קצת יותר את האופציות? העו"ד דרכו הוצאתי את הדרכון אינו מספק מידע בנושא. תודה!

Nobilis

New member
תשובה

[אני מניח שהבנות קטינות] בקצר: א) אם תעברי להתגורר באירופה לבעלך ולילדות יש את הזכות להצטרף אליך. ב) עד שנת 2014 (לכל המאוחר) המדינות השונות באיחוד יכולות להגביל את הזכות לעבודה כשכירים לבעלי אזרחות רומנית או בולגרית. אין הגבלה על הזכות לשהות כסטודנט, עצמאי, פנסיונר, אדם שחי על חשבון עצמו, וכו'. החל משנת 2014 אין מגבלות. ג) לגבי בריטניה - אכן סביר שהמגבלה האמורה לא תוסר לפני 2014. אגב - מההודעה שלך נשמע כאילו לילדות אין אזרחות רומנית. זה מוזר (שכן אם אזרחותך היא מלידה, גם הן אזרחיות, ואם האזרחות היא תוצאה של תהליך השבה יכולת לצרף אותך לבקשת ההשבה).

לגבי הבנות

כשהתחלתי את התהליך, הן עוד לא היו קיימות
אני יודעת שעכשיו אני יכולה להתחיל בתהליך הוצאת האזרחות שלהן גם, אבל עוד לא התחלתי את זה ואם לקחת בחשבון את פרק הזמן שלקח לי להוציא את האזרחות שלי - מדובר על שנים.... אגב, אם אני כבר מתייעצת בנושא - ברבות השנים מאז שהתחלתי את התהליך התחתנתי (כלומר - החלפתי שם משפחה בת.ז. - הוספתי שם נוסף), ועכשיו העו"ד שטיפל לנו בזה טוען שכדי להוציא דרכון (עוד לא הוצאתי, רק קיבלתי אישור אזרחות) אני צריכה לעבור את התהליך כמעט כולו מחדש בגלל שינוי השם, ורק אז להוציא דרכון. רק לאחר מכן אוכל להתחיל את התהליך לבנות. הוא כמובן רוצה הרבה כסף עבור כל תהליך כזה. חשבתי לשנות את השם שלי בת.ז. בארץ חזרה לשם הנעורים רק בשביל הוצאת הדרכון. האם יש דרך פשוטה יותר לעשות את כל התהליך?

Nobilis

New member
שאלה

לפני שנמשיך - האם קיבלת את האזרחות בתהליך של השבה? (קרי - הסתיים בשבועת אמונים בשגרירות)

לא

(למען הגילוי הנאות, עוד לא הלכתי לקחת את זה. קיבלתי הודעה מהעו"ד שזה מחכה לי במשרד שלו ואני צריכה לקחת ואז ללכת לשגרירות לקבל דרכון)

Nobilis

New member
אם אני מבין נכון...

לא עברת תהליך של השבת אזרחות רומנית (קרי - האזרחות של הדורות הקודמים לא נשללה) אלא פשוט הליך של בירור האזרחות (על מנת להוכיח שאת אזרחית). אם זה המצב - גם הילדים אזרחים. את רק צריכה לרשום את לידתם לאחר שתקבלי את המסמכים שלך. זה מאחר שהם נולדו למי שהייתה רומניה ביום לידתם. בשביל להוציא דרכון צריך תעודת לידה רומנית, ובשביל מי שנשוי - גם תעודת נישואים רומנית. השגתן מצריך התכתבות עם הרשויות ברומניה (מה שהעו"ד אכן יכול לחסוך בשבילך, בדרך כלל בשביל כמה אלפי ש"ח). את רישום הלידה של הבנות את יכולה לבצע בעצמך בשגרירות, למיטב זכרוני (ברגע שיהיה לך דרכון משלך).

העו"ד לא אמר לי שבשביל הדרכון

אני צריכה ת. נישואין רומנית. האם זה המצב? הוא דיבר רק על ת. לידה (מה שיש לי כבר). וכן, נשמע שאכן עברתי תהליך של בירור האזרחות. האזרחות לא נלקחה מאמא שלי מעולם, פשוט לא השתמשה בה והיתה צריכה להוכיח שאכן נולדה שם ושאכן זכאית. לגבי הבנות - אתה טוען שאני לא צריכה את העו"ד בשביל זה? כי הוא טען אחרת....

Nobilis

New member
בקצר

למיטב זכרוני את צריכה גם תעודת נישואים, אבל יתכן ואני טועה. נסי בשגרירות. לגבי הבנות - אני לא יודע מה זה "צריכה את העו"ד". אין שום דבר שחייבים בשבילו עו"ד. הכל אפשר לעשות לבד, השאלה אם רוצים את הטרטור. אם את אזרחית מלידה (בניגוד להליך של השבה) הרישום של הבנות אמור להיות קל (אולי ירצו תירגום של תעודת הלידה שלהן לרומנית) דרך השגרירות.

יעלי9

New member
עבור הבנות תהיי חייבת תעודת נישואין רומנית

אני מדברת רק מנסיון משפחתי ולכן הכל נכתב בהסתייגות. לא יודעת אם תצטרכי תעודת נישואין עבורך אבל אם רוצה לרשום את הבנות עניין שם המשפחה יכול בהחלט להיות הזדמנות לרומנים לעשות בעיות. אל תשכחי שגם הם עובדים בשיטת מצליח וכל חריגה היא הזדמנות לברור נוסף (ועלויות נוספות). לצערי, בהחלט יתכן שיש ממש בדברי עורך הדין.

מישמש1

New member
את יכולה שהם יהיו עם שמות שונים?

אם אפשר (מבחינת הרומנים) ולא אכפת לך אז אל תשני. בנוסף, אני אמנם לא מתמצאת בתהליך הזה ובדרישות הרומניות, אבל נשמע קצת מופרך מה שטוען העו״ד - למה בשביל שינוי שם צריך לחזור על התהליך שנית?

ממש לא אכפת לי אבל הבנתי שהם לא יכולים להיות

עם שמות שונים. יש לי תחושה שהעו"ד מנסה את שיטת מצליח

Nobilis

New member
המשך

תגיעי לשגרירות עם מסמך לידה רומנית שכתוב בו שקוראים לך X, ודרכון ישראלי (לזיהוי) שכתוב בו שקוראים לך Y. נכון? ומכאן שלא מופרך בכלל שבמקרה כזה יבקשו בשגרירות לראות תעודת נישואים רומנית (כהוכחה לשינוי שמך, קרי - שאת אותו אדם). אבל שוב - אם את חושבת שיתכן ולא, פשוט נסי.

אבל אבל אבל

בדרכון (וגם בת"ז) מופיע גם שם הנעורים. וכל שינוי שם שנעשה במהלך שבע השנים האחרונות. זה לא אמור להספיק?

יעלי9

New member
אני לא הצלחתי לשכנע אותם בזה

אולי אחרות ינחלו הצלחה רבה יותר (או לפחות יתעצבנו פחות כש"כבוד" הקונסול יציע להן לשנות את שם המשפחה כדי שיתאים לתעודות).

למעלה