דרכון רומני

WesternStar

New member
דרכון רומני

אנחנו בתהליכים של הוצאת דרכון רומני לי ולהורים שלי. יש עכשיו סיפור חדש עם איזה קוד (ביומטרי...?) שצריך להנפיק לדרכונים, אז כל הסיפור ממש מתעכב. עוד מישהו כאן חווה את זה? בנוסף, להורים שלי יש תעודת אזרחות רומנית בידיהם. אני מניח שמאחר שיש להם תעודת אזרחות, אז קבלת דרכון היא רק עניין פרוצדורלי, והרומנים לא יכולים לשלול מהם קבלת דרכון? נכון? האם העובדה שיש להם תעודת אזרחות הופכת אותי באופן אוטומטי לאזרח רומני, באופן זהה להם?

Nobilis

New member
תשובות

עבור מי שהוא אזרח, הוצאת דרכון היא עניין פרוצדורלי. דרכון הוא "בסך הכל" תעודת מעבר שמדינה מנפיקה לאזרחיה. לגביך - השאלה היא האם הוריך היו אזרחים בעת לידתך. אם כן - הרי שגם אתה אזרח. אם לא - אתה צריך לעבור הליך של השבת/בקשת אזרחות, בדומה לתהליך שעברו ההורים.

תשובה

השגרירות הרומנית שינתה את התהליך להוצאת דרכון בגלל המעבר לדרכונים ביומטריים. בשביל להוציא דרכון אתה צריך שיהיה לך קוד CNP, שזה מספר זהות רומני. העניין הוא שבצורה אבסורדית (אם הבנתי נכון את המצב שאתה נמצא בו), התהליך בשבילך אמור להיות קצר יותר מהתהליך בשביל ההורים שלך. אני עשיתי את זה בעזרת עו"ד, אבל בעיקרון מה שאתה אמור לעשות זה להגיש בקשה להוצאת תעודת לידה רומנית עבורך על סמך זה שההורים שלך היו אזרחים רומניים בזמן שנולדת. כשתקבל את התעודה יופיע עליה קוד CNP, ואז תוכל להגיש בקשה לדרכון. אבל להורים שלך, בהנחה שהם נולדו ברומניה, אין קוד CNP מכיוון שהקוד הזה לא היה קיים עד שנת 2002 אם אני לא טועה. לכן הם יצטרכו, בנוסף לתעודות לידה רומניות, גם להגיש בקשה להנפקת קוד CNP, ורק אז הם יוכלו להוציא לעצמם דרכונים. ייתכן שאני טועה, אבל נראה לי שהמצב אצלכם הוא כמו המצב אצלנו במשפחה, וזאת הייתה הפרוצדורה אצלנו. מקווה שעשיתי קצת סדר בבלאגן.

למעלה