דרכון רומני !?!??! אנגליה....

דרכון רומני !?!??! אנגליה....

הסתכלתי פה קצת על דיונים קודמים ולא ממש הבנתי משהו אשמח אם תעזרו לי יש לי מחשבות על נסיעה לאירופה ובפרט על לונדון רציתי לדעת האם דרכון רומני שווה משהו מבחינת חוקיות שם ועבודה או שזה כמו דרכון ישראלי בגלל שהם עדין לא באיחוד מאד התבלבלתי מהדיונים פה פעם אחת זה משתמע שכן שווה ופעם אחת שלא אשמח לכיוון תודה......

Nobilis

New member
תשובה

א) רומניה כבר איחוד, מאז 2007. ב) אזרחות רומנית מאפשרת לך שהות חוקית בבריטניה לכמה זמן שרק תחפוץ, כל זמן שאינך נופל לנטל על משלם המיסים. אתה יכול ללמוד כסטודנט, לעבוד כעצמאי, ועוד. ג) מה שאתה לא יכול לעשות בינתיים הוא לעבוד כשכיר ללא אשרת עבודה. הדרישה לאשרת עבודה תבוטל בנקודה כלשהי עד ל-1 לינואר 2014. עוד פרטים כאן: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/eea/bulgariaromania/liveworkuk/

תודה עוד שאלה קטנה...

קראתי את מה שרשום בקישור לא ראיתי כולכך הקשר לעניין של להיות עצמאי רשמת שכול העניין הוא לא להיות נטל על משלם המיסים זה אומר שאזרח רומני לא מקבל את כול הזכויות שמקבל אזרח גרמני למשל כמו ביטוחים רפואים וכודמה ? וממה שהבנתי אין שום בעיה לפתח שם עסק נכון כמו שרשמת אפשר להיות עצמאי נכון? דבר אחרון כמה זמן יכול לקחת אם אני מתחיל עכשיו תהליך דרך עורך דין לקבלת אזרחות אם סבתא שלי לא ויתרה על האזרחות שלה שהיא עלתה לארץ? תודה על כול התשובות !!!

גוזליה

New member
כל תושב חוקי בממלכה זכאי לביטוח בריאות בסיסי

ממלכתי=NHS. אין קשר באם הוא אזרח בריטי, יפני, ישראלי או שוודי. לא להיות נטל- לא זכאי לקצבאות להם זכאים אלו שכן יכולים לפול לנטל על משלם המיסים (קצבת אבטלה וכהנה).כפי שכתב נוביליס- אין בעיה לפתוח עסק עצמאי. בהצלחה.

למעלה