דרכון צרפתי

גולד100

New member
דרכון צרפתי

שאלה, אני מעוניינת לעשות תואר ראשון בפריז וללמוד שם צרפתית. אם אבי נולד בפולין ויכול להוציא דרכון פולני. מתטקף החוק אחרי שאבי יקבל גם אני אוכל לקבל דרכון פולני. האם במידה ויש לי את הדרכון הפולני, ובגלל שפולין שייכת לאיחוד האירופאי אני אוכל לקבל דרכון צרפתי? שהמשמעות היא שאני אוכל לעבוד כמה שאני רוצה ולא לקבל רק ויזת סטודנט ל 20 שעות עבודה בשבוע? היכן אוכל לברר את המידע הזה? וגם, האם יש כאן בפורום כאלו שלמדו או לומדים בצרפת? אני אשמח לשוחח עם כאלו, יש לי הרבה שאלות בקשר לתואר וללימודי השפה. ביי ביי ושבת שלום!!!

Woking

New member
בקיצור לא

את צריכה להתאזרח בצרפת לשם קבלת אזרחות, ואני לא מודע שיש עדיפות למחזיקי דרכון פולני.

Nobilis

New member
דרכון צרפתי לא, אבל...

אזרחות פולנית כן תאפשר לך לעבוד בצרפת ללא הגבלת שעות החל ממתישהו בין מאי 2009 למאי 2011 (ההחלטה הסופית בנוגע לתאריך טרם התקבלה).

גולד100

New member
אבל..

שאלתי לגי דכרון, לא לגבי קבלת אזרחות..זה שני דברים שונים.. הרי פולין שייכת לאיחוד האירופאי...

קצת סדר

דרכון הוא מסמך רשמי שמדינה מעניקה לך מתוקף היותך אזרח של אותה מדינה. הוא מתפקד כסוג של "תעודת זיהוי" בין לאומית, ומשייך אותך למדינה שהעניקה לך אותו, כנושא בכל הזכויות והחובות של אזרחיה. מכאן שבשביל לקבל דרכון של מדינה מסויימת, אתה קודם צריך להיות אזרח שלה. לכן אתה לא יכול לקבל דרכון צרפתי, מבלי להיות אזרח צרפתי. הדבר הבא הוא שהאיחוד האירופאי הוא לא מדינה. אין דרכון של האיחוד האירופאי, אין אזרחות של האיחוד האירופאי. יש אזרחות של מדינה ש חברה באיחוד האירופאי. צרפת חברה באיחוד, פולין עתידה להיות חברה בו. ההסכמים בין המדינות שחברות באיחוד הם כאלו שמי שנושא אזרחות של אחת מהמדינות, יכול ללכת לעבוד ולחיות גם באחרות. לכן מי שיש לו אזרחות צרפתית יכול ללכת לעבוד ולחיות בגרמניה. *אבל* זה שמישהו צרפתי הולך לעבוד ולחיות בגרמניה, לא הופך אותו לאזרח גרמני, ולכן לא מזכה אותו בדרכון גרמני. אם אתה תלך לעבוד בצרפת, אתה לא אוטומטית מקבל אזרחות צרפתית. לכל מדינה יש קריטריונים משלה להתאזרחות: רובן דורשות שתחהיה שם כמה שנים טובות ותוכיח שאתה מקיים את עצמך מבחינה כלכלית אחרות גם דורשות שתפגין בקיאות בשפה המקומית. לא מעט מהן דורשות לוותר על כל אזרחות אחרת, וזה כמובן אומר לוותר על כל דרכון אחר (כן, כולל הישראלי). זהו. אם יהיה לך דרכון פולני, באיזשהו שלב תוכל ללכת לגור בצרפת. זה לבדו לא יהפוך אותך לאזרח צרפתי, ולכן לא יהפוך אותך לזכאי לדרכון צרפתי.

Nobilis

New member
הערת אגב...

יש כזה דבר "אזרחות של האיחוד", שהיא נפרד מן האזרחות הלאומית, הגם אם נובעת ממנה. היה על זה דיון בפורום ישראלים באירופה לא מזמן. אם זה באמת מעניין, ארחיב.

Nobilis

New member
בתמצית

אמנות היסוד של האיחוד (ובעיקר אמנת מסטריכט), כמו גם פסיקת בתי הדין של האיחוד וחקיקת מוסדותיו, מקיימות במפורש מושג של "אזרחות האיחוד". אזרחות זאת, בלשון האמנות (ואני מתרגם כאן תירגום חופשי), מתווספת על וזורמת מן האזרחות הלאומית. כלומר, כל מי שהוא אזרח של אחת ממדינות האיחוד, הוא גם אזרח האיחוד. ואולם, חשוב להבין שמדובר כאן על אזרחות נוספת, אשר מוסדות האיחוד נוטים לראות בה את מקור הזכויות הרבות מהם נהנים אזרחי האיחוד בארצות האיחוד השונות. מבחינה פוליטית - בדיאלוג הפוליטי האירופי יש מי שרואים בקיומה של אזרחות זאת כאזרחות נפרדת, כמו גם בדרכון האחיד של ארצות האיחוד, ושאר סממנים מדיניים, כשלב נוסף בדרך להפיכה של אירופה לפדרציה (דוגמת ארה"ב?). ימים יגידו.

תודה !

זה מאוד מעניין (אותי לפחות) לאן נושבת הרוח האירופאית. אבל זה נושא לדיון אחר, בפורום אחר. תודה!

גולד100

New member
תודה,שאלה נוספת

אז אם יהיה לי דרכון פולני אני אוכל לעבוד ולחיות תחת תנאים מסויומים בצרפת. כיום, מי שאין לו דכרון מקבל ויזת סטודנט המאשרת 20 שעות עבודה בשבוע כסטודנט זר. אז אם יש י דרכון פולני- השייך לאיחוד האירופאי אני אוכל לעבוד יותר ממה שמתירה ויזת הסטודנט?

אלוניס

New member
בשביל מה אתה רוצה להגיע לצרפת?

אם אתה בא כדי "ללמוד" ובעצם מקווה לעבוד - אז עם דרכון פולני תוכל ככל הנראה בעתיד הקרוב לוותר על המסכה ופשוט להגיע ולחיות ולעבוד בצרפת. כמה שעות שתרצה. אם אתה אכן רוצה ללמוד, מקווה למלגות, ומתכנן אפילו קריירה אקדמית - 20 שעות בשבוע זה המון שעות כשגם לומדים, מכינים עבודות ובודקים ספרים בספריה. ועבודה רבה מדי בעת לימודים יותר ממקשה על קבלת ציונים טובים.

גולד100

New member
היי, לא הבנת אותי

אני באמת רוצה ללמוד שם ,דרך אגב אני בת!!! לא מסתכלת בדיוק על המספר שעות אבל תמיד כשיש דרכון אירופאי הרבה יותר קל למצוא עבודה ולהיות ניידים...אנילא מחפשת "מסכה"...ולמה אמרת בקרוב....? תוכל לעדכן אותי?

אלוניס

New member
נוביליס כבר ענה לך די בפירוט

וגם אני בת... נכון לכרגע פולין עדיין לא חברה באיחוד, וכנראה לא תהיה חברה בשנתיים הקרובות. כך שיש לך מספיק זמן להתארגן על דרכון. אני מניחה מתשובתך שאת אכן רוצה ללמוד בחו"ל. ושככל הנראה עוד לא למדת באוניברסיטה כלשהיא. מניסיוני האישי מאוד קשה ללמוד לתואר מלא בעת שעובדים אפילו בעבודה חלקית. מגיעים עייפים ללימודים, אין זמן למטלות וכו'. כמו כן ברוב עבודות הסטודנטים השכר לא גבוה במיוחד והעבודה לרוב די מאמצת. אם את רוצה ללמוד בצרפת, ומעדיפה לחכות לגמישות של דרכון פולני בעת שהיא תהיה חברת האיחוד, אני ממליצה לך להירשם לקורס אינטנסיבי לשפה הצרפתית ולהגיע לרמה הדרושה לשם קבלה שם ללימודים. ובמקביל לעבוד במלצרות או בכל עבודה אחרת שבה עובדים סטודנטים בארץ. בצרפת העבודות לא תהיינה עד כדי כך שונות. כך תוכלי בתקווה לחסוך כסף כי חוץ מתשלום על הלימודים תצטרכי גם לממן מגורים, אוכל, נסיעות ואולי גם יישאר משהו לכיף. וגם תקבלי מושג כלשהוא על היכולת שלך לעבוד בעת שאת זקוקה לכוחות התרכזות בלימודים. כמו כן מומלץ לקפוץ לפורום "לומדים בחו"ל" ולחפש שם מידע על דרישות הקבלה ללימודים. שיהיה בהצלחה.

Nobilis

New member
תיקון

פולין חברה באיחוד, החל ממאי 2004. העניין הוא שחוזה ההצטרפות שלה (כמו של מצטרפות חדשות באופן כללי) מתיר למדינות שכבר באיחוד בעת ההצטרפות לקבוע סייגים לזכות של אזרחיה לעבוד בהן, לפרק זמן של בין 0 ל-7 שנים מרגע ההצטרפות. צרפת בחרה להטיל מגבלה שכזאת, וזאת תוסר בין מאי 2009 למאי 2011 (אז ימלאו שבע שנים מרגע ההצטרפות של פולין, וצרפת לא תוכל יותר לסייג את זכותם של אזרחי פולין לעבוד בה כאזרחי האיחוד).

Nobilis

New member
תשובה

אם הכוונה היא לאזרחי הונגריה המעוניינים לעבוד בצרפת, התשובה היא כן.

TrigATUSA

New member
עוד הערת אגב

פולין כבר חברה באיחוד (ולא "עתידה להיות חברה") בנוסף מדינות החברות באיחוד מאוד לא מעודדות אזרחות של מדינה אחת באיחוד להפוך לאזרחים במידנה אחרת (ועבור אזרחי המדינות הוותיקות, גם אין ממש טעם)

een ogenblik

New member
לא שני דברים שונים

דרכון הוא תעודת מסע מטעם המדינה בה יש אזרחות. דרכון פולני מוקנה למי שיש אזרחות פולנית, דרכון צרפתי למי שיש אזרחות צרפתית. האיחוד האירופי מאפשר חופש תנועה והעסקה (תחת תנאים מסויימים), אך אינו מאפשר שותפות בדרכונים.

גולד100

New member
תודה וגם..

אז אם יש לי דרכון פולני אני אהיה זכאית לחופש תנועה והעסקה בצרפת?

למעלה