דרכון צרפתי והורשה

avidanyum1

New member
דרכון צרפתי והורשה

היי קראתי שאפשר לקבל אזרחות מכוח הורשה אם ההתאזרחות של ההורים היא לפני שאני הגעתי לגיל 18 כאן משהו לא ברור לי:

כתוב : "אם אחד ההורים שלכם צרפתי (או שהתאזרח לפני הגיעכם לגיל 18)".

1. אמי אינה אזרחית צרפתייה.
2. סבי הינו בעל אזרחות צרפתית (יוצא תוניס).
3. אני מעל גיל 18.
4. באם אמי מוציאה היום אזרחות צרפתית האם אני זכאית לאזרחות צרפתית? (לא ברור לי אם אני צריכה לעמוד בתנאי של מתחת גיל 18 או לא).

תודה

forglemmigej

New member
הכי טוב לשאול במשרד הפנים הצרפתי

בשגרירות לא תמיד מעודכנים , דבר שני ממה שקצת קראתי באתר שהבאת יש מצב של התישנות אם לא נרשמים עד גיל חמישים בשגרירות , האם אמך עברה את חמישים?
דבר שלישי, האם לסבא יש ממש אזרחות כלומר דרכון ועוד דברים המעידים על כך, רבים מעולי צפון אפריקה נאלצו לותר על האזרחות הצרפתית כשעלו לארץ.

avidanyum1

New member
תודה, הבהרות ותשובות ושאלה...

היי, תודה.. כן אמי מעל גיל 50 לסב (ז"ל) היתה ממש אזרחות הוא ביקש וקיבל אותה לפני כ35-40 שנה עדיין מחזיקים במסמכים.

מה שלא ברור לי זה בהנחה שאמי כן תקבל אזרחות/דרכון צרפתי האם אני גם זכאית לאזרחות שכן היא תקבל את האזרחות לאחר הגיעי לגיל 18 .

שוב תודה.

קראי כאן...

http://www.diplomatie.gouv.fr/fr/se...-nationalite-francaise/nationalite-francaise/
נדמה לי שאפשר גם באנגלית
על כל פנים, לפי מה שקראתי, זכאי לאזרחות מי שאחד מהוריו היה אזרח צרפתי בעת לידתו (של המבקש) . אני מבין שאמך לא היתה אזרחית צרפתיה. זה שהיתה -אולי...- זכאית לבקש אזרחות כזו בשעתו לא הופך אותה לאזרחית. הכי טוב לפנות או לקונסוליה הצרפתית או אם את מדברת צרפתית לשלוח מייל ל PREFECTURE DE POLICE.
בכל מקרה מנסיון, גם אם אינך זכאית אוטומטית לאזרחות, אם אמך תקבל אזרחות צרפתית זה יקל עליך מאוד להתיישב בצרפת ולפתוח בהליכי תושבות (RESIDENCE) ו/או אזרחות (CITOYENAUTE)

למעלה