דרכון פולני

דרכון פולני

שלום, האם מישהו כאן התנסה בקבלת דרכון פולני והאם ידוע לכם מהי תרומתו לאפשרות לעבור לחיות בגרמניה? אימי נולדה בפולין , האם תקבל דרכון פולני והאם אני אוכל לקבל בירושה ממנה? תודה

גוזליה

New member
לגבי אמך- כן

ולגביך- כן, רק לאחר שאמא שלך תקבל את שלה. (היא לא תוכל להוריש לך את שלה, כי הוא על שמה....)

rpz79

New member
על מה בעצם אני משלם לעו"ד ?

או לכל אחד שמתעסק בדברים האלה של הדרכון במקרה שלי פולני ?? אלה דברים שאפשר לעשות לבד ?? THNX

cookie9

New member
אתה יכול לעשות הכל לבד דרך השגרירות

לדאוג לכל התרגומים, נוטריון אפוסטיל כו' למלא את כל הטפסים הדרושים בפולנית, לבוא וללכת שוב ושוב ולהמתין בתור בשגרירות בכל פעם. רוב עו"ד שעובדים בארץ עושים עבורך את התהליך ישירות מול משרדי הממשל בפולין. הם דואגים עבורך לכל התרגומים + אישורים נוטריונים. בד"כ הם גם יעקבו אחרי הטיפול בבקשה שלך באמצעות אנשי קשר שלהם בפולין ויוכלי להגיב בזריזות ולדאוג לאינטרסים שלך עד כמה שאפשר. זה עניין של נוחות.

rpz79

New member
האתר של שגרירות פולין לא מתפקד

אינני מצליח להפעיל את הלינק של citizenship & passport באתר השגרירות http://www.telavivpl.org/index.php?ln=en פניתי אליהם באמצעות "צור קשר" באתר ועדכנתי אותם לגבי הבעיה, מעניין תוך כמה זמן הם מגיבים אם בכלל. מאיפה אפשר לקבל את רשימת המסמכים הדרושים ? חתימת נוטריון אמורה לעלות גם ככה כסף לא ? אני צריך לאזרח 3 דורות (סבא-אמא-אני) האם סבא ואמא חייבים להיות נוכחים בשגרירות ? את סבא שלי אני לא מאמין שאצליח לגרור לשם...

cookie9

New member
הנה הלינק

http://www.telavivpl.org/index.php?m=282&ln=en לא הייתי סומכת בעיניים עצומות על המידע באתר. המידע לא מפורט במיוחד ומאד לא עדכני. רצוי להגיע לשם ולשאול (כי בטלפון קשה מאד לקבל מענה). קשה ליצור רשימה של "מסמכים דרושים" לצורך תהליך אישור אזרחות, בטח כשמדובר בשני דורות אחורה. זה מאד אינדיבידואלי לסיפור של המשפחה שלך, מתי סבא עזב את פולין, האם שירת בצה"ל בשנים מסויימות, מתי והיכן אמא נולדה וכו'. אנחנו עשינו הכל דרך עו"ד, והוא, לפי הסיפור שלנו, ידע לבקש בדיוק את המסמכים הדרושים. הוא גם דאג לאישורים נוטריונים לכל מה שצריך. אנחנו לא היינו מעורבים בתהליך, כך שאינני יודעת לענות לך. העו"ד שלנו עבד ישירות בפולין מגובה ביפויי כוח שקיבל מאיתנו. הפרוצדורה למי שעושה הכל דרך השגרירות היא כנראה שונה ואינני יודעת מהי.

rpz79

New member
תודה קוקי - צריך המלצות

אני בתחילתו של תהליך מול אישה בשם דניאלה רגב http://www.polishpassport.com/ אני יודע שקיימים בישראל 5-10 אנשים לפחות חלקם עו"ד/נוטריונים שמתעסקים גם בנושא. יש לך המלצות/אי המלצות עם מישהו/י מהם ? לדעתי הכי זריז זה הכי טוב גם אם הוא דורש כמה אלפי שקלים יותר. אגב דרכון של האיחוד האירופי (פולני במקרה הזה) מקנה גם ויזה אוטומטית בארה"ב ? גרין קארד ? דוֹבְזֶ'ה

cookie9

New member
דרכון פולני

עד כמה שידוע לי לא מקנה זכויות מיוחדות בארה"ב, למעט האפשרות להכנס כתייר ללא צורך להוציא ויזה מראש (כפי שנדרש מאזרח ישראלי). אבל אני לא בטוחה במאה אחוז, רצוי שתעשה חיפוש באתרים עם מידע רשמי בעניין. דרכון פולני היום מאפשר לך לחיות ולעבוד בצורה חופשית במספר מצומצם של מדינות באיחוד (בריטניה ואירלנד ביניהן). החל ממאי 2011 אזרחי פולין כבר יוכלו לחיות ולעבוד באופן חופשי בכל מדינות האיחוד.

cookie9

New member
אזרחות פולנית

בכל מקרה, רצוי שתפני את שאלותייך הספציפיות לאיש מקצוע (עו"ד, מתווך שעובד ישירות בפולין וכד'. יש לא מעט כאלו בארץ). אוכל לתרום מנסיוני שכן בעלי עבר תהליך שכזה לאחרונה. עד כמה שידוע לי, במידה ואמך נולדה בפולין והיתה אזרחית פולין ביום שנולדת, ובמידה ואת נולדת לאחר שנת 1951, היא תוכל "להוריש" לך אזרחות פולנית, לאחר שתאשר את אזרחותה שלה כמובן. בעקרון, אמך צריכה תחילה לעבור תהליך לאישור אזרחותה, ורק אח"כ תוכלי את להתחיל בתהליך דומה. לאחר שאזרחותך תאושר, תוכלי לגשת לשגרירות פולין בתל-אביב ולבקש לעצמך דרכון (אמך אינה צריכה להוציא לעצמה דרכון אם אינה רוצה בכך. את לא זקוקה לו כדי לעשות את התהליך שלך. את זקוקה רק לאישור האזרחות שלה). את תהליך אישור האזרחות אפשר לעשות לבד דרך השגרירות או שאפשר לעשות אותו דרך עו"ד או מתווך שעובד ישירות מול הגורמים בפולין. בכל מקרה, זה תהליך שהוא בד"כ ארוך, תלוי מאד במקרה הספציפי של המשפחה, עד כמה הוא מורכב, אם אמך ויתרה על אזרחותה בעבר או שהיא נשללה ממנה, איזה מסמכים אותנטיים יש לכם וכד'. במקרה שלנו, שהיה פשוט למדי, זה לקח כשלוש שנים. את הדרכון עצמו ניתן לבקש רק בשגרירות (גם זה כשלעצמו תהליך שמורכב משני שלבים: קודם מבקשים מספר זהות פולני, ורק אח"כ ניתן להזמין דרכון). לפני כן עליך לעבור הליך נוסף של רישום תעודת הלידה הישראלית שלך במרשם האוכלוסין הפולני. אם את אשה נשואה תצטרכי לרשום גם את תעודת הנישואין שלך, ואם ששינית את שמך או את שם משפחתך במהלך החיים תאלצי לרשום גם את זה).. קחי בחשבון שהיום יש תור מטורף בכדי להזמין דרכונים בשגרירות, שמתפרס כבר שנתיים קדימה...

למעלה