דרכון פולני

asaf123456677

New member
דרכון פולני

שלום לכולם! אני זכאי לדרכון פולני ויש לי כמה שאלות על תהליך ההוצאה ועל לימודים ועבודה בעזרת האזרחות הפולנית. שמעתי שההוצאה של הדרכון כרוכה באגרה של 1,200 שקל ועורך דין שעולה בין 600$-1000$. מה הסכום המדויק?? לאמא שלי, שנולדה בפולין אין תעודת לידה זה אומר שהעורך דין יכול להוציא תעדות לידה? בגלל שאין לה תעודת לידה זה מייקר את המחיר? כמה זמן לוקח להוציא את הדרכון ומאיזה גיל מומלץ (אני מתחת ל-18)? אני יכול ללמוד באנגליה בלי וויזת סטודנט אם יש לי אזרחות פולנית (אני מתכנן ללמוד שם עוד 5 שנים בערך). אני יכול לעבוד בזמן הלימודים ללא הגבלה ובכל מקום שאני רוצה באנגליה ובשאר מדינות האיחוד? כי שמעתי שהטילו מגבלות על כמה מדינות.. באיזה שנה לא יהיו יותר מגבלות על העבודה? אני יכול לגור בכל מקום באירופה? תודה רבה לעוזרים!!

forglemmigej

New member
אמך צריכה לדאוג לתעודת לידה

עורך דין לא יכול ולא מוסמך להוציא תעודות לידה. זה לא מהיום למחר האזרחות, חוץ מתעודת לידה יש עוד כל מיני בעיות שהפולנים מערימים בדרך, עדיף לטובתכם לקחת מי שבאמת יש לו ניסיון בטיפול מול הרשויות הפולניות ,ממש תבקשו שיראו לכם הוכחות על הוצאת אזרחות פולנית השמרו מכל מיני חרטטנים שגונבים כסף ולא עושים כלום.

asaf123456677

New member
תעודת לידה

שמעתי פעם שעורכי הדין מחפשים בארכיון הפולני לתעודת לידה.. זה נכון?? אתה מכיר עורך דין טוב שמתמחה בעניינן האזרחות הפולנית?

Nobilis

New member
תשובות (בקצר)

א) תוכל ללמוד (וגם סתם לגור) בבריטניה (ובכל מקום באיחוד) ללא ויזת סטודנט או ויזה אחרת. ב) שים לב שאתה זכאי ללימוד בתנאים של מקומי, אבל זה לא בהכרח אומר מוזל (בבריטניה, לדוגמא, זכאי ללימודים בהנחה כל מי שגר באיחוד במשך שלוש שנים שלא למטרות לימודים, מה שלא כולל אותך כנראה). ב) עבודה ללא הגבלה תתאפשר בכל מדינות האיחוד החל מן ה-1 למאי 2011. בחלק מן המדינות (בריטניה, לדוגמא) ניתן לעבוד ללא הגבלה כבר עכשיו.

asaf123456677

New member
עוד שאלה קטנה

אם אני הולך לגור בבאנגליה בעזרת הדרכון הפולני, אני זכאי לביטוח בריאות אנגלי?

Nobilis

New member
אין קשר לדרכון

כל תושב בבריטניה זכאי לביטוח בריאות ממלכתי.

למעלה