דרכון לאזרחות

דרכון לאזרחות

שלום לכולם, בקרוב אני אשלים את התהליך להשג הדרכון הרומני שלי, רציתי לדעת מה צריך כדי לעבור לגור בהולנד? מה יהיה ההבדל ביני לבין אדם שנולד שם? סטאטוס ילדים שייוולדו שם לעומת פה? בעצם מה צריך כדי לחיות בנוחות לטווח ארוך מאד (אם הכל סבבה אז כל החיים) בהולנד? עוד שאלה קטנטנה, בקשר להולנדית, הבנתי שאפשר להסתדר בהרבה מקומות רק עם אנגלית אבל אם אני מתכנן להגר למקום מסוים אני אשמח להכיר את השפה, כמה קשה היה לכם ללמוד את השפה? האנגלית שלי ברמה גבוה מאד, ויש לי קצת רומנית בסיסית מאד. תודה רבה לעוזרים :)

Fair game

New member
כדי להשתלב

תצטרך ללמוד את השפה בערים הגדולות רובם יודעים אנגלית אבל כדי לגור שם תצטרך ללמוד הולנדית

Fair game

New member
בקשר לרומניה

אני חושב שהיא לא חברה מלאה באיחוד תחפש בפורום היו על זה כמה שרשורים וגם לעיין באתר של IND

פזיתי1

New member
יש הגבלות על אזרחי רומניה

גם אני בתהליכי קבלת דרכון רומני, ובדקתי את הנושא לעומק - כרגע רומניה לא חברה מלאה באיחוד ולכן לא תוכל לעבוד ללא אישור עבודה הולנדי, אלא רק לגור שם. זה צפוי להשתנות ב-2014 שאז יפוגו ההגבלות על רומניה. ההגבלה הזאת לא קיימת בכל מדינות האיחוד - בספרד למשל אזרח רומני יכול לגור ולעבוד כמו כל שאר אזרחי האיחוד.

תודה רבה

תודה על כל התשובות, ראיתי באתר ההגירה ההולנדי שיש סייגים לרומניה ובולגריה בכל מיני מקומות שזה מבאס אבל ראיתי את השנה 2014 בכל מיני מקומות, אני משער שזה ייקרה ב2014 ואזרחים רומנים יוכלו לגור בהולנד ולעבוד. תודה רבה לכם שוב, כבר התחלתי להתעניין בלימודי הולנדית ונראה שעם הרקע בשפות שלי עם נגיעות גרמנית ואנגלית חזקה זה לא נראה קשה מדי, חוץ מזה עד 2014 יש עוד זמן :) תודה רבה חבר'ה ואני בטוח שאני עוד אחזור עם הרבה שאלות במהלך הדרך, אני מבטיח שאשתדל לחפש אותן במקומות רשמיים קודם ולא להספים לכם את הפורום בלי לנסות, אבל מצד שני תמיד כדאי לשמוע את הישראלי בהולנד. תודה רבה פעם שוב.

לי יש דרכון רומני

היי לי יש דרכון רומני ואני גר בהולנד. א. אין בעיה לגור פה. אבל אם אתה רוצה לעבוד אתה צריך אישור עבודה כאילו אתה ישראלי. ב. אני נרשם פעם בשנה ב-IND אבל זה תלוי במה אתה רוצה לעשות פה. זה לא תמיד הכרחי. ג. אם אתה לא חושב לגור פה תקופה ארוכה אין מה לטרוח ללמוד הולנדית. זה תלוי בכמה מוטיבציה יש לך. ברור שעוד שפה זה נחמד אבל ממילא יענו לך באנגלית... הם כן מעריכים נסיון לדבר הולנדית. ד. הדרכון הרומני לא מזכה אותך בנקודות בונוס בביקורות דרכונים ועניינים ממשלתיים. הנסיון האישי שלי הוא שהם חשדנים כלפיו. ה. שאלה שאני עדיין שואל את עצמי זה האם יותר קל לשכור דירה בתור ישראלי או בתור רומני. לשניהם יצא שם לא משהו פה.

פזיתי1

New member
למישהו יש מושג מתי ההגבלות שהולנד מטילה על

אזרחי רומניה יפוגו? אני לא מוצאת שום פרסום שלהם בנוגע לכך. 2011 כבר אוטוטו בפתח ואני מחכה כבר שיפתחו את השערים...

למעלה