דרכון הונגרי

יעליעלי

New member
דרכון הונגרי

שלום לכולם נאמר לי על ידי ידיד כי למרות שהונגריה שייכת לאיחוד האירופי, דרכון הונגרי אינו מקנה זכות עבודה בכל מדינות אירופה השייכות לאיחוד. האמנם זהו דרכון מסוג ב', או שהידיד טועה? תודה לעונים

עב

New member
למה לא לשאול בשגרירות?

הכי טוב לשאול בשגרירות הונגריה בישראל ולא להסתמך על שמועות. ואני מיד תורמת שמועה נוספת: המדינות שהתקבלו לאחרונה לאיחוד ישתלבו בו בהדרגה. זאת גם הסיבה שבהונגריה עדיין נהוג הפורינט ולא האירו. מה זה דרכון סוג ב'? דרכון נועד כדי לעבור בין מדינות. הדרכון הישראלי הוא סוג א'-א' למרות שאינו מקנה זכות לעבוד במדינות האיחוד... עבודה נעימה!

יעליעלי

New member
דרכון סוג ב'

זה היה סוג של הומור שכנראה לא הובן... התכוונתי לכך שבניגוד לדרכונים אחרים של האיחוד, הדרכון הזה לא מקנה את כל ההטבות. אני שמחה לשמוע שהדבר אינו נכון

טומי*

New member
הידיד טועה...

הדרכון ההונגרי טוב לכל מדינות האיחוד, כגון הדרכון הצרפתי או הבריטי

ronymp

New member
אפרופו דרכון .... ../images/Emo63.gif ../images/Emo97.gif

אמא שלי קיבלה סוף סוף את האישור המיוחל להגיע לשגרירות ההונגרית ולקבל את הדרכון ההונגרי שייחלה לו שנים ובמשך שנים אספה ואירגנה את כל המסמכים התעצבנה על בקשות נוספות כל פעם - לעוד מסמך ועוד אחד מהשגרירות אז סוף סוף ביום שני היא נוסעת לשגרירות ההונגרית - לקבל את הדרכון המיוחל והניכסף הזה מה שאני מניח אגב - שיקל עלי ביום מן הימים לקבל גם כן (
) רוני - בן של בעלת דרכון הונגרי

קל ערך

New member
לא רוצה להרגיז אף אחד, גם לא לשפוט,

אבל לא אוותר על זכותי להביע דעתי, שישראלי המבקש דרכון הונגרי נראה בעיני כמבזה את מדינתו. שמעתי את כל הנימוקים בפעם הקודמת, לא ממש התרשמתי. איני פוסל את הונגריה, אני אוהב אותה. איני פוסל את ההונגרים יותר מאשר את הפולנים, הצרפתים, האוקראינים, וכו' וכו'. כולם רצחו אותנו. אולי ההונגרים בקצת יותר תענוג, אבל לא מדדתי זאת. אבל לבקש דרכון הונגרי זה בעיני ללקק את המגף של הפריץ. מצידי תתנפלו, זה לא ישנה כלום. אמרתי כי חשבתי שראוי לומר.

vera2

New member
קל ערך ברוך שובך

כבר מיצינו את הנושא הזה הרבה פעמים כולל בהשתתפותך.ידוע לך שיש חילוקי דיעות בנושא בפורום.יחד עים זה אנחנו ממשיכים לכבד אחד את השני.והגענו למסקנה שכל אדם נוהג לפי הבנתו וצרכיו.ואין לאף אחד זכות לגנותו.שבוע טוב .

evike

Well-known member
מנהל
ורה יקרה כל מילה שלך=זהב

כך צריך להתבטא. ברוך שובך קל ערך. ושוב, נושאים שכבר דשנו בהם והפכנו מכל הכיוונים, והדעות כבר ידועות, אין טעם לפתוח אותן שוב, הדעות הרי לא ישתנו, והווכוח יהיה וכוח סרק. שבת שלום לכל החברים, הישנים והחדשים.

יעליעלי

New member
מותר לך להביע את דעתך

לפחות על פי החוק. האם זה המקום הראוי להביע אותה? אני חושבת שלא. אתה יכול לפתוח לך שרשור משלך, ולהביע את דעתך בנושא ולא לנצל את השאלה שלי על מנת להטיף (למרות שנעשה בצורה נעימה יחסית...) החלטתי את מה שהחלטתי, בדעה צלולה ולאחר מחשבה, ויש לכבד את רצוני. כאשר אני מבקשת בפורום מתכונים מתכון לשרימפס, אני מצפה שמי שיש לו מתכון יתן לי, ומי שאין לו - לא יתן. אני לא מצפה לתגובה שבמדינת היהודים ראוי לאכול אוכל כשר. אין לזה קשר לשאלתי המקורית, אך יש כאן הבעת דעה אותה לא ביקשתי. אותו הדבר לגבי בקשת הדרכון. אז לא הרגזת אותי, אבל בהחלט שפטת, למרות הצהרתך שאתה לא רוצה לעשות כן. אף אחד לא מכריח אותך להוציא דרכון אם זה בניגוד למצפונך, ואני מניחה שלא תוציא אותו, אבל תן לי לחיות את חיי כפי שאני מבינה אותם, בדיוק כפי שאני לא אנסה להניא אותך מבחירתך שלא להוציא את הדרכון.

vera2

New member
יעליעלי אהבתי את האבחנות הדקות

בכתיבה שלך וההתמקדות העיניינית.

B T1

New member
vera-אהבתי את האבחנה הדקה שלך

בקשר ליעליעלי

דרדרית

New member
קראתי שוב את הכתוב וקל ערך לא הביע

דבר מלבד את דעתו בדיוק כפי שאם הייתי קוראת מתכון של שרימפס- הייתי מציינת שאני לא אוהבת שרימפס ומעדיפה סטייק עסיסי.מה הבעיה?אסור לנו להגיב? מה כן מותר?ולמה לא לומר את דעתנו גם בפעם המיליון?אולי בנושא זה דורכים על יבלות של מישהו אחר ולכן יש צורך להעלותו שוב ושוב? בעיניי הנושא של הדרכון ההונגרי משול לויכוח הנצחי בין ימין ושמאל... למרות שהדעות ידועות- תמיד הויכוח עולה ולא יעלה על הדעת "לסתום פיות" של מישהו רק משום שהוא חושב אחרת... ורה היקרה- לדעתי הנושא לא מוצה ולא ימוצה - בדיוק כמו בפוליטיקה.. ואם מישהו לא רוצה להגיב- שלא יגיב אבל למנוע ממישהו להביע את דעתו?? יעליעל- עולה בדעתך שיהודי יענה על שאלה מבלי להביע את דעתו? זה הרי לא קיים. כי אנו עם של מביעי דעות ונותני עצות. אז מה שנותר לנו הוא- לקרוא את מה שרלוונטי עבורנו ולתת לאחרים להתבטא. ולעבור הלאה! אישית- תמיד אשתתף בויכוח כזה כי חושבת אני בדיוק כמו קל ערך ועוד רבים וטובים בפורום. ולא חשוב כמה פעמים יעלה הויכוח- תמיד אשתדל להשחיל את דעתי. הפעם פשוט הקדימו אותי לכן לא כתבתי... שיהיה לכולנו ערב נפלא חגית

עב

New member
ויש גם פונקציה של נצל"ש

(ניצול שירשור) וזאת פונקציה לגיטימית. ובכלל בדמוקרטיה אפשר להביע דעה ואיש לא חייב להקשיב...

יעליעלי

New member
אבל זה בדיוק העניין

לא פתחתי נושא לדיון או לויכוח, שאלתי שאלה אינפורמטיבית. לו הייתי שואלת - 'מה דעתכם על הוצאת דרכון הונגרי', זה היה רלוונטי לחלוטין להביע את דעתכם, אבל - לא את זה שאלתי. השאלה שלי היתה מאוד ברורה וממוקדת, ולא נגעה בשום דרך לשאלות ערכיות או מוסריות, אלא פרקטיות לחלוטין. וכנ"ל לגבי השרימפס - בדוגמה שנתתי, לא פרסמתי מתכון של שרימפס וביקשתי את דעתכם עליו, אלא ביקשתי מתכון של שרימפס, לכן התגובה של "אני לא אוהבת שרימפס, אבל מעדיפה סטייק עסיסי" לא רלוונטית ובוודאי שלא מקדמת את הדיון.

יוליקה

Member
מנהל
חברי'ה, הרי אמרתם שהנושא כבר מוצה

יעליעלי, שאלה שאלה אינפורמטיבית. היא לא הראשונה, אבל בכל פעם שמישהו שואל שאלה בנושא - קל ערך "טורח" להזכיר לכולם את דעתו בעניין.... שמענו, אנחנו מכירים, אנחנו יודעים - אבל החדשים לא מכירים, נכון??

B T1

New member
חברות וחברים, האם אמרו לכם?

שאתם כמעט יותר נודניקים ממני?

למעלה