דרכון הונגרי

shayharpaz

New member
דרכון הונגרי

קודם כל אני יודע שדיברו על זה בפורום הזה הרבהאבל יש לי שאלה שאף אחד לא ענה עליה קודם: אבא שלי זכאי כי ההורים שלו (ז"ל) נולדו בטרנסילבניה שעל גבול הונגריה-רומניה. הם עלו לארץ כנראה בשנת 1947 לפני שטרנסילבניה עברה לשליטת רומניה. הוא נולד לפני שנת 57 (להורים יוצאי הונגריה) וזה אומר שהוא זכאי (נכון?). אם אבא שלי עושה אזרחות היא עוברת לילדים שלו באופן אוט'? או שצריך לעשות תהליך כל שהוא? תודה מראש, שי

טומי*

New member
אזרחות הונגרית...../images/Emo26.gif

אזרחות הונגרית? תלוי היכן נולדו ההורים החוק ההונגרי מעניק אזרחות הונגרית, כמעט אוטומטית, למי שהוריו נולדו בהונגריה. מדינה זו, בניגוד לרבות אחרות, מעניקה אזרחות גם למי שנישא לבן זוג עם אזרחות הונגרית רבבות מאזרחי ישראל הם עולי הונגריה או צאצאיהם. עם הצטרפות הונגריה לאיחוד האירופי, "נזכרים" רבים מהם במוצאם ההונגרי ושוקלים להשיג לעצמם אזרחות נוספת, הונגרית. מה מרוויח אזרח ישראלי מאזרחות הונגרית, ומדוע ישראלים שואפים להשיג אותה? ה"נכס" העיקרי שמקנה האזרחות ההונגרית הוא הדרכון האירופי, שיוענק לכל אזרחי הונגריה מ-1 במאי. מרבית הפונים לשגרירות הונגריה שואפים להוריש דרכון אירופי לילדיהם, כדי שאלה יוכלו לעבוד, ללמוד ואף לגור באירופה. מה הם הקריטריונים לקבלת אזרחות הונגרית? כל אדם שנולד בהונגריה, ויש בידו מסמכים המאשרים זאת, זכאי לאזרחות הונגרית. גם מי שנשוי לאזרח הונגרי זכאי להפוך לאזרח הונגריה. מי שנולד מחוץ להונגריה לפני שנת 1957, לאב יליד הונגריה, זכאי לאזרחות הונגרית, אך מי שנולד לפני 1957 לאם הונגריה ולאב שאינו הונגרי אינו זכאי לאזרחות. מי שנולד אחרי 1957, ואחד מהוריו נולד בהונגריה, זכאי לאזרחות הונגרית. מי שהוריו נולדו מחוץ להונגריה, אינו זכאי לאזרחות הונגרית, גם אם סבו או סבתו נולדו שם. במשך השנים, השתנו גבולותיה של הונגריה פעמים רבות. מי שנולד בהונגריה או נולד להורים הונגרים, יקבל אזרחות הונגרית רק אם מקום הולדתו, או הולדתם של הוריו, היה שייך להונגריה בזמן שנולד. אלו מסמכים מאפשרים לקבל אזרחות הונגרית? מי שמחזיק בתעודת זהות הונגרית או דרכון הונגרי, גם אם אינם בתוקף, מקבל אזרחות הונגרית באופן אוטומטי. מי שנולד בהונגריה אך אינו מחזיק בתעודת זהות או דרכון, ועזב את הונגריה לפני שנת 1972, צריך לגשת לשגרירות הונגריה, או לנסוע להונגריה ולגשת למשרד הפנים ההונגרי. עם התייצבותו בשגרירות או במשרד הפנים ההונגרי הוא מגיש שם בקשה לאזרחות, ומצרף לה את תעודת הלידה שלו. מי שהוריו נולדו בהונגריה ועזבו אותה לפני שנולד, צריך להגיש את תעודת הלידה של הוריו ומסמך הונגרי, המאשר שהוריו התחתנו בהונגריה. מי שהוריו נולדו בהונגריה ונפטרו, צריך להגיש בשגרירות את תעודות הפטירה שלהם. מי שנשוי או היה נשוי לאזרח הונגרי צריך לספק תעודת נישואין גירושין או התאלמנות, המעידה על נישואיו לאותו אזרח. מי שמקבל אזרחות הונגרית זכאי לקבל דרכון הונגרי באופן אוטומטי, מיד עם קבלת האזרחות. באיזה שפה צריכים להיות המסמכים? בהונגרית. מסמכים המתורגמים להונגרית מעברית ומשפות אחרות, צריכים לשאת עליהם חותמת של נוטריון, המאשר את התרגום. כמה זמן נמשכת הפרוצדורה? בין חצי שנה לשנה. כיצד מתייחסים הפקידים בשגרירות הונגריה למבקשי האזרחות? ישראלים שעמדו בתור בשגרירות הונגריה כדי לקבל אזרחות הונגרית מספרים, שהפקידים בשגרירות הונגריה אדיבים ויעילים למדי, בוודאי ביחס לעובדי שגרירויות אחרות, כמו שגרירות פולין, שאנשיה מקשים על מבקשי האזרחות. שגרירות הונגריה בישראל כתובת:רחוב פנקס 18 טלפון:03-5466981 קבלת קהל-ימים שני ורביעי בין השעות 9:00-12:00 מסמכים דרושים: 1)תעודת נישואין של המבקש 2)תעודת לידה של המבקש 3)תעודה המעידה על שנוי שם (אם יש) 4)תעודת גירושין(לגרושים/גרושות בלבד) 5)תעודת נישואין הורים 6)תעודת לידה הורים 7)3 תמונות פספורט 8)צילום דרכון כל המסמכים יש לצלם בשלושה העתקים את המסמכים שלא כתובים בהונגרית יש לתרגם אצל נוטריון(דובר הונגרית) להונגרית בהצלחה,,,, אפשר לקבל מידע גם בהתאחדות עולי הונגריה בישראל רחוב אבן גבירול 76 תל אביב טלפון 03-6917121,,036916115 פקס 03-6967049 .•:*¨¨*:•.ישRאל.•:*¨¨*:•.

sabajakov

New member
ואף על פי שלכאורה הכללים ברורים.

מנסיונם של אחרים, יש "שפנים" שמדי פעם שולפים. קיימות בעיות לפעמים עם לאומיותם של בני/בנות הזוג, והפתעות אחרות. ממשלת הונגריה לא מאוד משתדלת לחלק את דרכוניה ברוחב יד בארץ.

vera2

New member
נוסף לתשובה המפורטת של טומי

תקרא את התגובות: בדרכון הונגריו migdalit111 ו 11:50 | 17/01/05 בעקבות שאלות רבות שמועלות בפורום מפעם לפעם בעין קבלת אזרחות/דרכון הונגרי, מצאתי מאמר שהתפרסם ב-YNET. מקוה שזה עונה על מספר שאלות נפוצות. כתובות אינטרנט נילוות: קבלת דרכון הונגרי.הקישור למטה בתאריך ובשעה הנ"ל

shayharpaz

New member
תודה

קראתי את כל המאמרים שדיברתם עליהם. אבל אף אחד מהם לא ענה לי אם אני יכול לקבל ואם כן איך. אם תוכלו לעזור לי זה יהיה מאד נחמד שי

יוליקה

Member
מנהל
שלום שי

כולם רוצים לעזור לך. אבל כל מקרה הוא אינדיבודאלי ותשובות מדוייקות תוכל לקבל בשגרירות. דבר נוסף, שום דבר לא עובר באופן אוטומטי. לגבי כל מקרה צריך לטפל בניפרד. כמובן שאם יש כבר דרכון הונגרי להורים, אז אולי התהליך קצר יותר. אך בכל מקרה, עליך לקבוע תור וכמו שוורה המליצה לך, זה לוקח כששה חודשים. לכן ככל שתקדים יטב לך.

vera2

New member
שי הטוב ביותר שתפנה את השאלה

לשגרירות. לפי הבנתי אתה לא יכול לקבל אבל,כדי להיות על הצד הבטוח שיאל בשגרירות .טומי נתן לך מספר טלפון.בהצלחה.

shayharpaz

New member
עשיתי כעצתכם

התקשרתי לשגרירות. עונה מענה קולי בקול של אישה ואומר משפט בהונגרית אח"כ בעברית ואח"כ באנגלית. אחרכך הם אומרים לתפריט בשפה ההונגרית הקש 2 לתפריט בשפה האנגלית הקש 3 אין שם תפריט בעברית? ניסיתי גם בהתאחדות עולי הונגריה והם לא עונים שי

B T1

New member
ידידי שי, בכל מקרה, בפניה....

לשגרירות אתה צריך להיות מיוצג לפחות עם אחד מהוריך. (בהיותך קטין)

evike

Well-known member
מנהל
זוכרים שממשלת הונגריה הפכה אותי

לעירקית? אז הנה המשך העלילה: לא אני זו שאשב בשקט ואקבל גזר דין מצחיק שכזה. כיוון שבעלי יליד עירק, לכן כל עוד לא הוכח שויתר על אזרחותו העירקית, אני כאשתו, הופכת אוטומטית לבעלת האזרחות שלו, וכך זה עם כל זוג מעורב. לכו חפשו הוכחות לדבר. בהונגריה דורשים זאת, למרות שכולם יודעים, גם בשגרירות, שהאישור ליציאה מעירק, היה מותנה בוותור על האזרחות העירקית. אממה, ההונגרים מחפשים להקשות, אולי בדרך זו הם רוצים להגביל את כמות ה"חוזרים" אליהם. קודם כל פניתי לפורום העירקי בתפוז, ושאלתי אם יש למישהו רעיון. הפנו אותי למוזיאון לעולי בבל באור יהודה, מישהו היה נדמה לו, שראה מסמכים כאלה במוזיאון. שלחתי לשם את החתן שלי, שגם הוריו ילידי עירק, ובאמת היו שם מסמכים כאלה. ולא סתם מסמכים. מנהל המוזיאון מר מרדכי בן פורת, בעצמו היה אחראי לעליית היהודים משם כשליח, והוא בעצמו הוציא את תעודות המעבר , (הנקראות "לאסה פאסה"), והוא אף כתב על כך בספרו, כולל דרישת העירקים לוותור על האזרחות לכל היהודים שעלו לארץ. מר בן פורת נתן לחתני מכתב בכתב ידו, והמזכירה שלו אף הדפיסה זאת, וכן הוא נתן צילומים של הקטע הרלוונטי בספרו (באנגלית), וכן צילומים של ה"לאסה פאסה". ועל כך אני הודיתי לו אישית בשיחת טלפון. במקביל, שלחתי את בת דודתי, ילידת צרפת, לשגרירות עירק בפריז, ושם אולי יוכלו לאשר את הדברים. אבל זו כבר שאלה של רצון טוב. הבעיה, שבשגרירות ההונגרית אמרו לי, שלא בטוח שהמסמכים של מר בן פורת יהיו קבילים, כיוון שהוא לא גוף רישמי, למרות שהיה בזמנו גם חבר כנסת. יבררו בהונגריה, ויחזרו אלי. הבשורה הטובה בכל הסיפור, שאם המסמכים קבילים, אני עזרתי לכל ההונגריות הנשואות לעירקים, והן תהיינה פטורות מלהשיג את המסמך. (מסתבר, שיש הרבה כאלה). תחזיקו לי אצבעות.

B T1

New member
evike-אצבעותי כבר כחולות, מרוב

שאני מחזיק לך ולכל הנשואות לעירקים,
חדשה טובה נוספת, היא שאתן לא סתם עירקיות, אתן יוצאי בבל. (זה נשמע הרבה יותר אינטליגנטי ולא חושבים מיד על פיזמת פסים)

יוליקה

Member
מנהל
אויקה, ומה אם זה הפוך

אחי שהוא בן להונגרי מבטן ומלידה נשוי לעיראקית, גם הוא יצטרך להוכיח שאיננו עירקאי? אל תשכחי שגם קוראים לו אבדי........

ברק 188

New member
מחזיק לך אצבעות בנתיים...

את יכולה בשבוע הבא להצביע לבחירות בעירק חושב שיהיה קלפי באור יהודה. הצבעי ק יאני קומ'בינה לקובה העירקית

יוליקה

Member
מנהל
אוי אוי ה ק' מזכירה ספור

לפני המון שנים הדודה של בעלי הלכה להצביע לכנסת בבני ברק. אמרו לה להצביע לאגודת ישראל. אבל שכחו להגיד לה איזה אות. היא ניכנסה מאחורי הפרגוד וראתה את האות ק חשבה לעצמה זה בטח "קודש" מתאים לאגודת ישראל. כך קיבלה מק"י הרשימה הקומוניסטית את הקול היחיד שלה בבני ברק.

ברק 188

New member
מק"י בבני ../images/Emo188.gif איזו מכה איזה ...

מק'יונית
הדודה הקדושה מהקדשה מ ה..."סנה האבא"

evike

Well-known member
מנהל
ברוך שובך ברקנו וברוך מרפא מחשבים

zsuzsa

New member
דרכון

שי שלום, אנסה לעזור לך, יש לי לא מעט נסיון. תתקשר אלי: 052-2-941946 שושה

למעלה