דרכון הולנדי

• פותח הנושא ahia
  • פורסם בתאריך

ahia

New member
דרכון הולנדי

שלום לכולם אני בן 25 דור 3 לניצולי שואה. סבי (ז"ל) וסבתי היו אזרחים הולנדים בזמן הלחמה. מה צריך לעשות כדי להוציא דרכון הולנדי?.??

jonnod

New member
עוד שאלה על דרכון הולנדי

אולי סתאם שאלה אידיוטית אבל בכל זאת... אני אזרח הולנדי מזה 6 שנים (יש לי אבא הולנדי) הדרכון ההולנדי שלי פג-תוקף מיולי 2007 האם יכולים לא לחדש לי אותו? כדאי לחדש אותו במהירות האפשרית? או שלא צריכה להיות שום בעיה אם אני יחקה לזה לקיץ?

Fair game

New member
אין מניעה לחידוש

בשגרירות יחדשו לך.(אם אתה חי בישראל) סתם שאלה-למה לחכות ולא לחדש עכשיו? מה זה משנה?

Fair game

New member
jonnod אתה יודע הולנדית?

ד"א אתה יכול לצאת מישראל עם הדרכון הישראלי שלך או שויתרת על הישראלי?

jonnod

New member
אני חי בישראל ומדבר חצי הולנדית חלודה

רק שני אנשים בעולם מדברים את השפה הזאת ואני אחד מהם :) יש לי אזרחות ישראלית-הולנדית ואני יוצא בערך פעם בשנתיים לבקר את המשפחה בהולנד. למה לחכות? כי אני עובד ולומד ואין לי זמן לפנות בשביל נסיע לרמת-גן

spier99

New member
אתה צריך להוכיח

שסבא וסבתא שלך היו הולנדים ולהביא מסמכים תומכים אם הם ניספו בשואה אני בטוח שיש תיעוד ביד ושם ושם תוכל להוציא מסמכים גם לממשלת הולנד יש רשימות של היהודים שנספו בשואה ולפעול מול השגרירות

ahia

New member
אין לי תעודת לידה

אבל יש לי את תעודות הזהות שלהם, ששם כתוב שהם נולדו בהולנד. שניהם לא נספו בשואה אלא הגיעו לארץ, סבי לפני המלחמה וסבתי אחריה. האם תעודות הזהות שלהם מספיקות?

spier99

New member
תברר בשגרירות

אם יש לך מסמך הולנדי שהם נולדו שם זה ממש יעזור

sun day

New member
אני דור שני

לאמא הולנדיה ודורות אחורה הולנדים עד כמה שידוע לי אין אפשרות להוציא דרכון הולנדית בזכות אבות. הם מאוד מקשים על קבלת דרכון אין להם כל סנטמנטים לשואה. ורק לפני 24 שנים ניתנה הזכות לאשה להעביר את הדרכון לילדיה עד אז רק גברים היו בעלי זכות. אני מאוד אשמח לדעת שהכללים השתנו ואם תפנה לשגרירות אשמח מאוד אם תשתף במידע ובתהליכים.

Fair game

New member
חיפוש קצר בגוגל "דרכון הולנדי"

יתן לך מס עורכי דין שמתמחים בקבלת אזרחות שווה לפנות אליהם לברר זה קצת מוזר שהולנד לא מכירה בניצולי שואה ומשפחותיהם

לא נכון בעליל

ברשות המוניציפלית בה היא נולדה צריך להיות הרישום של הלידה שלה ומי הם הוריה. בהליך פשוט במיוחד, היא צריכה לפנות אל אותה רשות ולבקש מהם תעודת לידה. הכי פשוט שיש. אם הנתונים הם כה ישנים - יש סיכוי שישלחו אותה להוציא את המסמך באמסטרדם/דן-האך בארכיון רשומות לאומי. המידע חייב להמצא איפושהו. מאוד רגישים לניצולי שואה ומגורשים. עם תעודת הלידה - היא תוכל להוציא אזרחות הולנדית בהליך מיוחד למי שאיבד/ויתר על אזרחותו בעבר - ואני משוכנעת שיש עדיפות לניצולי/פליטי שואה. האם ייתכן שכל הקביעות שפירטת הן לפני ביקור בשגרירות? למה לא לפנות אליהם ולשאול?

אם ההורים לא מעוניינים

לחדש את האזרחות ההולנדית (דרכון הינו רק תעודת מסע שניתנת לאזרחי מדינה. לא חייבים דרכון כדי להיות אזרח) - אין לך מה לעשות בעניין. נשאר לך לקבל את רצונם... לא יתנו לך אזרחות ע"ס סבא וסבתא... גם לא עורך דין... סבא וסבתא צריכים לחדש את האזרחות עבור עצמם.אם הם ניצולי שואה, יכול להיות שהם יכולים להוציא אזרחות עבור ילדיהם. אם ילדיהם לא נולדו בהולנד, אני בספק ענק אם הם יכולים להעביר את האזרחות ההולנדית לילדיהם (הדור שלך)... זה ככה גם עם אזרחות ישראלית, אגב... אלא אם כן מדובר בשושלת של נשים יהודיות... (שזו אפליה הרבה יותר גסה)

למעלה