דרכון גרמני

בתור מישהי...

בתור מישהי שחושבת שישראל היא לא חלק מהעולם המערבי (לא בטוחה אם זה ציטוט מדוייק שלך, אבל בכל מקרה אני מזדהה עם קו המחשבה הזה), מה לא ברור בזה שאנשים רוצים שתהיה להם אופציה/תעודת ביטוח/ווטאבר? וכמו שזה נראה כרגע, בקרוב עוד ימחקו את שמות הנשים מהדרכונים הישראליים כי זה לא מספיק צנוע...

rnavina

New member
לא קלילות אבל לא בושה...

בהתחלה תכננתי להוציא דווקא דרכון סלובקי ואבי הבטיח לשתף פעולה. מתישהו העניינים הסתבכו בגלל בעיות ביורוקרטיות של המסמכים של אבי ומזה שהוא עצבן את הפקידה שהיתה בהריון
אז החלטתי להוציא דרכו גרמני. לי אי בעיה עם הנשר, בייחוד ששם המשפחה של סבתי שנולדה וחיה בגרמניה הוא אדלר
(אדלר הוא נשר בגרמנית). וברצינות, גדלתי עם אבא שלא מוכן לבקר בגרמניה ושהופך כל כלי חדש שאמי קנתה כדי לראות את made in... בימים לפני שכל המוצרים כמעט מיוצרים בסין... ואותו דווקא הצילה משפחה ממוצא גרמני. ולך אין בעיה לנסוע לגרמניה. אז מה הבעיה בדרכון? שואלת ברצינות.

juspan

New member
סתם תיקון קטן, זה בכלל עיט

עוד אחד מהבלבולים האלה בעברית שמי יודע למה ומתי זה התחיל (כמו עם הצבי שהוא לא deer, וכל התרגומים לספרים ולסרטים עם הטעויות האלה, כמו להקת הנשרים למשל).

לי נראה מאוד ריאלי ואחראי, במיוחד כהורים

שחיים במדינה כמו שלנו, שכל יום עלול לקום בה איזה ליברמן עם יותר מדי כוח, להשאיר את האופציות מפלט פתוחות. לי אין אפשרות, אם היתה, הייתי דואגת לכך.

פתאומית

New member
עונה במרוכז

בשבילי רגשית יש הבדל תהומי בין לנסוע לגרמניה, לקנות מוצרים גרמניים לבין להפוך לגרמניה. הרעיון של "לשמור אתהאופציות פתוחות" הוא דווקא נרא יהודי ולא ישראלי.

rnavina

New member
את מסתכלת על זה ככה

מבחינתי חלק בזהות שלי הוא סבי וסבתי שנולדו וגדלו שם, וגרמניה היא חלק מהם. אני מסתכלת על האזרחות לא כרצון להיות גרמניה אלא מימוש זכות שמגיעה לי בגלל אבותי, והיא עוזרת לי בהווה ובעתיד מול עניינים ביורוקרטיים. אני מניחה שלא הוצאת לאחרונה ויזה לארה״ב. זה סיוט!

אני לא נסעתי לגרמניה ומקווה לא לנסוע

ואכן הרבה שנים לא מימשנו אזרחות גרמנית מהסיבה הזאת. אבל לצערי הרב אני לא בטוחה שיש פה עתיד, זו האמת. וכיאה ליהודייה טובה, כן, בהחלט, אני פותחת לנו אפשרויות אחרות, אלה שיש לנו. אני זוכרת היטב את היהודים באירופה שניסו להימלט לכל מקום בעולם שהסכים עוד לקבל מישהו, ומה קרה למי שלא הצליח. אז לא מתחת לכבודי גם אזרחות גרמנית לצורך זה. אני מקווה מאוד מאוד שהמדינה הזאת תחזור לשכלה הישר ותהיה מקום שנוכל לחיות בו ולגדל בו את ילדינו ואת ילדיהם, הלוואי. אבל היום התפרסם ששר התשתיות לנדאו מקדם הצעת חוק להשגחת הרבנות על תחנות הכוח, ראית? עוד כמה מאות מיליוני שקלים למשגיחי כשרות (שאין לסל התרופות, אין לתוספת מיטות לבתי חולים, אין לדיור מסובסד לאנשים עובדים) ועוד שליטה של מוסדות דתיים בנקודת מפתח במשק. על המכתב למשפחות חיילים להגיע לטקס סיום קורס חובשים "בלבוש צנוע", שמעת? על הצעת החוק להגביל תרומות לעמותות שמאל ואלוהים ישמור, זכויות אדם? ועל המתנחלים שתוקפים חיילים אין מה להרחיב את הדיבור. וכל זה בלי להגיד מילה על האויבים מבחוץ. אז כן, אזרחות גרמנית (אני מקווה שאם נצטרך, נוכל להתיישב במקום אחר בעזרתה, ולא בגרמניה). סליחה על הפסימיות, מקווה לטובות ומשתדלת גם לפעול.

לא, כי בגרמניה (או כל מקום אחר) כ"כ טוב

אין גזענות, אין עובדים זרים ששנואים ע"י המקומיים, אין אנטישמיות הכל פשוט נפלא!! היהודים באירופה היו צריכים (משלב מסויים - לפניו הם פשוט לא רצו) לחפש מקום אחר כי לא היה להם מקום משלהם. המקום שלי הוא פה. אם מתנהלים פה דברים שאינם מתאימים לי ואינם מוצאים חן בעיני, אני צריכה לשנות. לא ללכת ולחפש לי אופציות אחרות. ד"א, אין לי שום דבר נגד הוצאת דרכון אחר. אין לי האנרגיות לממש את האפשרויות המשפחתיות, אבל גם אם אוציא בסוף זה יהיה כדי להקל על בעיות בירוקרטיות ולא כדי שאוכל לגור במקום אחר אם לא יהיה פה עתיד. אני באמת מאמינה שאם לא תהיה מדינת ישראל לא יהיה הרבה עתיד גם ליהודים מחוצה לה.

יוליק12

New member
הכל נפלא לחלוטין בחו"ל

.... אף אחד לא אמר שהכל נפלא ומושלם בגרמניה או בכל חו"ל אחר. המצב בארה"ב כרגע ממש לא מזהיר, וגם אירופה בבעיות שונות ומשונות. יחד עם זאת לפסול מעבר עתידי או נוכחי לחו"ל ו/או לא להוציא דרכון זר שיכול לעזור בעתיד - זה פשוט לטמון את הראש בחול. לפעמים בא לי לכתוב הודעות בפורום על משהו שקרה לי ונורא התרשמתי ממנו כאן (בארה"ב) אבל אני חוששת שהתגובות תהיינה לא אוהדות. הקטע הוא שההתרשמות שלי מגיעה מכך שגדלתי בארץ ושם דברים כאלו לא קיימים.

לא אומרת ש"שם" גרוע

אבל גם לא מושלם. את בחרת לבנות את חייך שם, וזו בחירה לגיטימית. לא מבינה מאיזה תגובות את חוששת. אם כבר נראה לי שהתגובות בפורום פה יהיו בנוסח - כמה מעולה בחו"ל וכמה המדינה שלנו מחורבנת. ןלגבי לטצון את הראש בחול - לא פוסלת הוצאת דרכון זר ו/או מעבר ו/או כלום. רק אומרת שהוצאת דרכון זר "כדי להתכונן לדברים איומים ונוראים שיקרו פה" לא נראית לי ולא מתאימה לי. בהחלט יכול להיות מצב בו אגור בחו"ל. מבחינתי זה יהיה לתקופה מוגבלת. לא מתביישת להגיד שאני ציונית, במובן הפשוט של המילה. חיה פה ומאמינה שמדינת ישראל היא הכרחית להמשך קיומו של העם היהודי בכלל. חוזרת שוב, אני מאמינה שאם לא תהיה מדינת ישראל, גם ליהודים בעולם לא יהיה טוב.

rnavina

New member
מסכימה עם מה שכתבת לגבי חו״ל

בכל מקום יש בעיות. אני לא מאמינה שיש מקום מושלם.

efratcn

New member
אין מקום מושלם אבל כשאני תופסת את המדינה שלי

כמקום המפלט שלי, המקום בו אני רוצה לחיות, כשאני ניזונה מהסיפור הציוני ורוצה לממש את "להיות עם חופשי בארצנו", כשאני חיה על הסמל הזה שמתנפץ לי בפרצוף בשנה האחרונה ביתר שאת, בא לי לעזוב את הכל. זה לא המקום *שלי*, לפה אני לא מרגישה שייכת, אני מרגישה שדוחקים אותי מכל מקום (אשה, חילונית, בעלת דעה ומביעה אותה, בעלת עצמאות כלכלית מוגבלת וכו'). ואם גם כך אני לא שייכת ואין לי חלק - אז למה פה? למה במדינה בה יש פערים מטורפים (רק אתמול היתה כתבה על הבדלי המחירים בין ישראל לאירופה וארה"ב)? מה שקורה פה לאחרונה לוקח את כל הערכים עליהם גדלתי ואני רוצה לגדל את ילדיי - ורומס אותם ברגל גסה. וזה שלי. שלי לגמרי. ואני שותפה לזה במלוא מובן המילה ומרגישה חסרת כוחות לשנות. מעבר למקום בו איני שייכת, שלכאורה יאפשר לי לעקור את עצמי בכל פעם מחדש ואולי אפילו לערוג לישראל הישנה, אולי יאפשר לי לחיות ביותר שקט עם עצמי. ואולי אני כותבת ככה כי זה לא באמת יקרה. אני לא באמת אעזוב. אבל מה שקורה פה הוא כואב מאד, מתסכל ומפחיד. מפחיד ממש.

כשקראתי אותך שמתי לב מה מוזר לי

ואולי זה בעצם סימן ממש טוב, שמי שכתבה על זה שאולי יהיה צורך לברוח מפה, זה בגלל ליברמן, ולא בגלל "סכנה קיומית" כמו שהיו קוראים לזה פעם. המקום שלי הוא פה, ואם דברים לא מוצאים חן בעיני זה לא אומר ללכת לחפש אופציות אחרות, אבל במשך הרבה שנים כשדיברו על דרכון זר כאופציית מילוט, זה היה מתוך תחושה שאי אפשר לדעת מתי כבר לא יהיה "פה". לא שליברמן מלבב אותי, אבל טוב לדעת שהוא הסכנה הכי גדולה שאורבת לנו... (ולסוגיה עצמה - אין לי אופציה לדרכון זר ולכן גם לא התעמקתי בנושא. אינסטינקטיבית, נראה לי שאם כבר, אז יש משהו שנראה לי יותר קל "מוסרית" בלהוציא דרכון גרמני מאשר, נניח, דרכון שבדי, כי אם כל המטרה היא לספק אופציית מילוט, ובעצם לנצל את החוק שמאפשר לקבל עוד אזרחות בלי שום כוונה לגור במדינה המדוברת, להיות מעורבת בה, או לתרום לה משהו, נראה לי שיש יותר צידוק לנצל את הגרמנים, לא?

לא בטוח שהוא הסכנה הכי גדולה

כתבתי "וזה עוד בלי להגיד מילה על אויבים מבחוץ". ודאי שזו סכנה (כמה סכנות). אגב, גם מבפנים, לא בטוחה שליברמן הכי מסוכן - החרדים, וגרוע בהרבה, הפוליטיקאים החילונים שמוכרים להם אותנו ואת ערכינו בנזיד עדשים, הם אולי סכנה גדולה יותר. "כאילו בחו"ל הכל טוב/כאילו בגרמניה הכל טוב" - כפי שכתבתי (אם מגיבים, כדאי לקרוא) - אני מקווה שאם חלילה נצטרך, נוכל לנצל את האזרחות הגרמנית כדי לחיות במקום אחר, ולא בגרמניה. ו"חו"ל" זה מקום גדול, כל העולם חוץ מישראל למעשה
- ולהרבה מקומות אני חושבת שהרבה יותר קל להגר עם אזרחות גרמנית, או אירופית, מאשר עם אזרחות ישראלית. לא בדקתי (עדיין), אבל אני מניחה שבקנדה, או באוסטרליה, או בניו-זילנד, זה המצב. וודאי שאין מקום בעולם שהכל טוב בו, וודאי שכדאי (אפילו ברמה הכי פשוטה ואינטרסנטית) לנסות לשפר פה לפני שהולכים. לכן כתבתי בסיום התגובה שאני מנסה גם לפעול.

אני מופתעת שאני היחידה שאיתך

לא נוסעת לגרמניה. משתדלת לא לקנות גרמניה (קצת קשה- לא תמיד קל לפענח איפה זה יוצר, אז מודה שלא עושה אקסטרא אפורט). קשה לי לשמוע את השפה. אני מודה שכשקראתי את השאלה, גם אני חשבתי שמאוד ברור לעשות אזרחות גרמנית, אבל לא בטוחה שאם היתה לי הזכות הזו הייתי משתמשת בה. אני מבינה את מה שאומרת ארנביה- זו "זכות אבות", בבחינת אף על פי כן. ועדיין... זה כמו שאף פעם לא הצלחתי לענות לעצמי האם הייתי לוקחת את הרנטה או לא (למשל- חברה טובה של אימי לקחה ובעלה סירב).

מאיהתי

New member
מעניין לקרוא את הדעות פה

אני חושבת שאכן נעשה ולמען פתיחת אופציות נוספות ולא לצורך אחר (מקווה כך). תודה על הדעה, בהחלט למדתי מאיה

mcFLAME

New member
עונה לך מנסיון דומה

אנחנו דתיים מאוד ולא מתכוונים לעזוב את הארץ, גם בגלל הפן הדתי, וגם מהסיבה הברור שעלינו לארץ לפני 3 חודשים בכדי להישאר כאן. אני ישראלית, אחרי החתונה עברתי לגור בצרפת עם בעלי הצרפתי... לבת שלי יש אזרחות צרפתית כי היא נולדה שם. ואני עשיתי את כל הקורסים והפגישות האפשריות בשביל להוציא אזרחות כרגע נותר לי לחכות עוד 3 וחצי שנים. איו לי מושג למה אני מוציאה לעצמי דרכון. אם יש לכם כח להתעסק עם כל הברוך הזה, אז תעשו שיהיה, גם אם אין סיבה....

למעלה