דרכון גרמני

shiron number 1

New member
בלת"ק תמיד טוב שיהיה

לנו יש איטלקי. אבל דרכון זר לא בהכרח יתן לך לימודים חינם. בחלק מהמדינות יש לימודים חינם גם בלי דרכון זר (נגיד צרפת) בהנחה שאת לומדת בשפה המקומית ובחלק מהמדינות זה תלוי אם את תושבת המקום ולא בדרכון שלך.

juspan

New member
נכון, בגרמניה עד לא מזמן

הלימודים הגבוהים היו חינם לכל דכפין, ישראלים, צ'רקסים וכו'. חושבת שעשו רפורמה בעניין (אם כי עדיין בטוח זול).

בטח שלעשות

אם היתה לי אפשרות הייתי מקדשת כל בירוקרטיה למענה. תמיד טוב שיהיה.

פתאומית

New member
התגובות כאן מפתיעות אותי מאוד

אין מצב שבעולם שהייתי מממשת את האזרחות הגרמנית שלי. ואני כידוע ממש לא גרה בישראל (ואין לי אזרחות זרה, אגב).

efratcn

New member
מה מפתיע אותך?

אם היתה לי אפשרות הייתי מממשת כל דרכון או אזרחות זרה שהיא. לצערי, זו לא אופציה (גם לא לתימן
).

ש.....

איצקו הלך להוציא דרכון זר והגיע לקונסוליה הגרמנית עם מכתב בגרמנית שמוכיח שסבא שלו משם בסוף מסתבר שזה מכתב צוואה שכתב סבא שלו ובו הוא אומר שכף רגלם של צאצאיו לא תדרוך בגרמניה. בסופו של דבר הוא הולך להוציא דרכון תימני - ושם הוא צריך להוכיח את הקשר שלו במבחן חריפות וכו'....

פתאומית

New member
הקלילות שבה

אנשים שמים אתהתמונה שלהם בתוך חוברת עליה מתנוסס הנשר הגרמני.

efratcn

New member
באותה קלילות אנחנו רוכשות מוצרים גרמניים

אם אני מבינה נכון את מתייחסת לשואה? אני לא רואה טעם בלנטור טינה לנצח. מעבר לכך, המצב בארץ (ודווקא לא הבטחוני) הולך מדחי אל דחי. אין לי באמת מושג מה המצב בגרמניה אבל כל מדינה אחרת שמכבדת דמוקרטיה באשר היא כרגע נתפסת בעיניי כראויה לא פחות מישראל. אבל זו בכלל לא אופציה מבחינתי כי זה לא משהו שעומד על הפרק. אפילו רילוקיישן בן הזוג לא מוכן לשקול.

מבחינתי זה לא לנטור טינה

זה לא שהשרביצו לי בהפסקה, או ריכלו עלי מאחורי גבי. וקצת מוזר לי לנפנף דבר כזה ב"אין טעם לנטור טינה לנצח". את בית המדש שחרב מציינים עד היום, אז את השואה עדיף לשכוח? קשה לי עם העם הגרמני ואני לא שולטת בזה. כל פעם שאני נתקלת בגרמני אני מיד תוהה- מה סבא שלך עשה?

rnavina

New member
מי שוכחת???

אני לא חושבת שבדורנו יש מישהו שיכול לשכוח. איך אני יכולה לשכוח את המספר על היד של סבי וסבתי (לא אלו מגרמניה)? א-ב-ל גרמניה של היום היא לא גרמניה הנאצית. אגב, בביקור ברייכסטאג בברלין הגיעה קבוצה של קשישים מובלים בהסעות הגלגלים שלהם על ידי המטפלים, וברור שתהינו מה הם עשו בשואה. השפה הגרמנית מאד אהובה עלי כי זו השפה בה דיברו סבי וסבתי.

להגיד שאין טעם לנטור טינה לנצח=

מבחינתי, בואו נשכח מזה חבר'ה, זה מאחורינו. אני מתקשה להבין איך מישהו מסוגל לנסוע לגרמניה, לבלות בברלין, להעשיר בכספו את כלכלתה...אבל אני מבינה מה את אומרת. לי אין שורשים גרמניים, כך שאין לי כמוך שום "זכרון נעים" בקונטקסט גרמני .

rnavina

New member
ומה עם המשלחות לפולין? גם הן מעשירות את

הכלכלה הפולנית. שם אין אנטישמיות? הם היו צדיקים בשואה???

יש להן מטרה מאוד ספציפית, שמטרתה

להנציח את זכר השואה, לא לבלות בנעימים. ולדעתי יש הבדל בין פולנים לגמרנים (הם לא היו צדיקים בבתשובה לשאלתך).

rnavina

New member
אפשר גם ללמוד על השואה במדינת ישראל

גם באופן חווייתי.

efratcn

New member
הן מעשירות גם את כלכלת המדינה

יוצרות חיץ בין עשירים לעניים ומבדילות את השואה האשכנזית מהשואות המזרחיות (והיו כאלה אם כי באמת לא באותם סדרי גודל). לגמרי מסכימה שאפשר ללמוד על השואה גם בישראל.

למעלה