דרכון גרמני

מאיהתי

New member
דרכון גרמני

בוקר טוב וסליחות מראש שלא אקרא ההודעות כרגע, יוצאת ליום ארוך ארוך... לאופנוען יש דרכון גרמני (זו היתה הצוואה של האבא של סבא שלו), כרגע הוא לא בתוקף. חמתי נסעה לשגרירות והתברר שהפרוצדורה לעדכן הדרכון ולהוצאת דרכון לילדנו (לא לי...) היא לא נוראית כלל אך דורשת המון המון טפסים וקפיצה או שניים לת"א לשגרירות. אני יודעת שהאופנוען לא מתלהב מהוצאת דרכון לכולם (חוץ ממני...) אבל לדעתי כן כדאי שיהיה. מה דעתנו? ברור לי שלעולם לא נחייה מחוץ לארץ אבל הדרכון פותח לימודים בחינם באירופה ועוד שלל הצעות לילדנו (אם ירצו). ושואלת ברצינות , האם זה משהו שאסור לפספס אותו? יום טוב מאיה

princess66

New member
לדעתי לעשות!!

לא לרבים ישנה האופציה להוציא דרכון זר ואני חושבת שאם זה לא יכול להזיק, וברור שזה לא יכול, אז למה לא? אין לדעת מה ילד יום ומה יקרה בעתיד ולהוציא דרכון איחוד אירופי זה מעולה!! אז אם זה לא דורש יותר מידי, למה בעצם לא? אם יכולתי הייתי מוציאה לי ולילדי, וגם לי אין תכנון לחיות בחו"ל.... אבל לא מזיק.

maytalb

New member
לעשות!

אני ציונית, מאוד (אבא שעלה לארץ לבד, 6 שנים בצבא, ציונית hard core) אבל מודה - הוצאתי לעצמי דרכון בריטי (תודה אבא) ולמרות שאין לי כוונה לגור בחו"ל אני שוקלת לעבור לשנה 1 לבריטניה (או אחת ממדינות האיחוד הבריטי - קנדה / אוסטרליה ועוד) כדי שלחצי ולילדים יהיה דרכון זר. האמת אני מתחרטת שלא עשינו את זה לפני ששירי נולדה. היום הרבה יותר קשה לי קונספטואלית לעבור לחו"ל (גם אם זה רק לשנה) אבל מאמינה שאעשה את זה לתקופה קצרה בשביל לשמור את האופציות פתוחות. על דבר אחד אני לא אסלח להשירות הצבאי שלי - הוא הרס לי את האמונה שאי פעם יהיה פה שלום...

nukibela

New member
...

כמחזיקת דרכון גרמני, אני חושבת שתמיד טוב שיש עוד אזרחות. דרכון אירפאי אינו מזכה בלימודים חינם אגב, אלא רק אם את "תושבת" המדינה בפועל. זה כן מאפשר רישיון עבודה באירופה, וכניסה ללא ויזה לארה"ב ואולי עוד כמה הטבות שטרם עמדתי על טיבן. מה שבטוח - להזיק זה לא.

אנחנו עשינו בגלל דאגה למצב הפוליטי והחברתי פה

המדינה הזאת רחוקה מלהיות שווייץ, ואם אני שואלת את עצמי אם אני בטוחה שאנחנו וילדינו נוכל לחיות פה את חיינו בביטחון ובחברה מתוקנת, אז התשובה היא לא ממש "ברוררר". ואם המצב פה יהיה פקקט, אני מעדיפה שתהיה לנו עוד אפשרות. אז עשינו דרכונים זרים, בהחלט, בפירוש למטרה הזאת, לי אישית אין שום כוונה להשתמש בהם למטרות אחרות... סליחה על הפסימיות.

rnavina

New member
לי ולילדים יש

פרוצדורה קצת ארוכה למי שאין אזרחות. אגב הם שינו לאחרונה את השיטה ובמקום לחכות בתור יש להזמין תור באינטרנט. למיטב ידיעתי את לא זכאית לדרכון/אזרחות אלא אם תגורו שם כמה שנים ואז תבקשי. הסיבה להוצאה היתה גם שאיתו לא צריך ויזה מארה״ב וגם אולי מי מאיתנו יגור באיחוד האירופי ויותר פשוט כשיש עוד אזרחות. אגב לא צריך עו״ד בתהליך. מקסימום לתרגם מסמך או שניים אצל נוטריון. הם מקבלים מסמכים באנגלית ולמשל תעודת לידה אפשר להוציא בחינם במשרד הפנים (גם באינטרנט או בפקס) תעודה שהיא דו לשונית כלומר עברית ואנגלית. צילומי מספורט יש להצטלם במקומות מיוחדים כי יש לתמונה דרישות מיוחדות.

1baba1

New member
לעשות... לנו יש דרכון אירופאי

עשינו כולנו ( האחים והנכדים) יש לנו דרכון אוסטרי נכון זאת פרוצדורה אבל שווה שיהיה ושלא נזדקק ...

juspan

New member
במקרה שלה תוך ויתור על האזרחות הישראלית

מה שכמובן לא רלוונטי לה.

juspan

New member
לא כזו, וככל הידוע לי גם בישראל לא

כשמדובר במקרה כזה של אזרחות מכוח התאזרחות וסה"כ הדרישות של 2 המדינות הללו די דומות (אם כי שמעתי ברמת השמועות על כאלה שפשוט הסתמכו על זה שלא בודקים להם, כאן או שם).

פישים

New member
אז בעצם אם לכולם חוץ מלי יהיה דרכון

[לפי שלושה כבר יש, לשאר טרם הוצאנו (גם לא דרכון ישראלי)] ותהיה פה קטסטרופה, אז אוכל לקבל מכח נישואים?

juspan

New member
אם תעברו (אני כמובן מדברת

על המדינה הספציפית שאני גרה בה, לא יודעת מה לגבי אנגליה וכו') בוודאי שתוכלי מתישהו לקבל אזרחות מכוח הנישואין למחזיק הדרכון, רק שוב, תוך ויתור (לגמרי סמלי הרי אצלנו) על אזרחותך הישראלית. אבל אל תדאגי, פשוט תהיי כמוני סתם תושבת (קבע)
ולהבדיל מהתהליך בישראל (לזר), התהליך כאן יותר פשוט ומקנה זכויות מידיות לכל דבר (קופ"ח ושות) בלי שמישהו בכלל מעביר אותך טרטורים ובדיקות וספקות וכו'.

juspan

New member
ולציוניות המודאגות

האל תדאגי היה בצחוק (במקרה של קטסטרופה לאומית וכו').

juspan

New member
ואפרופו גם לא דרכון ישראלי

לבתי עד גיל מבוגר ממש (כמעט 5) בכלל לא היה דרכון גרמני, סתם כי ההורים שלה סופר עצלנים ודוחים את הקץ בכל דבר. עכשיו כביכול זו לא בעיה, יכולה להיות הרי סתם תושבת כישראלית, אבל זה בדיוק הקטע, שפשוט לא עשינו כלום, אני למשל הייתי חוקית, בלית ברירה הייתי חייבת ללכת ולטרוח, אבל היא כל השנים הללו לא... עד שפעם בשדה התעופה פקיד גרמני חמור סבר עלה על זה וכמעט סרב להעלות אותנו (אותה) למטוס לארץ, ועוד אנחנו מהמאחרים הרי... רק בגללו בעלי רץ ישר כשחזרנו לעשות לה. אחרת עוד עד היום היתה ילדה שאפילו אינה תושבת כאן, ומדהים איך זה לא השפיע על המערכת כולה כל השנים (קצבאות ילדים וכו' וכו').

פישים

New member
יותר פשוט ממה שחשבתי

לא שאני רואה אותנו מהגרים למדינתך או לכל מקום אחר, הגם שעם ציוץ של ליברמן בא לי יותר ויותר לא להיות פה. כן מפנטזים על רילוקיישן ולא עושים עם זה כלום.

rnavina

New member
מה המשמעות

של תושבת? הכל חוץ מדרכון והצבעה בבחירות?

juspan

New member
כן, הכל חוץ מזה

ואם סיימת את התהליך כל עוד את נשואה (כלומר תושבת קבע ולא ארעית), אז זהו, את כבר תושבת קבע גם אם תתגרשי חלילה וכו' (מניחה שגם בישראל). ולא חשתי בשום הבדל, בירוקרטי וכו', עוד לפני הקבע. (ונזכרתי שגם אני הייתי כאן באיזשהו שלב באמצע שנה בלי לטרוח להסדיר את האשרה, למרות שיצאתי ונכנסתי למדינה בלי לעפעף, ואחרי ההלם הראשוני במשרד הזרים כשבאתי סוף סוף ביוזמתי והם "גילו" את זה בדרכוני, נזפו בי חלושות וויתרו לי על קנס וכד', רק הורידו לי כעונש את השנה הלא חוקית הזו ממניין השנים של כל התהליך החוקי).

למעלה