דעתי...
ראשית יש להבחין בין מבקשי אזרחות ליורדים. חבר טוב שלי ביקש אזרחות וגם קיבל לא בגלל שהוא רוצה לרדת, פשוט שיהיה לו גם דרכון אירופי. עוד קצת פרוצדורה, שיכולה לתת הטבות מסויימות (למשל כניסה לארה"ב ללא ויזה) דרך אגב - גם לי יש דרכון אירופי וביקשתי להוציא אותו זמן רב לפני שהחלטתי או ידעתי שאני מגיע לפה. לכן לא כל מי שביקש דרכון, יוצא מכך שהוא עם המזוודות ארוזות ומוכנות... שנית גם בין היורדים יש להבחין, אלו שהגיעו בגלל שרוצים לחיות במדינה ספציפית ולנסות את מזלם. וזה אומר להיות נהג מונית בניו יורק, מתכנת באוסטרליה או לפתוח עסק באירופה. ובין אלו שהגיעו מסיבות אחרות (למשל אני) אישית אני חושב שגרמניה לא מדינה שכדאי לחיות בה, שלא לדבר על המדינות הסקנדינביות. מאד מאד קשה לצאת פה מהמעמד הבינוני, גם אם אתה מהנדס, רופא או אינסטלטור (טוב אולי לא אינסטלטור - הם תמיד עושים הרבה כסף) מצד שני גם מאד קשה לחיות פה ברחוב, רוב האנשים שתראו ברחוב (למשל פה בגרמניה) עושים את זה מבחירתם - תאמינו או לא. חברתי עובדת כבר שנים רבות במגזר הסוציאלי ומכירה את הפרטים היטב. שוב אם אתם שואלים אותי, אני מעדיף מקום כמו אמריקה (או ישראל) שגורלי בידי - לא רוצה שייקחו ממני 70% מס (כמו בשבדיה) ויתכננו לי את הפנסיה שלי (בישראל המצב קצת יותר מסובך - אבל אני חושב שטוב יותר מאירופה) אני מעדיף לסמוך על עצמי. מה שנכון הוא שאם אתם מסתכלים על הסטטיסטיקה, לרוב האנשים (שאינם רופאים או אינסטלטורים) אירופה עדיפה בהרבה מאמריקה למשל. אבל כל אחד צריך לעשות את ההשוואות עם הנתונים שהוא מגיע איתם ואז להציב במשוואה. אני מצטער - אבל קצת גלשתי מהנושא, אבל אני בטוח שזה יעורר תגובות ניר