דרכון גרמני

נירנברג

New member
בוקר טוב לכל ה"גרמנים" שבינינו

תגידו גם אצלכם היתה אתמול בערב סערת ברקים אדירה? או שזה היה רק פה בנירנברג? זה היה פשוט מדהים כאילו היה איזה קצר שם למעלה... אגב ראינו אתמול סרט נחמד שמאד מומלץ - A KNIGHT´S TALE סרט שמתאים גם לנשים למרות השם!!! הולך לראות מונדיאל...

תותי-בת

New member
בוקר טוב ם לגרמנים וגם לישראלים ש.. ביקשו בינואר-פבואר אזרחות גרמנית... וכדי שכולם יבינו, אני אסביר... היום בבוקר התפרסה ידיעה שכותרתה כוללת את התוכן הבא: "למרות ההשתוללות המדאיגה של האנטישמיות באירופה: הוכפל מספר הישראלים שרוצים לרדת לגרמניה. השבועון ,,ד"ר שפיגל´´ מדווח: בינואר-פבואר השנה ביקשו כ-500 ישראלים אזרחות גרמנית, פי שניים יותר מאשר בתקופה המקבילה ב-2001 * מגמת העלייה החלה עם פרוץ אינתיפאדת אל-אקצה * דיפלומטים מעריכים: מדובר באזרחים ישראלים שרוצים להבטיח לעצמם מקום מקלט במקרה של הסלמה צבאית" מה דעתך ניר? נהירה לגרמניה או סתם מתקפת פחדים והבטחת מקום מקלט במקרה של הסלמה צבאית?... שמרו על עצמכם WHEREVER YOU ARE... ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

נירנברג

New member
דעתי...

ראשית יש להבחין בין מבקשי אזרחות ליורדים. חבר טוב שלי ביקש אזרחות וגם קיבל לא בגלל שהוא רוצה לרדת, פשוט שיהיה לו גם דרכון אירופי. עוד קצת פרוצדורה, שיכולה לתת הטבות מסויימות (למשל כניסה לארה"ב ללא ויזה) דרך אגב - גם לי יש דרכון אירופי וביקשתי להוציא אותו זמן רב לפני שהחלטתי או ידעתי שאני מגיע לפה. לכן לא כל מי שביקש דרכון, יוצא מכך שהוא עם המזוודות ארוזות ומוכנות... שנית גם בין היורדים יש להבחין, אלו שהגיעו בגלל שרוצים לחיות במדינה ספציפית ולנסות את מזלם. וזה אומר להיות נהג מונית בניו יורק, מתכנת באוסטרליה או לפתוח עסק באירופה. ובין אלו שהגיעו מסיבות אחרות (למשל אני) אישית אני חושב שגרמניה לא מדינה שכדאי לחיות בה, שלא לדבר על המדינות הסקנדינביות. מאד מאד קשה לצאת פה מהמעמד הבינוני, גם אם אתה מהנדס, רופא או אינסטלטור (טוב אולי לא אינסטלטור - הם תמיד עושים הרבה כסף) מצד שני גם מאד קשה לחיות פה ברחוב, רוב האנשים שתראו ברחוב (למשל פה בגרמניה) עושים את זה מבחירתם - תאמינו או לא. חברתי עובדת כבר שנים רבות במגזר הסוציאלי ומכירה את הפרטים היטב. שוב אם אתם שואלים אותי, אני מעדיף מקום כמו אמריקה (או ישראל) שגורלי בידי - לא רוצה שייקחו ממני 70% מס (כמו בשבדיה) ויתכננו לי את הפנסיה שלי (בישראל המצב קצת יותר מסובך - אבל אני חושב שטוב יותר מאירופה) אני מעדיף לסמוך על עצמי. מה שנכון הוא שאם אתם מסתכלים על הסטטיסטיקה, לרוב האנשים (שאינם רופאים או אינסטלטורים) אירופה עדיפה בהרבה מאמריקה למשל. אבל כל אחד צריך לעשות את ההשוואות עם הנתונים שהוא מגיע איתם ואז להציב במשוואה. אני מצטער - אבל קצת גלשתי מהנושא, אבל אני בטוח שזה יעורר תגובות ניר

Mariguella

New member
אזרחות גרמנית

אני רק אדבר מן הניסיון שלי כמשתתפת סבילה בפורום הזה ובאחרים ואח"כ גם כמשתתפת פעילה (לוקח זמן עד שאוזרים אומץ אבל עכשיו אי אפשר לעצור את הילדה ... (; ) דבר ראשון, אשמח אם תתני לי את הקישור לידיעה. נראה לי שמספר האנשים שהתעניינו באפשרות להשיג אזרחות גרמנית בפורום גדל. יכול להיות שזה המצב הבטחוני, יכול להיות המצב הכלכלי (המצב הבטחוני משכיח מכם את הבעייה האמיתית של המדינה שלנו - פערים חברתיים חמורים, אנשים שמרגישים לא שייכים, אבטלה קשה, עצמאיים שנמצאים באוברדראפט קבוע וכו´ וכו´). עם זאת, שוכחים דבר אחד חוץ מכל הספקולציות - אזרחות גרמנית היא אזרחות של האיחוד האירופי - ניתן לעבוד איתה בהמון מקומות (הרבה יותר קל לקבל גרין קארד עם אזרחות גרמנית). חוץ מזה הגרמנים לא פריירים. הם נותנים למי שמגיע לו (ולפעמים זה מגוחך, יש להם חוק שמי שנולד לפני 1975 ולא נרשם עם לידתו כגרמני, נחשב גרמני רק אם האבא גרמני או המשפחה חד הורית) ולאנשים שמגישים בקשה מגיע - כי המשפחות שלהם איבדו את האזרחות הגרמנית שלא באשמתם (אלא אם אתם מחשיבים את האשמה היהודית הרגילה - זקני ציון וכל ההשתלטות שלנו על העולם בתור סיבה סבירה).

eli21us

New member
איך בדיוק יותר קל לקבל גרין קארד ..

איך בדיוק יותר קל לקבל גרין קארד אם דרכון אירופאי ?

נופר30

New member
אני לא יודעת מאיפה לקחת את החוק

אבל אחותי נולדה לפני 1975 ולא נרשמה כגרמניה ולמרות זאת שתינו קיבלנו את הדרכון הגרמני שלנו ( על סמך זה שאימי גרמניה וקיבלה חזרה את שלה ) כמו כן יש שוני בין מדינה למדינה לדוגמא הטפסים שממלאים פה בארץ לעומת הפרטים שממלאים בארצות הברית שונים

Mariguella

New member
מאיפה לקחתי את החוק (גם לעילית)

לקחתי את החוק, על איך מקבלים אזרחות ומה ההבדל בין אבא לאמא מפה (וגם מהמסמכים שאני קיבלתי).

תותי-בת

New member
יקירתי... ../images/Emo9.gif הידיעה פורסמה בעיתון "ידיעות אחרונות" של היום... שמחה שהגבת, המשך יום טוב,

עילית33

New member
שאלה קטנה למריגואלוש..

מעניין אותי..כדי לבקש אזרחות צריך לדעת גרמנית???
ומה עוד צריך? ומה הסיכויים בכלל??
יש לך מושג? תןדה

mbechor

New member
דרכון אירופאי../images/Emo160.gif

I can understand any israeli today that want to have another passport just in case... from my experiense its not easy. my father was born at the end of the second world war in germania in the camping for refuge and 4 years ago when he asked about the possibility to get a passport they told him at the embessy that the germany of the years of the war is not exist so that today he cant ask them to give him any document that says he was born there michal (italy)

עילית33

New member
אצלינו זה הגיע היום בצהריים..

ברקים ורעמים.. גשם חבל"ז..ונכון לעכשיו זה כבר עבר חלף..שמש
זורחת, ציפורים מצייצות..והקיץ חזר לו.. מתה מתה מתה על מזג האויר כאן!

mikal

New member
דרכון גרמני

היי סבא שלי היה אזרח גרמני (אבל אין מסמכים על כך), מישהו פה יכול לייעץ לי מה לעשות כדי להוכיח שהוא אכן היה אזרח בשנות ה30-40 , מישהו פה הצליח להוציא דרכון גרמני או מבין בזה? תודה רבה

למעלה