דרכון בלגי

I am Dima

New member
דרכון בלגי

מישהו יודע כיצד אפשר להוציא? סבתי גדלה בבלגיה והייתה בת להורים בלגים אך אני לא בטוחה שהייתה לה אזרחות(בכל זאת,יהודים,אתם יודעים...) מי זכאי להוציא גרכון בלגי ,למה ואיך? תודה

een ogenblik

New member
ערב מלחמת העולם הראשונה

כשמונים אחוז מן היהודים שהתגוררו בבלגיה לא היו נתינים בלגים, לכן התהיה הראשונית האם בכלל הייתה לסבתך (ולהוריה) אזרחות בלגית היא במקום. - המקום הראשון לבירור שכזה הוא בפניית שאלות לסבתך. - אם אין אפשרות כזו, המקום השני הוא השגרירות הבלגית בישראל. - אם הם אינם עונים, אפשר אולי לפנות לרשות העירונית בתחומה סבתך נולדה, ולברר על אזרחותה. דרכון בלגי זכאי להוציא אזרח בלגי. * אם לסבתא יש אזרחות בלגית, אפשר להתחיל בבירורים האם אזרחות עוברת דרכה לדורות הבאים. אם כן, ויש לך אזרחות בלגית כתוצאה מכך, אפשר יהיה להוציא דרכון. * אם לסבתא אין אזרחות בלגית, ו/או אזרחותה אינה עוברת הלאה, אין לך אזרחות בלגית, ואי אפשר להוציא דרכון.

I am Dima

New member
תודה!

כנראה שפשוט אאלץ להתקשר לשגרירות הבלגית, רק רציתי לדעת אם יש סיכוי שאזרחות בלגית עוברת דרך האם, כי אני יודעת שבגרמניה למשל,היא עוברת רק דרך האב.

Eric14

New member
אגב,

אם אני מתקשר לשגרירות הבלגית במטרה לעבור לבלגיה, הם יכולים לעזור לי בכל המעבר? מציאת עבודה\דירה וכל זה?

TrigATUSA

New member
לא רק זה, הם גם יארגנו לך טיסה במחלקת עסקים

לימוזינה מחכה בשדה התעופה, ומלווה מיוחד מטעם ממשלת בלגיה יידאג לכל מחסורך תגיד, באיזה סרט אתה חי?

Eric14

New member
חחחח לא יודע

אמרו שהם עוזרים לא התכוונתי שיביאו לי הכל חח, יביאו מידע על דירות\עבודות ומידע על המעבר

een ogenblik

New member
מי אמר שהם עוזרים?

לך תשאל אותו במה הם עוזרים, כי לי אין מושג ולו קלוש על עזרה שכזו.

een ogenblik

New member
ככל הידוע לי

אין הגבלות שכאלו בבלגיה, אך תמיד כדאי לברר, כי המידע שנמצא בידי קשור לשנים האחרונות, ולא לחוקים של שנות ה-30, 40, 50.

למעלה