דרכון אירופאי-פולני

yuehuda

New member
דרכון אירופאי-פולני

שלום כולם, אני בן 19 וכבר הרבה זמן רוצה להוציא דרכון פולני-מה שיאפשר לי לגור/ללמוד באירופה. בעבר דיברתי עם עו"ד שאמר לי שהסיכוים שלי להוצאת דרכון אינם גבוהיים במיוחד, לעומת זאת דיברתי עם עורך דין אחר שאמר לי שיש לי סיכוים גבוהים ואף וודאים לקבל את הדרכון המיוחל. רציתי את עזרתכם, ואת המלצתכם על עורך דין טוב, ואלי שתומרו לי את דעתכם ומה הסיכוי שלי לקבל את הדרכון. סבא שלי נולד בפולין ב1933.בפרוץ המלחמה 1939 (1 בספטמבר-פשש זוכר משיעור היסטוריה חח) הוא ברח ביחד עם הוריו לצד הסוביטי של פולין. מאז הוא לא חזר לפולין וחי ברוסיה עד סוף המלחמה ומשם עלה לארץ. יש לציין שלאבא שלו היה אזרחות פולנית וגם לאמא שלו. העו"ד אמר לי שבגלל שהוא היה קטין הוא לא היה אזרח פולני בכלל-כי הוא היה בן 7 כשברח ושהדרך היחידה להוצאת הדרכון היא אם אני יוציא דרך אבא של סבא שלי. מה שכרוך בעבודה, כסף, זמן ולא בטוח שאקבל. אני גם לפני כשנתיים העברתי בקשה ליד ושם לגבי הכרה באבא שלו כאחד שמת בשואה, ולהכיר בסבא שלי כניצול...גם ככה זה טוב כי הבנתי שהם חוקרים את הדברים וחוזרים אליך עם תשובה ואז ככה הם יעשו לי חיים קלים ויבררו לי ויאמתו לי פרטים וככה גם יהיה לי יותר קל לקבל את הדרכון.אני רוצה לציין שלסבא שלי אין שום מסמך/תעודת נישואין של הוריו מה שמעיד על היותו אזרח פולני כי הם ברחו כמו שהם מהבית. קראתי בהרבה פורומים על אנשים שמבקשים לקבל דרכון פולני והם פונים לערים שבהם הם נולדו בפולין ומבקשים שיבדקו בארכיון אם קיימת התעודת הלידה שלהם. (כי פולין היא מדינה שרוב המסמכים נשרפו ע"י הגרמנים ולא לכולם יש). השאלה אם אני יכול לבקש באמצעות האינטרנט מהעיר של סבא שלי (ונגרוב)? יש לכם שמות של עו"ד טובים שמתעסקים באזרחות פולנית? כדאי בכלל ללכת ולהוציא דרכון או שהסיכוים שלי נמוכים? אם יש לכם גם את היתרונות בהוצאת אזרחות אירופאית אני גם אשמח כי הבנתי שאזרחי פולין יכולים להגר רק לחלק מהמדינות וללמוד בחלק מהמדינות. קיצר אשמח לכל פירוט לגבי ההיתרונות של הדרכון הפולני. תודה,

גוזליה

New member
קשה עד בלתי אפשרי

לייעץ לך בכזו סוגייה סבוכה מעל דפי הרשת. אם פנית לעו"ד ואחד אמר לך שכן והשני אמר לך שלא- אתה יכול רק ללכת בשיטת "עשה לך רב"- ולהחליט עם מי מהם אתה הולך (או שלבחור אחד שלישי וללכת איתו). האם אתה יודע פולנית? כי סביר שלשם השגת מסמכים תצטרך לפנות בפולנית (וגם אם תוכל לפנות באנגלית, תצטרך להבין את המסמכים ששולחים לך). בקיצור, מומלץ להשתמש בשירותיו של עורך דין, ואתה רק צריך להחליט למי אתה מאמין.

Nobilis

New member
והצעה נוספת

נסה לשאול בפורום פולנית ותרבות פולין. יש שם לא מעט אנשים שמבינים בנושא.

cookie9

New member
לבדוק טוב טוב לפני שבוחרים עו"ד

לפני שאתה מוסר את מסמכי המשפחה המקוריים שברשותך כדאי לך לבדוק טוב טוב למי אתה מוסר אותם. שלא תמצא את עצמך יום אחד מול דלת סגורה וטלפון מנותק, כאשר כל מסמכיך היקרים נעולים מאחורי סורג ובריח, ואין מי שיתן על כך את הדין...

למעלה