דרך שונה

babylon_a1

New member
דרך שונה

מישהו חילוני אמר לי בשיחה שיש איפשהו בהלכה עניין שההורים צריכים לחנך עד גיל 18 את הבן ואז לתת לו ללכת בדרכו ולתמוך בו בחיים שהוא החליט לחיות לא לנסות לשנות או להתערב זה רלוונטי ? שמעתם משהו כזה ? (השאלה היא כמובן לא מה קיים אצל חרדים, אלא איפה כתוב מה אם בכלל) אני נוטה להניח שזה סוג של תפיסה רפורמית ולא משהו שנמצא בספרי הלכה/הגות וכדומה

מגיל 8 עד 13 יש לאב מצות חינוך

כלומר עליו לחנך את בנו וללמדו תורה, ועד גיל 13 הוא נושא בעונשו, לכן הוא מברך "ברוך שפטרני" בברמצוה. אחר כך הוא לא מצווה לחנך אותו אלא להוכיח. כל אחד מצווה להוכיח מדין "הוכח תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו חטא"

רוולי 21

New member
גע גע גע גע !!!!!

געגעתייייייייייייייייייייייייי מאד מאד מאד מאד :)))) אוהבת אתכם :)))

נראה לי שהוא מתבלבל עם החוק

פה בארץ. ההורים אפוטרופסים עד גיל 18 על ילדם. על רכושו ונפשו. מגיל זה הוא חפשי. בחוצלארץ דרך אגב, זה עד 21.

פה בארץ

משאילים אותם לצבא עד 21 כך שרק ב-21 הם משתחררים באמת מהאופטרופסות אלא אם כן הם פרחי אחמידינג'אד שחתמו קבע...

ephi79

New member
חו"ל זה מקום גדול, ובכל מקרה לא

מכיר אף מקום שגיל הבגרות (מעבר מסטטוס של קטין לסטטוס של בוגר שאינו ברשות הוריו) הוא 21.. ברוב מדינות העולם הגיל הוא 18, לפעמים 17 ואף 16. את מתבלבלת אולי עם הגיל שמותר לקנות בו אלכוהול (יותר נכון למכור אלכוהול לאדם כזה), שזה משהו אחר לגמרי (ובארה"ב לפחות הוא באמת 21).

דיברתי באמת על ארה"ב.

אבדוק שוב אבל למיטב ידיעתי אפילו להתחתן לפני גיל זה הם זקוקים לאישור הורה..

laife

New member
מדויק.

ועל אחרי גיל 18 נאמר: 'כשם שמצווה לומר דבר הנשמע כך מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע'

babylon_a1

New member
מצאתי

אבל לא מצאתי ברשת יבמות סה, ב). מה זה סה ? יש שם רק 15 פרקים ?

אפילו נערה כמוני,

שעליה נאמר "כאילו למדה תפלות" יודעת ש ס"ה הכוונה היא ל דף ס"ה (עמוד ב'-כלומר העמוד שבצד שמאל) ולענייננו: אני מכירה את הפסוק "חנוך לנער לפי דרכו, גם כי יזקין לא יסור ממנה". שלמה המלך אומר כאן דבר יפה וחכם. הילדים לא נולדים בשטאנץ אחד. כל אחד הוא משהו אחר. כאשר מחנכים ילדים, גם במשפחה אחת, כל ילד צריך התייחסות אחרת, וצריך לתת לזה את הדעת. אם לוחצים ילד, או לא מוכנים להתחשב בדעתו, במצבו, ברגישות הנפשית שלו, יש מצב שכאשר יגיע לגיל שהוא יוכל לעמוד בכוחות עצמו, ייתכן שהוא יבעט בכל מה שחינכו אותו. ולהפך.

laife

New member
עמוד ב' תמיד יהיה בצד ימין

העמוד השמאלי הוא א' וזה שבגבו הוא ב'.

מותר לי

New member
דף זה דף

ולכן עמ' ב' יהיה בצד ימין

הגמרא בקידושין

לא זכור לי הדף ולשון הגמרא. אומרת שגיל חינוך הוא בין 16 ל20 או בין 18 ל22, (2 שיטות) לפני זה אין מספיק הבנה, אח"כ מאוחר מידי.

בתמצית

האב (ולא האם) חייב מדרבנן (ולא מדאורייתא) בחינוך בנו (ולא ביתו) מגיל חינוך (ולא קודם (גיל חינוך בהקשרים מסוימים זה גיל שבע)) ועד גיל שלוש עשרה (ולא אח"כ, כיוון שמגיל זה הבן מחוייב מעצמו) למצווות עשה (ולא להפרישו מאיסורים). אך זה הבסיס ולהרחבה אני מצרף קישורים: הרב משה צוריאל - מצוות החינוך הרב שלמה אבינר - מצוות חינוך - מדרבנן או מן התורה? ד"ר מיכאל ויגודה - הזכות לחינוך במשפט העברי

למעלה