דרך פעולה שגויה?

Ronenavner

New member
דרך פעולה שגויה?

שלום אני בן 16.5, דתי, מישיבה תיכונית בירושלים. מאז הקמתה של שינוי תמכתי בה. אני חושב ששינוי היא המיפלגה השפויה היחידה בארץ. אני לא יכול אמנם להצביע, אבל אני יכול לתמוך ואני לא יודע אם מותר למישהו לתמוך בשינוי. מצד אחד אני מסכים עם כל המצע שלהם - מההתחלה עד הסוף, אבל אני ממש לא מסכים עם דרך הפעולה שלהם (להוציא עיתון שמשווים בו את החרדים עם בין-לאדן זה ממש לא מתאים!). נ.ב. חברי לכתה שאלו אותי האם ´שינוי´ תסכים לשבת עם המפד"ל באותה ממשלה.

meirkl

New member
המפד"ל לגיטימית

כמו כל מפלגה ציונית אחרת. בהחלט.

שירלי 111

New member
למה ?

יש לכם מצע מצויין ... עם בעיה אחת, עלה ממנו שהמפלגה מתכוונת לבטל כל סממן של המדינה כמדינה יהודית, למה ? יש עוד מדינת יהודים בעולם שאפשר לוותר על זו ?

../images/Emo41.gif שאלה של הגדרה.

אם בשבילך מדינה יהודית היא מדינה שמתנהלת בחלקה ע"פ ההלכה היהודית במקרי סתירה בינה לבין עקרונות דמוקרטיים (כגון חופש הפולחן, חופש העיסוק, חופש התנועה וכד´) הרי שעבורך החקיקה של שינוי אכן תפגע בציביון היהודי של המדינה. עבורי ועבור שאר מצביעי שינוי משמעותה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי היא מדינה שעומדת בקריטריונים הבאים: 1. בה קם העם היהודי כמיקשה אחת, כונן בה גופי שלטון וקיים בה את מכלול תחומי חייו. 2. בה יש רוב יהודי. בארץ ישראל אכן קם העם היהודי כעם והדבר מוכח היסטורית (ולא רק ע"י ראיית התנ"ך כספר היסטורי ברמות מסויימות ובקעים מסוימים אלא גם ע"י ממצאים ארכיאולוגיים). ובנוגע לרוב יהודי הדבר מתקיים כיום.

meirkl

New member
אין שום כוונה כזו

אלא אם המילה כפיה מהווה סממן של מדינה יהודית. אם כן, אז אין בליבי אם ימחקו סממן זה.

noam amit

New member
מצע המפלגה - מדינה יהודית ישראלית

שינוי לא נגד מצע שמתייחס ליהדות או כנגד הדת או כנגד דתיים. שינוי מנסה לשנות את התפיסה שהכל צריך לעבור דרך החרדים ודרך כפיה בצורה זו או אחרת. היום כשאת הולכת לקניות ביום שבת (לא בחנויות אלא במושבים, שווקי שבת וכדומה) זה נראה לך טבעי אבל אם זה היה ביכולתם של החרדים והדתיים הקיצוניים אז לא יכולת לנסוע מביתך אל הכביש המהיר. והיו מתייחסים אלייך כאל מעשנת במפעל לייצור קרטון ונייר) שינוי בעד מתן חופש הפרט - אפשרות לדתיים לשמור את השבת בבתיהם ובאזורים של אוכלוסיות סגורות (בני ברק, אלעד וכדומה) לאפשר מתן אי תנועה אבל בשאר האזורים לתת חופש כללי לפי רצון האנשים. כך יוכלו חיילים כמוני (לפני מפר שנים) לנסוע באוטובוס גם בשישי בערב חזרה מהשטחים, ולא להסתמך על טרמפים עם נשק בהטען ולחץ עד שיורדים מהרכב. נועם

מגילת העצמאות

מדינת היהודים היא מדינה שמשמשת בית לאומי לעם היהודי, אליה יכול כל יהודי לעלות. שינוי בעד פתרון של מדינה פלשתינאית ושימור הסטטוס קוו הדמוגרפי בישראל, כדי לשמר את צביונה היהודי של המדינה.

למעלה