דרך מי?

דרך מי?

שלום,
זהו החלטנו על פונדקאות. נוטים לחשוב על גיאורגיה בגלל שיש לנו ילדה קטנה ולנתק אותה לאורך זמן מביתה נראה לנו קשה
אני ממש אשמח לשמוע באיזו סוכנות בחרתן ולמה?
עוד שאלה- אני אחרי מסלול תרומת ביצית שלא צלח כך שאצטרך גם תרומת ביצית וגם פונדקאות . אני תוהה למי שעשתה מסלול שכזה- האם אצטרך לאמץ את הילד?
כמו כן לגבי גיור- מי כבר עשה ויכול לספר על התהליך?
אודה לכן מאוד על תשובות
ושאלה אחרונה- כל סוכנות יכולה להירשם לפורום בשם בדוי ולהמליץ על עצמה - איך מתמודדים עם זה?

didinka7

New member
מצטרפת לשאלה

אני חדשה כאן (קוראת סמויה
). גם אני חושבת על גאורגיה. אחרי לידה מאוד טראומטית לפני שנתיים. ברוך השם, יש לנו ילדון מתוק אבל אני לא מוכנה להשאיר אותו יתום.
עוד מעט (אחרי שיירגע המצב) נצא לסבב סוכנויות.
יש טיפים? מה לשאול?
יש בנות שמוכנות לדבר בטלפון? אני מצטערת, מצטרפת לחשש שיש פה סוכנויות שכותבות.

VNRN

New member
דברי איתי. שלחתי לך טלפון לפרטי

התהליך - דרך עינב אשכול המדהימה.
תרומת ביצית - צ'כיה (מסלול הדסה). אין צורך בגיור.
יש כמה סוכנויות ומלווי תהליכים מוכרים. תמיד את יכולה לשאול שאלות פרטניות כאן ולקבל תשובות ממשתתפות מוכרות של הפורום. בנוסף, את נפגשת ומתרשמת. מקסימום נפגשת לחינם.
בהצלחה!

mikmik1002

New member
לגבי הגיור

אני רק מדגישה שבתהליך שנעשה בארץ אכן אין צורך בגיור כיוון שמדובר ברחם של אשה יהודיה.

לגבי חו"ל עם ביצית "יהודיה" - קיימות שתי גישות, אחת טוענת שהבדיקה היא לפי הרחם ואחת לפי הביצית (הרב עאמר). אם אני לא טועה נטשה מהסוכנות של ניו לייף הצליחה לרשום את הילדים כיהודים ללא גיור כשהשתמשה בביציות שלה ופונדקאית לא יהודיה מחו"ל.
לגבי חו"ל ותרומת ביצית - גם הרחם וגם הביצית אינן של יהודיות ולכן הגיור נדרש.

mikmik1002

New member
ברוכה הבאה:)

הי,

אנחנו עברנו תהליך מוצלח מאוד בהודו אצל דר' שיווני בניו דלהי.
התחלנו את התהליך עם סוכנות ויוה אבל מהר מאוד התנתקנו מהם בגלל בעיות שצצו מולם והמשכנו להתנהל ישירות מול המרפאה.
ההתנהלות היתה מאוד פשוטה, ברורה, הכל היה שקוף ובזמן. יכולה רק להמליץ בחום.
גם אנחנו השתמשנו בתרומת ביצית מדרום אפריקה.
ההצלחה היתה כבר בנסיון הראשון והיום אנו חובקים נסיך קטן בן שנה.
אנחנו חושבים על תהליך שני והתחלנו להתקשר עם סוכנות תורמות ביציות ועם אותה המרפאה בהודו.. מקווים להתחיל את המסע בשנית בקרוב.

לגבי האימוץ - עוברים תהליך משפטי שנקרא צו הורות. בעקרון מדובר בעיקר בבירוקרטיה. הולכים לחצי שעה לפקידת סעד שמראיינת ואח"כ הולכים לחמש דקות לבית המשפט לקבל את צו ההורות. כמובן שהתהליך מאוד איטי ועד שפונה אליך פקידת הסעד הילד כבר בן 10 חודשים אבל זה לא הפריע לנו בשום שלב. קיבלתי דמי לידה, חופשת לידה, קצבת ילדים, אין לי בעיה לקחת אותו לרופא וכו'. הדבר היחיד שמתעכב הוא רישום הילד בת.ז של האם.

לגבי גיור - התחלנו תהליך אבל הם רצו לראות שהילד רשום בת.ז ולכן רק עכשיו אנחנו נמשיך אותו. עברנו ראיון בבית הדין הרבני לגיור קטינים בירושלים, שואלים בעיקר על אורח החיים, לראות שמקיימים בית עם זיקה מסורתית. העניין הקשה היחיד הוא התחייבות לחינוך מסורתי/ דתי. לא הבהירו לנו מפורשות אם מתכוונים לחינוך בבית או גנים/ בתי ספר וכד' וגם לא שאלנו... אם זה בן עושים גם ברית מילה או הקזת דם במידה וכבר בוצעה ברית המילה.

אני לא סוכנות, רק אמא מיועדת שהפכה לאמא מאושרת. אם תרצי אשמח לשוחח ולעזור....

בהצלחה!!!

didinka7

New member
תודה

אני עדיין לא בטוחה איפה בחו"ל, אבל חשבתי יותר על גאורגיה כי לא ברור לי עדיין איך אני עושה הפריה. אם אצטרך לעשות הפריה בחו"ל, נראה לי עדיף קרוב7. בגלל זה חשבתי על גאורגיה או אוקראינה. ועם מצב באוקראינה אולי לא כדאי. חחח אני מאשקלון.

אם תהליך בארץ בא בחשבון

והמלצה מפונדקאית ולא מהזוג בא בחשבון
אז את מוזמנת לפנות אליי. (אשלח לך את הטלפון, אם תעדיפי לדבר)

לא ניתן לדעת ע"ג הפורום מי זה סוכנות ומי לא. איך אפשר לדעת...
אבל עם הזמן את מפתחת קשרים, חלקנו משוחחות גם לא דרך המדיה ומגלים את הקול והפנים מאחורי המקלדת. ונותנים אמון!!
שיעור מס' 1- לתת אמון.- חשוב ויקר מפז השיעור הזה, בחיים בכלל ובתהליך בפרט.

שיהיה בהצלחה

kyki

New member
יכולה לשוחח איתך

&nbsp
אנחנו בתהליך בגאורגיה של תרומה ופונדקאות.
אם תרצי תכתבי מס טלפון
בהצלחה

למעלה