דרך ללא מוצא

tal2019

New member
מירב

ראשית תודה על התייחסותך למצבי. שאלת כאן כמה שאלות שהייתי רוצה להשיב ,בכדי לחדד מעט. המקום שאליו אני שואפת להגיע במערכת היחסים עם הנער המתבגר הוא ,יחס של כבוד הדדי.כשאני מדברת על כבוד אין כוונתי בשום אופן למצב של פחד . את צודקת באשר לתחרות על מקום אצל האב,מהסיבה שהמקום איננו ברור לשני הצדדים.כשיש מריבה ביני לבין הבעל,נראה שהוא יוצר עם בנו קשר נגדי ,וכשהכל בסדר,פתאום נותן לי גיבוי.זה מצב שמבלבל את כל המערכת. את מדברת על הערכתך אותו בהצלחתו בגידול הילד לאחר מות אימו. כאן את אולי לא קבלת רושם נכון.הילד הוזנח לחלוטין בזמן שלא הייתי בבית,ובאחת השיחות שהיו לנו לאחר חזרתי אמר הבן לאביו שהוא לא מרגיש שיש לו אבא מפני שהוא מטפל בו באופן טכני בלבד,(שואל רק שאלות כמו האם הית בבית הספר? או האם אכלת?ובזה נגמר העניין)מאז חזרתי הביתה,נתתי לילד את נשמתי בכל רובד ובכל צורה,כולל כספים מאחורי גבו של האב,והסעות לכל מקום כולל לסוף הרחוב,שיחות עד השעות הקטנות של הלילה,ועצות מנסיון חיים.במשפט אחד ,אם היה כבוד והערכה,בהתפרצות שהיתה לנו לא היה זורק לי משפט כמו תעופי מהבית כי הוא לא שלך.ואת לא אמא שלי ,ולא תגידי לי מה לעשות,בזמן הזה האב רק אומר תפסיקו.ואפילו לא דורש מבנו התנצלות. התנהגות של כפיות טובה ,פוגעת מאד ואינה מאפשרת יחסים תקינים.אני חייבת לציין שידוע לי מנסיון(יש לי שני בנים חילים)שבגיל ההתבגרות הפרופורציות משתנות ,אבל הבסיס לא.כשיש באישיותו של בן אדם יכולת לבקש סליחה או כבוד למבוגר גם כשאין הוא הורה,הויכוח נראה אחרת. את צודקת ,נכנסתי לקשר ממקום של להגיע למעמד של רעיה ואם,והבן מעולם לא נתן הרגשה שהוא מקבל או זקוק לאם,ליבו סגור לאהבה,וכל מערכות היחסים שלו עם הקרובים לו הם ממקום של לקחת ולא לתת.(סבתא שלו שמאד אוהבת אותו חולה,והוא אפילו לא מתעניין בה,אבל כשצריך ממנה משהו פתאום נזכר בה.) קראתי באחד הספרים שילד שאיבד את אימו היקרה לו מכל,נועל את ליבו מהסיבה שלא להיפגע שנית מול אדם אהוב,ולכן אני מבינה שאין הוא פתוח רגשית ,ולכן אני מדברת על כבוד ולא על רגש של אהבה. מירב,אין ספק שהעבודה רבה,מנסיון אחרי שחזרתי הביתה נתתי את הנשמה,התוצאה איכזבה אותי קשות,אני לא בטוחה שאת המרץ שלי אני הולכת להשקיע בילד הזה,יש לי מספיק עניניים לטפל בהם כמו ילדיי ובעלי שגם הוא לא ממש מובן מאליו. בכל אופן מאחלת לך המון בריאות ושתזכי לגדל את ילדייך עד 120. תודה מעומק הלב טל

tal2019

New member
דרך ללא מוצא

לכל מי שיש סבלנות,ואולי טיפ בשבילי,תודה מראש. אלו נישואי השניים,יש לי שני בנים בצבא,מנשואי הקודמים,הקשר איתם חזק וטוב,אנחנו מאד קשורים,בעלי אלמן מנשואיו הראשונים,והביא איתו בן לקשר איתנו,אז היה בנו בן 5 ,היום בן 15,יש לנו בת משותפת בת 9. הבעיה המרכזית העכשוית היא הקשר שלי לבנו המתבגר. רקע על קצה המזלג. בשנים הראשונות היה לבנו ולי קשר טוב ,אחרי כ 4 שנים התחיל הקשר להדרדר,כשבעצם אני מרגישה שאין הילד זקוק לי ,ובעצם מבטל אותי כאמא וכהורה,וכאשת אביו.היחסים בבית הפכו קשים,ועם הזמן הקשר הסתכם בטיפול בצרכים בסיסיים מצידי,ומצדו בברכת בוקר טוב ולילה טוב,האב שהיה בתמונה,פעל בדרך של רחמים לבן,ובריצוי שני הצדדים לכעורה,מעולם לא ליבנו בעיות במסגרת של שלושתיינו,הבעל דרש לטפל בעניינים שקשורים לבנו,לבד איתו בדרך שלו.מיותר לציין ,שהדרך היתה מתוך רחמים,וללא עונשים או סנקציות,רק טיפול עינייני ,לדוגמה,אם ביקשתי מהילד לעשות דבר מה והוא לא עשה,הבעל היה עולה איתו לחדר ורק אומר לו,לך עכשיו ותעשה,מבלי שום הסבר רגשי או דרך לקרב ביננו. חלפו השנים ונוצר פער מאד גדול מבחינה רגשית ביני לבין הילד,והבעיות כמובן הופנו גם ליחסים ביני לבין בעלי,לפני שנתיים עזבתי את הבית,והילד גדל ללא מרות או גבולות ,עשה כל שרצה והתרגל למצב הזה,אביו כמעט לא היה בבית ,והילד גדל במשך שנה ממש לבד וברחובות,(חברים וכו)כולל שבתות,אחרי כשנה חזרתי הביתה לאחר שהחלטנו לנסות לשקם את היחסים ביננו,הבן של בעלי כמובן התנגד ואף איים לעזוב את הבית ,מה שהכניס את בעלי ללחץ כבד.ואז סוכם בינהם מבלי כמובן ידיעתי,שאני לא מגבילה את הילד ,ולא מתערבת בחייו,ובעצם אנחנו לא מדברים,לי העניין לא נראה אבל בעלי אמר ניתן לזה זמן,ונטפל בכך בהמשך,כשיתרגל.. אחרי כמה חודשים,התחלתי להתקרב מעט לילד,ובאמת הצלחתי ליצור מערכת נפלאה ,כשאני נותנת את כל כולי לשיקום היחסים ביננו,לאורך כל היום,הילד היה מרכז הבית ,,פיצוי על כל השנים,כשאני מבליגה באופן מכוון ממצבים שכבר מזמן הייתי מעירה עליהם לילד אחר בבית,פשוט מתוך החלטה לא להתמודד ולבנות את המערכת באופן יציב.לפני כחודש היה ארוע מאד לא נעים עם הבת המשותפת ועם הבן של בעלי,וכאשר בעלי ניסה ללבן את הבעיה ,לא הצלחתי להתגבר והתפרצתי על הבן,הוא ענה באופן פוגע ביותר,והמריבה גלשה לרמה נמוכה מאד,ואמירות קשות מאד,כמו.את לא אמא שלי תלכי מפה ,את חוצפנית וכו.אני עניתי אתה חוצפן,תלך אתה...הוא קם ויצא מהבית,בעלי האשים אותי,ולמרות שאמרתי לו לא ללכת אחריו בכדי שלא יהיה זה קלף חזק בידו,כי הרי הוא לא תינוק שרץ לכביש ,שחייבים להצילו,וחשוב שיצא ,ירגע ואחר כך תדבר איתו.בעלי כמובן חשב אחרת ממני ורץ אחריו והחזיר אותו הביתה,אני נפגעתי קשות כי ,אחרי חצי שנה שנתתי את נשמתי,קיבלתי מקלחת קרה ,שבה אני אשמה ,ואפילו התנצלות לא שמעתי מהם.בקיצור...היום המצב שהילד לא מוכן לקבל את הכללים בבית,ולא מוכן לעשות את הדברים הבסיסים של ילד בתוך מערכת משפחתית,כמו למשל,הוא מסתובב יחף בחוץ נכנס הביתה ברגלים שחורות ,אני מבקשת לשטוף את הרגלים,והוא מתישב בסלון רגל על הספה,ופשוט אומר לי את אל תגידי לי מה לעשות. אני מיואשת כי אני חסרת כל סנקציה מולו,ואבא שלו מטפל בדברים באופן שלא מביא תוצאות ... לפעמים אני כל כך שבורה ,שבא לי לארוז וללכת ,אבל המחשבה שהוא גרם לי להרוס הכל,ולפרק את המסגרת.מוציאה אותי מדעתי. בבקשה רק אל תגידו לי עוד שנתיים הוא הולך לצבא.כי כל יום הוא כמו גיהנום,זה הכי קשה בעולם ,להרגיש שאת לא קיימת,בעיקר אחרי שחצי שנה עשיתי בשבילו הכל..הכל. תודה ענקית על הסבלנות,מקווה שהייתי מספיק ברורה .

לכל דרך יש מוצא כלשהו

קוראת אותך ואת אשר את עוברת, ואין ספק שהאוירה בבית לא קלה לאיש. אני חושבת שהדבר הנכון לעשות הוא ללכת לייעוץ משפחתי: את, הבעל והבן, במידה ואין רצון מהצדדים ללכת לייעוץ משפחתי, לכו את ובעלך לייעוץ נישואין. ---לדעתי זהו הפיתרון האידיאלי בעבור כולם. שיהיה לך בהצלחה

tal2019

New member
תודה לורה

מכל הלב. יעוץ זה היה יכול להיות טוב אם היה כאן מישהו שחושב שהוא זקוק ליעוץ,אך לצערי כל אחד מתבצר בדעותיו,ושולח את השני לטיפול,כמה עצוב... בכל מקרה תודה גדולה טל

אין על מה

טל.... הבעיה בהתמודדות עם המצב היא של כל בני הבית, ולפעמים צריך שמישהו יעשה את הצעד הראשון, לכי לבד לייעוץ, שם יכוונו אותך איך להתמודד, שם יתנו לך כלים. אל תוותרי על זה אם משפחתך חשובה לך.

tal2019

New member
לורה

תודה על התמיכה והעידוד יעוץ זה השלב הבא,גם אם אלך לבד.לא מוותרת.
תודה טל

עילית33

New member
שלום טל

להערכתי הבעיה נוצרה לפני זמן רב והיא קשורה במערכת היחסים הסבוכה בין שלשתיכם. האב מנסה לפצות את בנו כל הזמן, נמצא במקום של התנצלות ופיצוי..על מה בדיוק?? על זה שבחר להינשא מחדש אם אישה שאהב? כל הגישה שלכם בעיני מוטעית. שניכם יוצאים מנקודת הנחה שהילד הוא קורבן מסכן, ויש לפצותו ללא הרף על המצב. מדוע? איש לא אשם בכל שהוא התייתם מאימו..זוהי עובדה עצובה עד מאוד..אך אית לא האשמים בכך. אתם גם לא אשמים בזה שהחלטתם להנישא - ולפי בסיפורך גם לא נראה שלקחת לך את תפקיד ה"אם הרעה החורגת".. טעות נוספת שנעשתה היא שהעברת המידע באפן ברור לגבי זוגיותכם לילד לקתה בחסר. את למעשה יצאת מהתמונה..לא היה לך כל תפקיד אל מול הילד למעט להיות אשתו של אביו. הו למד לכן, שאת רק מטען עודף בבית, ושלמעשה לא נדרש ממנו לכבד את נוכחותך ומילתך. אביו נותן לו גב וכפי הנראה עודד בכך את התחושה להוא ובנו הם "נישה" אחת ואת נפרדת מהם לחלוטין. לכן, אין להאשים ולהתלא שהנער גדל תוך למידה זו והיום מיישם בהתנהגותו כלפייך את מה שלמד. מעבר לייעוץ שכבר הוצע לך כאן- והוא חשוב מאין כמוהו, חשוב שתחליטי לשבת עם בן זוגך ולבנות מערך מחודש של חיי המשפחה. בררי עמו: מהו תפקידך בבית? למה את שם בעצם? מה הוא מצפה ממך ומעצמו בזוגיות הזו והיכן מקומו של הנער בכל זה? את חושבת שהנער הוא זה שהורס את חיי נישואייך? אני מבקשת להאיר את ענייך- הנער הוא נער- אתם הבוגרים, אתם אמורים להיות האחראים הבלעדיים לזוגיות שלכם..ועליכם מוטל התפקיד להחליט לאן הולכת זוגיות זו ואיך אתם מתכוונים ליישמה. עליכם לעבוד - במיוחד האב- על רגשות האשמה שיש לו כלפי בנו אשר מונעים ממנו הצבת גבולות ברורים. בהצלחה.

tal2019

New member
עילית

נכון הבעיה נוצרה מזמן,ואנחנו מתמודדים איתה כל אחד בדרכו,שבעובדה לא מוצלחת. אני לא רואה את הילד כמסכן ,מהר מאד הבנתי שלגדל ילד בהרגשה שהוא כזה ,זה לגרום לו להרגיש אשם כאילו במשהו... צדקת ביותר בהבנתך את המצב שהחינוך שקיבל מאביו מעולם לא היה ממקום של כבוד והערכה.והיום זה בולט בכל התחומים ועם כל אחד ולא רק איתי. אני לא אומרת שהנער הורס את הזוגיות,אך המצב משפיעה ,ומפני שיש לנו בעיות נוספות שאינן קשורות לנער,החבילה כבדה מאד.היו לנו המון שיחות אך בפועל בעלי לא מצליח לשנות את הגישה ,הכל נובע מרחמים שיש לו על בנו שאיבד את אמו כשהיה בן 5. עילית,לדעתך בעלי משליך את הרגשתו על בנו? מתכוונת האם יש אפשרות שבעצם בעלי מרגיש מסכן,ודרך בנו בעצם מוציא את הכאב? בעלי מעולם לא הזיל דמעה או אמר שהאובדן היה לו קשה,רק ריחם על בנו.. שאלה שצצה לי עכשיו מדבריך המעניינים. תודה גדולה טל

עילית33

New member
היי לך טל

אני מעריכה מאוד את רצונך להבין ולהגיע לשורש הבעיה במערכת היחסים שלכם. לגבי שאלתך, אם אכן לא הזיל בעלך דמעה מעולם- ייתכן שהדרך שלו להתמודד עם הכאב על האובדן הייתה הדחקה והסטת הרגש לכיוון הבן. יתכן מאוד שבעלך מתרגם את סבלו שלו וכאבו שלו עצמו ככאבו של הילד. אין ספק ש"החבילה כבדה מאוד"..וזה עולה מסיפורך..אני מקוה שיהיו לך הכוחות להתמודד. בכל מקרה , חשוב שתהיה פתיחות בינך לבין בן זוגך בנושא. אני חושבת כפי שאמרתי קודם שבעלך פעל רבות בחינוך הילד וגידולו מתוך מקום של רחמים על הילד..אולי הוא חש אשמה על כך שהוא מצא את אושרו עם אישה אחרת..ומרגיש אשם ו"לא בסדר" ..והוא חש צורך להתנצל תמידית בפני בנו. זהו בסיס לא בריא למערכת יחסים, מה עוד שאת "הוצאת" מהמערכת הזו- ולכן לא היה לך מקום להיות חלק מהבית באופן שלם. יחסים אלה כפי שאת רואה אינם בריאים לא לאב ולא לילד משום שקיימת סלחנות וותרנות מוגזמת וחוסר שימת גבולות. אולי בעלך מרגיש שלשים גבולות לילד הינם "עונש" או "קושי" עבורו..ומכיוון שהוא בא ממקום של רחמים והזדהות הוא מעדיף פשוט לתת לו חופש. "חופש" זה אינו הדבר הנכון, ובוודאי לא לילד היות והוא אינו לומד להתמודד עם גבולות ברורים. אני מקווה שהבהרתי את עצמי נכון.. בהצלחה.

tal2019

New member
עילית יקרה

אספתי אומץ ונתתי לבעלי לקרוא את תגובתך.לא יאומן ,פעם ראשונה בחיים,הוא לא התגונן ואמר.נכון ,נכון,אלו באמת יחסים מתוך רחמים. בחיים הוא לא הודה בכך,השאלה האם יש סיכוי לשנות משהו בגישה שלו אחרי שעשה צעד ענק ,והבין שהדרך שלו לא בריאה ? מהנסיון שלי כאן זה יעצר,אבל אולי אני טועה. עילית המון תודה ,למרות שיש לי עכשיו עוד 1000 שאלות יותר ממה שהיה לי קודם.
טל

עילית33

New member
טל יקרה

אם אכן הזדהה בעלך עם הכתוב והוא מרגיש אכן כך הם פני הדברים- זה כשלעצמו צעד משמעותי קדימה. ההבנה הבסיסית לגבי מניעינו ודפוסי התנהגותינו והבנתם הוא צעד חשוב מאין כמוהו- והוא כבר 50% מהדרך להבראה. עד שאין הבנה וקבלה שלהמצב אן גם אפשרות להתחיל לפתור אותו. הצעד הבא הוא בחינה : האם טוב לנו כך? האם אני מרוצה מכך שמתוך מניעים אלה אני פועל/ת? האם אני מרגיש שלם במצב זה? אם התשובה היא כן, אזי אין מה לשנות- כל עוד המצב מקובל עליו/עלייך, וברור לכם מנין באה הפעולה- הכול טוב. אם התשובה היא לא- הרי שכדאי להחיט האם אתם מעוניינים בשינוי. אם אכן כך, זוהי הנקודה ממנה כדאי לפנות לטיפול או ייעוץ. יש לכם הרבה חומר לעבד אצל יועץ טוב ומקצועי..אתם באים כדי לעשות שינוי ולא כדי לחפש מהו מקור ההתנהגות- כי אותה כבר גיליתם ( או לפחות פתחתם פתח לגילוי - תמיד יש עוד מה ללמוד על עצמינו). השינוי כנראה יצטרךלבוא בכמהמישורים: מישור התנהגותי- לימוד דרכי תגובה והתנהגות חדשים מול הנער. מישור קוגניטיבי- לימוד מחודש של חשיבה ותהליכי תפיסה של המצב אצל שניכם. מישור נפשי- עיבוד הכעסים והתיסכול שהצטבר ובדיקה לעומק מהם מטרותיכם ורצנותיכם המשותפים כזוג וכיחידים. זה ממש על קצה המזלג..אבל אני מציעה בחום לקום ולגשת לייעוץ כבר היום- יש לכם רצון ואיכפתיות, וזה מה שגורם לתהליך הבראה לנוע . ייתכן שגם כמה פגישות של טיפול משפחתי הכולל גםאת הנער יועילו...בכל מקרה המבנה המשפחתי חייב להשתנות..אינך יכולה להיות אימו ואינך מתיימרת להיות במקומה..אך עליכם להחליט מה כן יהיה תפקידך בבית הזה..מהו הנישה שכל אחד תופס ובעיקר- עליכם ללמןוד את הלגיטימציה שבהנחת גבולות וכאן המקום לעבד את רגשי הרחמים והאשמה של הבעל כמו גם אולי רגשות אבל שהודחקו. עלי והצליחי!

tal2019

New member
עילית../images/Emo39.gif

אני קוראת בשקיקה כל מילה שלך. ברור לי המצב,ואין ספק שיעוץ הוא תהליך שאנחנו נצטרך לעבור,ברור לי גם עד כמה יהיה קשה להביא את הנוגעים בדבר להבנה הזאת גם.אבל הצלחת להבהיר לי כמה נקודות חשובות,ובכל מקרה את כאן נכון...? שיהיה לך רק טוב המון תודה טל אגב ,את יכולה להמליץ לי על ספר טוב ,בהקשר ליחסים חורגים. תודה מראש טל

עילית33

New member
לטל האמיצה..

צר לי שלא אוכל להמליץ על ספרים בנושא...אולי גרא או מישהו אחר זוכר שמות ספרים טוב ממני..
אני אכן כאן ועוד רבים וטובים המוכנים לעזור. מאחלת לך הצלחה ואומץ בתהליך שאת הולכת בו, יישר כוח והמון אור ואהבה. עילית

למעלה