דרך להתמודד

חמדיה

New member
דרך להתמודד

שלום לכולם אבי נפטר ב-2/4/02 אדם נפלא טוב לב וחבר נהדר הוא היה צעיר ברוחו ומלא שמחת חיים .בן 78 היה במותו. ועכשו שמסביב מות ושכול כה רבים זה נראה מצויין לחיות עד גיל מופלג זה, אבל התחושה של עצב גדול מלווה אותי. אני מנסה להמשיך בחיים אחרי שנים של התמודדות עם המחלה שלו וצפיה בהחלשות של גופו,יש בי מאבק בן רצון להתכנס בעצמי לבין רצות לחטוף את החיים במלוא התאוה. אני מוצאת בי עצב גדול שאני לא אבלה מספיק ויש לי תחושה שעצם העובדה שאני לא מתאבלת מספיק אני אדם קר ומחושב. לפני 8 שנים התגרשתי וחוויתי אבל עוצמתי יותר בכיתי המון חשבתי חלמתי כאבתי הסתגרתי וחייתי בבריחה מתמדת. ועכשו אני ממשיכה בחיים כאילו כלום ומגבירה את קצב הבילויים ממעיטה לחשוב על אבי ואפילו מוצאת נחמה שהפסיק לסבול וחי חיים מלאים. יחד עם זה אני מרגישה שאני לא הוגנת בדרך שאני מתאבלת ושומרת על זיכרו היה בן אדם שהיה כלכך חשוב בחיי הוא נפטר ואני מקבלת את העובדה בשיוויון נפש המאבק בתוכי גורם לי לדיכאון ואני מבקשת עזרתכם לגבי הדרך להתמודד עם התחושה הקשה.

BooBee

New member
חמדיה, שלום רב

קודם כל אני מתנצלת שלקח לי זמן להשיב לך. לפעמים אני פשוט לא מוצאת בתוכי את הכוחות להתמודד עם שאלות מהסוג הזה. אני נכנסת לפורום הזה וקוראת את ההודעות בו לפחות חמש פעמים ביום ולא מסוגלת להקיש על הכפתור לכתיבה תגובה. את כותבת שאת מנסה להמשיך הלאה בחייך. זה טוב לשמוע. עד כמה שזה נשמע קלישאה, החיים באמת ממשיכים הלאה. רציתי לשאול מה זאת אומרת שיש לך תחושה שאת לא מתאבלת מספיק? האם יש דרך נכונה להתאבל, לדעתך? אני לא חושבת שקיימת דרך נכונה. כל אחד לוקח את האובדן שלו למקום הכי עמוק בנימי נשמתו ונפשו ומתאבל בדרכו שלו. יש כאלה שמפנימים ומדחיקים, יש כאלה שלא מפסיקים לדבר, יש כאלה ששותלים יער ויש כאלה שעורכים טורניר כדורסל לזכר הבן. כל אחד ודרכו האישית והפרטית להתמודד עם אובדן ועם דרכי הנצחה. את מספרת לנו כאן על דילמה שיש לך עם עצמך-מצד אחד את מתאבלת ומצד שני את מקבלת את עובדת מותו בשוויון נפש(תקני אותי אם אני טועה). האמת, גם אני ככה. מצד אחד נקרע לי הלב בכל פעם שאני נזכרת באותו בוקר ארור בו סיפרו לי על מותה של אחותי, נקרע לי הלב כשאני חושבת שעוד מעט היתה צריכה לחגוג יומולדת 23, נקרע לי הלב כשאני מוצאת תמונה שלה. מצד שני, אני מקבלת בשוויון נפש את עובדת מותה. אני יודעת שאין דבר שאוכל לעשות על מנת להחזיר אותה לחיים, לחיינו, וממשיכה בחיי עם כל מה שכרוך בכך. אני חושבת שמה שאת מספרת כאן הוא יותר עמוק. לי לפעמים יש צביטה חזקה בבית החזה כי אני מתבאסת שאני ממשיכה הלאה ואולי אני חוטאת בכך שאני לא סובלת מספיק. נורא קשות לי המילים האלה עכשיו על הבוקר... אבל בשורה תחתונה, לפעמים אנחנו מרגישים משהו ולא מסוגלים להכיל אותו והוא גורם לנו לעוגמת נפש. אני מטפלת ברגשות האלה אצל הפסיכולוגית שלי. אני מרגישה הרבה יותר טוב אחרי הפגישות השבועיות שלנו, כשאני פורקת אצלה את כל מכאוביי, מחשבותיי ודילמותיי. היא היחידה בכל העולם שמכירה את הסודות הכי כמוסים שלי, את המחשבות הכי הזויות, הכי מטורפות שיש לי בכל מה שקשור למותה של אחותי. ותאמיני לי, שאני ממש משתוללת עם המחשבות האלה. אולי כדאי לך לשקול גם כן יעוץ פסיכולוגי. זה מעניק המן כוח וכלים להתמודדות עם הדברים הקטנים ביום יום. תחושות קשות לא נעלמות סתם ככה מעצמן, לפעמים אנו זקוקים ליד מכוונת ומקצועית ללמוד להפנים מחשבות אחרות במקומן. שלך, רויטל.

skito

New member
הכל עניין של זמן

מכיר את זה גם אני חוויתי בדומה כאשר אימי נפטרה זה כאילו שאת נראית בסדר אבל זה שקר את בוכה בסתר

למעלה