דרך חיים..........

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך

maof

New member
דרך חיים..........

אל תבלע כל מה שאומרים לך. בדוק! שאל שאלות! בחן האם זה הגיוני! אין זה מקרי שאנשים הם פיקחים ומפולפלים, כל אדם מביא איתו מלאי חדש של שאלות ההופכות אותו לפיקח יותר מפעם לפעם. כשאנחנו שומעים משהו חדש האם הדברים נשמעים הגיוניים? האם הרעיון אמיתי או לא? כשאנו שואלים שאלות מאתגרות שמאלצות את האדם שמולו אנחנו עומדים למקד יותר את עמדתו ולהבהיר אותה, אנחנו בעצם מחדדים את המחשבה שלנו, כפי שאומר הפתגם "מכל מלמדי השכלתי ". על מנת להשיג את הלימוד האיכותי ביותר מן "המורים" שלנו, עלינו לחדד ולהחכים כפי שנאמר אנחנו לומדים את "כללי המשחק". למעשה אני אומר "בדוק בטרם תבלע" מובן שבכל פעם בה אנו מציבים קושיה עלינו לעשות זאת בכבוד, צריך לעדן בביטויים, "סליחה, אבל אני לא מבין את הדרך בה הגעת למסקנה הזאת. לפי מה שהבנתי, נראה לי שיש כאן טעות. אנו חייבים לכבד את דבריו של "המורה" ולהתייחס אליהם ברצינות. אחרת, זה לא יעבוד צריך להכיר בעובדה שיש לו מה לומר. יש הוכחות ליכולת שלו. ואנו צריכים לתת בו אמון בהתאם. לעולם לא נבטל בזלזול את דבריו של "המורה" ונקרא להם 'מגוחכים'. נתייחס לנקודת המבט שלו גם אם תהיה לנו הרגשה שזה בלתי אפשרי, יש כאן טעות, אני יודע טוב יותר...". לא נבטל הכול במחי יד. ניתן לו הזדמנות נוספת להסביר את דבריו, ואז נחשוב שוב. אבל, מתעוררת השאלה..... ומה אם "המורה" טועה באמת?! אם זו המסקנה אליה נגיע בסופו של דבר אז זה הזמן לדבר. אבל רק לאחר בדיקה וניתוח מדוקדקים של דבריו. אין טעם להתנגד סתם כך: "משהו לא נשמע לי טוב". המורה שלי אומר שאפשר להגדיר את המלה "אהבה". האם יש בעיה בלהגדיר אהבה? אולי אני לא אוהב לכבול מלה כזאת להגדרה? או אולי אני פשוט לא מאמין שאפשר להגדיר רגשות? למעשה אני לא מגדיר את הרגש, אלא את הגורם שמעורר רגש זה. למעשה אחת הדרכים לרכישת חוכמה, היא הקשבה אמיתית לזולת, בו בזמן שאנו בעצם קשורים רגשית לעמדתנו. נבחן את עצמנו מתי אנחנו רוצים להתרחק מדעותיהם של אחרים, יתכן שהתחושה נובעת מהרצון שלנו להגנה עצמית משום שאנחנו לא לגמרי בטוחים בעצמנו או אולי יש כאן פשוט עצלות לחשוב או פחד מההשלכות של הדברים. במה זה עומד להתנגש עם דברים ששמעתי קודם והבנתי קודם ובמה זה יפריע לרצון הטבעי או לרצון האישי, לא משנה מאיזה רקע הגענו, לכל אדם יש "פרה קדושה". רק שלפתע אני מוצא את עצמי מנפנף או מבטל את דבריו של המורה כלאחר יד, משום שדבריו לא תואמים לדברים ששמעתי קודם,. זה המקום בו צריך להשקיע את מלוא תשומת הלב. מדהים לגלות את כוחה המוזר של הסכיזופרניה הפנימית שלנו - אנו קוראים לדבר "מגוחך", אף על פי שמתעורר בנו חשד עמוק, למרות שהדברים דווקא נשמעים הגיוניים. החוכמה היא דבר עמוק..... אנו עלולים לחשוב שהבנו מייד, אבל ככל שיחלוף הזמן נצבור ניסיון חיים רב יותר, ונתחיל לחשוף את הרבדים הטמונים מתחת למלים, ישנם אלפי אספקטים שונים שלא חשבנו עליהם. לכן עלינו להמשיך ולחפור. וככל שנעמיק, נגלה כמה שכבות עוד ממתינות להיחשף!

ערסlight

New member
מעוף במחשבה

לא טקסטים קלים להבנה אתה כותב. אבל, אם הבנתי אותך נכון, יש בהיגיון שלנו התניות [דעות קדומות] שחוסמות מאיתנו את היכולת לקבל את הדברים שלא מוסכמים עלינו מראש. ככל שאנשים פתוחים וגמישים יותר הם פחות פוסלים על הסף ובוחנים את הדברים ממקום של אפס וע"י כך מגדילים את האפשרויות שלהם. האם זה מה שהתכוונת?

maof

New member
../images/Emo13.gif

לא החזקים ביותר או האינטיליגנטים ביותר הם ששורדים, אלא אלה המגיבים בדרך הטובה ביותר לשינוי. מעוף

ב ו ע ו ת

New member
למידה = שאילת שאלות.

מינקות צריך לעודד את הילד לשאול שאלות, להקשות ולחקור. ישנם הורים ומורים רבים שחוטאים לילד כשלא מאפשרים אותו לשאול וכשכופים עליו להתייחס אליהם כאל אוטוריטה. לשאול שאלות, לפעמים אני מרגישה שאני עדיין צריכה לתרגל את זה ולדפוק ת'שיטה. נעמה

יערית

New member
אני

דפקתי אותה מזמן אצלי במשפחה.כשאמרו לי "כמה שפחות לשאול" אני עשיתי ההפך!אגב את השיטה אני מייסמת על ילדיי,הבמה פתוחה לכל השאלות,לא מבטיחה לענות על כולם,אבל ניתנת להם ההיזדמנות ללמוד ע"י שאלות ,תהיות ומחשבות.

ערסlight

New member
כפרה שלי

פעם בא ילד בדואי לאבא שלו ושואל אותו, יא אבא, למה יש חול במדבר? וואללה, לא יודע. יא אבא, למה יש כוכבים בשמיים? וואללה, לא יודע. יא אבא, תגיד, אני מטריד אותך עם כל השאלות האלה? מה פתאם יא איבני, אם לא תשאל... איך תדע?

ב ו ע ו ת

New member
נשמה

|אוולינה|
|אוולינה|
|אוולינה|
|אוולינה|
|אוולינה|
|אוולינה|
|אוולינה|
|אוולינה|

maof

New member
זה מאוד @שוט ../images/Emo13.gif

אנו יוצרים את המציאות בה אנו חיים מעוף

ב ו ע ו ת

New member
וואלה. וכמו שכתבה רחל אהובתי

"...וְהָיוּ בְּקָרַי אֲפֵלִים, וְהָיוּ עֲרָבַי – אֲנָחוֹת, וּמִכָּל תַּנְחוּמַי אַךְ אֶחָד: כִּי יָדִי עוֹלְלָה לִי זֹאת..."

יערית

New member
נשבעת

שאני לא טובה במטבח..אז למה מדביקים לי ת'משפט "כל אחד אוכל מה שהוא מבשל!"?אני לא תמיד אוהבת את האוכל שלי

ב ו ע ו ת

New member
רות סירקיס

זה הפתרון בשביל "קְלוּלֶס" כמונו. אבל בואי נתערב שגם כשיתנו לנו מתכון מדויק שבמדויקים שתינו נמצא פרצות לאינטרפטציות שלנו ואז סביר להניח שנקדיח את התבשיל. מה שבחוקים, בחוקים. נעמה

יערית

New member
אם אני מבינה אותך נכון

אז את מתכוונת ל "הבה וניתחכמה לרות סירקיס"?גם בטח נמציא חוקים משלנו..מתי להכניס פילפל ומתי להמליח יותר, מתוק לא בא בחשבון נכון?

ב ו ע ו ת

New member
לקינוחים יש קיבה נפרדת

אני בעד הוספת מתוק, תמיד, הרבה. ודאי שנחוקק חוקים משלנו, אנחנו הרי בוראות את המציאות בה אנחנו חיות. מ. ש. ל (אפרופו קיבה, למעוף לא 'כפת שאנחנו עושות לשירשור שלו כזו בטן?). נעמה

R a c h e li

New member
מעופי.........

לא קראתי הכל אין לי זמן......
החכם הוא זה שאמיתי עם עצמו. כך אני לפחות חושבת.... זה שלב ראשון
שלב שני זה קורסים שרוכשים אנו עם החיים אבל כלל לא הופכים אותנו ליותר חכמים אלה ליותר מיומנים..... רחלי חושבת שכתבה ללא כל קשר להודעה

לוקחת את דברייך לאימרה-

"אל תפשוט אדם- עד שתגיע למקומו"- במקרה שלך "המורה"!- אז גם אם הדברים ניראים לנו מוזרים לפעמים וחסריי שחר...-העיקר אל תשפוט. (בתקווה שיום אחד נבין)!

למעלה