דרך חדשה

מצב
הנושא נעול.

שיראל2

New member
דרך חדשה

דרך חדשה
שלום לכולן אני בתחילת דרכי אם ניתן להתבטא כך בכל הנושא של טיפולי פוריות ובתהליך בדיקות מכינות להפריה חוץ גופית.ומה אומר אני בפרוש במתח.בסוף השבוע אעבור צילום רחם וכבר מהיום אני ממש לחוצה.שאלות רבות מתעוררות ואני מנסה להרגיע את עצמי שלפחות יש לי את בתי הפעוטה אבל מובן שזה לא בדיוק עוזר כי "פרויקט ההריון"הוא בראש וראשונה למענה.אז אולי מישהי יכולה לתרום מנסיונה: טיפול הורמונלי איך נעשית שאיבת ביציות? באיזו הרדמה? האם זה כואב? האם מישהי טופלה באסותא? תודה ומן הסתם שאלות נוספות תתעוררנה בהמשך.

ריקי בש

New member
הפריה

דרך חדשה
שלום לכולן אני בתחילת דרכי אם ניתן להתבטא כך בכל הנושא של טיפולי פוריות ובתהליך בדיקות מכינות להפריה חוץ גופית.ומה אומר אני בפרוש במתח.בסוף השבוע אעבור צילום רחם וכבר מהיום אני ממש לחוצה.שאלות רבות מתעוררות ואני מנסה להרגיע את עצמי שלפחות יש לי את בתי הפעוטה אבל מובן שזה לא בדיוק עוזר כי "פרויקט ההריון"הוא בראש וראשונה למענה.אז אולי מישהי יכולה לתרום מנסיונה: טיפול הורמונלי איך נעשית שאיבת ביציות? באיזו הרדמה? האם זה כואב? האם מישהי טופלה באסותא? תודה ומן הסתם שאלות נוספות תתעוררנה בהמשך.
הפריה
אני טיפלתי באסותא ולאחרונה עברתי לאסף הרופא. כן,אני מכירה את ההרגשה שיש ילד בבית אבל בכל זאת גם בשבילו וגם בשבילנו- רוצים שוב לחוות את ההורות שוב ושוב- תינוק וכו". אפרט לך את התהליך בקיצור: לאחר מעקב US ובדיקות דם אומרים לך מתי לקחת את הדיכוי ההורמונלי- יש כמה שיטות- הסנפות של סופרפקט, זריקות יומיות של דיפרילין או זריקה אחת של דקפפטיל ארוך (3.75). כ- 10 ימים אחרי קבלת חומר הדיכוי-מתחילים בהזרקות יומיות של ההורמונים- גונל F או חומר אחר וממשיכים במעקב הבדיקות וכשהזקיקים בגודל המתאים, כ- 18-22 - את מקבלת הודעה מתי לקחת את הכוריגון (זריקה) ובערך תוך יממה- את מוזמנת לשאיבת ביציות שמבוצעת בהרדמה כללית- זה לא כואב- לא מרגישים כלום. אח"כ אולי הרגשה של לחץ קצת למטה או טיפה כאבים אבל בדרך כלל זה לא משהו רציני. באסותא משחררים בדרך כלל זמן קצר אחרי השאיבה- את מתעוררת, מקבלת כוס תה ומשהו לאכול ומשוחררת הביתה (עלייך להיות בצום בערך כ- 6 שעות עד השאיבה- צום מוחלט- גם לא מים לשתות). אחרי השאיבה אני ממליצה מאוד מנסיון (בדקתי את זה ולכן אני יודעת שזה "בדוק") לשתות המון המון מים כל הזמן- כי אם לא, עלולים להגיע להחזרת העוברים עם כאבים מיותרים. יומיים שלושה לאחר השאיבה את מגיעה לבית החולים להחזרת עוברים (ללא הרדמה- לא כואב. סתם לא נעים- כמו בדיקה). אחרי ההחזרה משחררים הביתה עם הנחיות לבצע בדיקת דם להריון לאחר 12 יום בדיוק- ו ב ה צ ל ח ה !!! מי מטפל בך באסותא? דור או לברן? או מישהו אחר? אם יש לך שאלות נוספות- את מוזמנת לשאול ככל העולה על רוחך.

אמאלה2

New member
קודם כל שיהיה בהצלחה

דרך חדשה
קודם כל שיהיה בהצלחה
ושהות קצרה קצרה בפורומינו
בפוורם "פוריות" השכן יש כמה לינקים טובים להסברים על תהליך ה- IVF. אני רק אוסיף על הפרטים שנתנה לך ריקי - הדיכוי ההורמונלי שניתן בתחילת התהליך- על כל צורותיו (זריקות יומיות, זריקה אחת חד-פעמית, חומר להסנפה ועוד) ניתן ע"מ לשלוט ב- 100 אחוז על תהליך "גידול הזקיקים" ולמנוע מצב של ביוץ ספונטני לפני מועד השאיבה. ההורמונים שניתנים בזריקות יומיות (שוב גם כאן יש שילובים ומינונים שונים, כל אחת לפי המתאים לה, בהתאם לשיקולו של הרופא) נועדו להביא למצב של מס' ביציות. כאשר רואים במעקב היומי כי ישנם זקיקים מובילים (לפחות 18-20 מ"מ ואף יותר) וכן רמת ה- e2 בדם מתאימה וגבוהה קובעים מועד לשאיבה. הכוריגון ניתן בזריקה לשריר כ- 36 שעות לפני השאיבה. אני מטופלת באסותא כבר סיבוב שני ומאוד מרוצה. אם יש לך עוד שאלות אנחנו פה.

venus13

New member
ברוכה הבאה והעוזבת במהרה ../images/Emo42.gif

קודם כל שיהיה בהצלחה
ושהות קצרה קצרה בפורומינו
בפוורם "פוריות" השכן יש כמה לינקים טובים להסברים על תהליך ה- IVF. אני רק אוסיף על הפרטים שנתנה לך ריקי - הדיכוי ההורמונלי שניתן בתחילת התהליך- על כל צורותיו (זריקות יומיות, זריקה אחת חד-פעמית, חומר להסנפה ועוד) ניתן ע"מ לשלוט ב- 100 אחוז על תהליך "גידול הזקיקים" ולמנוע מצב של ביוץ ספונטני לפני מועד השאיבה. ההורמונים שניתנים בזריקות יומיות (שוב גם כאן יש שילובים ומינונים שונים, כל אחת לפי המתאים לה, בהתאם לשיקולו של הרופא) נועדו להביא למצב של מס' ביציות. כאשר רואים במעקב היומי כי ישנם זקיקים מובילים (לפחות 18-20 מ"מ ואף יותר) וכן רמת ה- e2 בדם מתאימה וגבוהה קובעים מועד לשאיבה. הכוריגון ניתן בזריקה לשריר כ- 36 שעות לפני השאיבה. אני מטופלת באסותא כבר סיבוב שני ומאוד מרוצה. אם יש לך עוד שאלות אנחנו פה.
ברוכה הבאה והעוזבת במהרה

לגבי התהליך - אני רואה שאנו לך לגבי צילום הרחם - כדאי לשקול שימוש בשירותים של בי"ח בלינסון - שפיתחו שיטה של צילום רחם - באמצעים עדינים יותר - של ילדים משניידר - ראי קישור לכתבה בנושא זה - בפורום זה שיהיה בהצלחה ונוס

העין ה 3

New member
קצת תוספות לתשובה המפורטת של ריקי

דרך חדשה
קצת תוספות לתשובה המפורטת של ריקי
לא בהכרח מתחילים להזריק את ההורמונים 10 ימים לאחר דיכוי הביוץ. יש שיטות שונות ופרוטוקולים שונים החל משבועיים אחרי דיכוי הביוץ ועד לפרוטוקול שבו מתחילים קודם את ההורמונים ורק לאחר מספר ימים מתחילים להזריק במקביל (או בזריקה בודדת אחת) מעכב ביוץ שנקרא צטרוטייד. גם בפורום שלנו ישנם קישורים. עדיין לא הרבה כמו בפורום "פוריות", אבל המעט שישנם הם די ממצים. את מוזמנת לקרוא שם, ואחר-כך לשאול עוד שאלות. סביר להניח שיהיו לך עוד שאלות אחרי שתקבלי את הפרוטוקול האישי שלך. במהלך כל הטיפול חשוב לשתות הרבה. זה אכן גם ימנע כאבים, אבל בעיקר ימנע תופעה שנקראת "גירוי יתר שחלתי". אני בכוונה לא מפרטת מה זה, כי ממילא הסיכון הוא קלוש - במיוחד אם תקפידי לשתות. תרגישי חופשי לשאול שאלות - אנחנו אוהבות לענות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה