דרך המשי....

sarel25

New member
דרך המשי....

בקרוב יורד לאילת וברצוני לצלול בדרך המשי אך יש לי כמה שאלות לפני....
1.היכן היא מתחילה והיכן היא מסתיימת?
2.אנחנו צוללים דיי מנוסים(אני והבאדי) 130 צלילות ומעלה האם מספיק מיכל אחד של 15 ליטר או דאבלים למיניהם בהנחה שאין זרמים גבוהים לכיוון הנגדי?
3.מה העומק של דרך המשי או שזו דרך עם עומקים משתנים?
אם מישהו יכול לפרט את המסלול המדויק שלה

תודה

דרך המשי

1. מתחילה בחוף בן הרוש ומסתיימת בחוף המגדלאור.
על מנת לחסוך באויר רצוץ להעמיק רק לאחר הגשר הדרומי של השמורה.

3+2. צריכת האויר היא אישית. אפשר עם 12 ליטר תלוי בעומק הצלילה.
ניתן לעבור את הדרך ברדוד ואפשר גם לעבור בחלק העמוק של הגנים היפנים ומשם ליעלת (חורג מצלילה ספורטיבית)
תכננו מראש וקחו אויר בהתאם.
רצוי מאד שהזרם יהיה בכיוון דרום כדי שיהיה לכם קל יותר.
אם הזרם צפונה, תצללו שם בהזדמנות אחרת.

בהצלחה

שזומי

New member
ממליץ להיכנס בגשר הדרומי

עוד איזה 20 שקל או משהו אבל שווה את זה לגמרי חוסך אוויר.

יש אפשרות גם (תכנון בהתאם לזרם) להיכנס במגדלור - לעשות את כל המסלול של האוניברסיטה וכו' ולהגיע למצפה - זה מהנסיון שלי וגם ממה שכתבו פה בפורום פעם - אמצע הדרך מהגשר הדרומי למגדלור. שם אפשר להחליט בהתאם לזרם, אוויר וכו' אם ממשיכים צפונה וזו גם תחילת המסלול הבאמת בעייתי - יש שם את הסירות תיירים צפוני למצפה כל הזמן. מצד שני זה באמת ההייליט של המסלול גם - הגנים היפניים.

חי בר

New member
הבעיה בגשר הדרומי שצריך לעבור תדריך ע"י פקח

רט"ג.

בפני עצמו זאת לא בעיה (להיפך).

אבל קח בחשבון שיש סיכוי לא קטן שבתדריך ייאמר לך שאסור לצלול X מטרים דרומית לגשר. בלי להכנס לוויכוח האם זה מותר או חוקי ובאיזו סמכות זה נאמר, בשביל מה להכניס ראש למיטה חולה?

רק הערה קטנה, אם נכנסים מהשמורה

ואתה עובר את התדריך של פקחי השמורה , לפחות בשנים קודמות הם היו אוסרים על הצוללים להרחיק מעבר ל 200 מטר דרומה
ומאחר ואתה תחת חסותם (שילמת 20 ש"ח)
אתה עלול סתם להסתבך במריבות מיותרות .
מסקנה , על הגב , ותעשה יפה עם הרגליים .. עד מעבר לגשר הדרומי .

חי בר

New member
מעתיקן

שזומי

New member
אני לא מבין

אתם טוענים שעדיף שלא יגידו לכם שאסור "כי אז לא ידעתי". באמת אני שואל, אתם אלה עם הנסיון

אני תמיד הנחתי שבאמת אסור - אם אני לא טועה בתדריך האחרון נאמר לא לחצות את קו המצופים אחרי שלב מסויים (אפשר להיות ממש רדוד אבל בקו הפנימי של המצופים - אין סכנת סירות). קשה לי להאמין שזה לא נכון כי סירות חגות מעליך.

מעתיקן בהחלט .. אמממהההה בעל נסיון

אז אם אתה נכנס לשמורה , משלם דמי כניסה 20 זוזים
מקבל את התדריך שאוסר עליך!!! יש לך בעיה.

אם אתה נכנס מבן הרוש , משוחח עם הבאדי על הנוף , בעיות באלוגריתמים , או אפילו שיחה על בחורות ,בחורים או כדורגל ... פיספסת את התדריך ...
מה שאומר שמותר לך לצלול איפה שתחפוץ כל עוד לא נכנסת לאזורים המגודרים בשמורה.
מה שכן , לא שווה לבחון האם החרטום של הספינות חזק דיו , תשאיר את זה לאחרים

חי בר

New member
אף אחד לא באמת מבין

יש בלגן שלם בכל מה שקשור לחוף אלמוג- גם בית המשפט, כשנדרש לסוגייה לא ממש מצא את הידיים והרגליים בכל הסבך הזה. זאת שמורת טבע, לפקחים יש סמכות כלשהי למיטב ידיעתי עד לקו המים. יש גם סעיף של אי ציות להוראות פקח למרות שזה כנראה מותנה בסעיף אחר (למשל אם הפקח אומר לך להתפשט סתם כי בא לו אתה כנראה לא תואשם באי ציות או בהפרעה לעובד ציבור בתפקיד). לחלקם יש עדיין את האמונה שאסור לצלול בגנים, ופה ושם גם חלומות על איזה ממשק צוללים שיגביל כניסת צוללים לכל האזור בערך מתור ים ועד לטאבה (למעט צלילות מודרכות, כמובן).

בנוסף, יש את קו המצופים שגם עליו הדעות חלוקות. האם הוא נועד על מנת ששחיינים לא יעברו אותו או בכלל להגביל את סירות הזכוכית, ואיך זה קשור לצוללים? יש את הנושא של כלי שייט במרחק 300 מטרים מחוף רחצה (אתה יכול להיות בטוח שסירות הזכוכית מגיעות ה-ר-ב-ה יותר קרוב מזה). מצד שני, זאת שמורת טבע לא באמת חוף רחצה מוכרז. נדמה לי ששמורות טבע תחת חסות של משרד הפנים, לא בטוח.

חוץ מזה שכחנו את רב חובל הנמל, שכל החוף בכלל רשום על שמו כשטח עתודה של הנמל ובטוח שהוא זה שקובע ומחליט מה יקרה שם והכל בסמכותו ובסמכות משרד התחבורה.

סירות הזכוכית טוענים שהקרבה לחוף היא פרנסתם, קייט-סרפרים בכלל חושבים שזה השטח שלהם ובכל הבלגן הזה אנחנו רוצים לצלול בלי שיבלבלו לנו את המח ויטרידו אותנו (וכאמור- גם בלי לעשות בדיקות חוזק לחרטום של סירה VS הגולגולת שלך).

ויש גם את חוק הצלילה/משרד הספורט/רשות הצלילה, עם איזה סעיף ערטילאי על איסור צלילה במקומות אסורים. ניסית פעם לקבל מידע מהם (אתה יודע, יש פרסומת על חוק חופש המידע בלה בלה בלה) מיהם בדיוק אותם אתרים שאסורים לצלילה, למה וכמה? בהצלחה עם זה, רק לא לעצור את הנשימה בהמתנה...

בטח שכחתי מפאת השעה עוד כמה בוחשים בקלחת הבלגן הזה (חברת ביטוח, כבר אמרתי?), שמערב לפחות שלושה משרדי ממשלה שונים ואינספור גופים ממשלתיים שונים (ואפילו מעורבות של ממשלה זרה- לא פחות ולא יותר מאירן, על חלק מתחום השמורה) כולם רוצים מסיבותיהם נתח קטן מפיסת החוף העלובה שנותרה פנויה באילת. תאמין לי אחרי ניכויי קצא"א, ריף הדולפינים, נמל אילת, חיל הים ומרינות למינהן- לא נשאר באמת הרבה.

נראה לי הדבר האחרון שאתה רוצה זה להתחיל להתווכח עם פקחים ולהוכיח את צדקתך בבתי המשפט. זה עסק יקר, מתיש ולא פעם יוצאים בשן בעין אפילו אם צודקים. גם פרשת המוסקטרים ודרך המשי לא היתה בדיוק קייטנה לאף אחד מהקשורים לפרשה, ולמיטב ידיעתי הדלה הסתיימה בסופו של דבר בפשרה משפטים עם רשות הצלילה/מדינת ישראל, כנראה עם לא מעט עוגמת נפש וטעם מלוח בפה.

אז איך אפשר שלא לסיים בלי קלישאה: אל תהיה צודק, תהיה חכם

giladshay

New member
ואיך אמר לי עו"ד מפורסם בזמנו (בקשר

לנושא אחר לגמרי: "חוק- ש _ _ _
" (
).

שזומי

New member
תודה על התגובה המפורטת

עדיין יש איזה משהו לא ברור בעניין הזה (לפי מה שאתה כותב גם כנראה עדיין לא באמת התברר אף פעם) - אם אני צולל בדרך המשי - האם הביטוח מאבד תוקף? כי באמת אחד הסעיפים בביטוח הוא לצלול לפי החוק, לא במקומות אסורים. נראה לי שה"לא לשאול אף אחד כדי לא לצאת קיטבג" רק יכניס אותי לצרות אם באמת יקרה משהו

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אין שום איסור על צלילה בגנים היפניים !

להלן מכתב רש"ט בנדון.

כל השאר בחזקת שאלות קיטבג (ובעיקר כל האמירות שעולות מידי פעם בנושא כיסוי ביטוחי).

חי בר

New member
המכתב משנת 2003

כנראה שזה לא חדר לתודעה של הפקחים בשטח. באופן אישי נתקלתי אי אלו עשרות פעמים בפקחים שטענו בפני שאסור לצלול בדרך המשי, לכן אני חושב שעדיף להמנע מכניסה דרך השמורה (והתדריך הנלווה) בשביל לא להכנס לוויכוח מיותר. או אולי עם המכתב הנ"ל מנויילן למקרה הצורך (אחחח, איפה מכונת הלמינציה המפורסמת של הפורום
???)

במספר הזדמנויות במהלך טילוף על פני המים צעקו עלינו ברמקולים לחזור לאחור, או פקח נמרץ שעמד על הגשר הדרומי וצעק עלינו בקולי קולות שאנחנו נכנסים לאזור האסור לצלילה ונפנף בידיים שנסוב לאחור, אחר שחיכה לנו גם מחוץ לשמורה בחוף המגדלור, ופעם אחת פקח עצבני ניסה ליירט אותי בשער של השמורה כשצעדתי בחזרה לרכב.

המשותף לכל הנ"ל שמדובר על צלילות במהלך השנים 2006-2014, הרבה אחרי המכתב הנ"ל וכמובן שאחרי פרשת המוסקטרים, ובמרביתן הבאדי היה לפחות אחד מהחבורה הנ"ל.

ניחוש שלי הם מתכחשים לעובדה שמותר לצלול שם, מנסים בשיטת מצליח למנוע זאת. היחיד שיצא לי לפגוש בלא מעט הדזמנויות שונות שהסכים שמותר לצלול שם (אם כי לדעתו לא מומלץ) הוא נעם משי, שלמיטב ידיעתי כבר לא נמצא במחוז אילת.

בנושא הכיסוי הביטוחי אכן מאוד מקומם. יש לא מעט אנשים שמעלים את הטיעון חסר הבסיס "לא יהיה לך כיסוי ביטוחי" בכל מיני הקשרים בלי להבין בכלל על מה מדובר. אם נעשה סקר האם יש לצולל שני כוכבים כיסוי ביטוחי אם ארעה לו חס וחלילה תאונה בעומק 35 מטרים- אני לא אופתע עם הרוב יסברו שאין כיסוי.

בהמשך לערפול נושא הביטוח אפשר לפתוח דיון נפרד האם באמת צוללים טכניים צריכים ביטוח מיוחד או שזה מכוסה בביטוח הצלילה הספורטיבית "הרגיל" אבל זה באמת נושא לדיון אחר.

אבי ע

New member
עשרות פעמים?

כמה פעמים בערך עשית את דרך המשי, ומה אחוז הפעמים בהן הותקלת?
אולי המוסקטרים/ות שאיתך מפיצים איזה פרומונים שמפעילים את הפקחים?

אמנם אני עשיתי את דרך המשי יום רק כ-15 פעמים, אך לא הותקלתי אפילו פעם אחת.

לניילן את המכתב הוא רעיון טוב, ונראה לי אפשרי גם בלי עזרת יקיר העיר...

חי בר

New member
לא בדקתי אחוזים, אבל לפחות איזה תריסר

פעמים נאמר לי שאסור לעבור 200 מ' מהגשר הדרומי, צעקות לחזור קיבלתי שלוש פעמים, פקח חיכה לי המגדלור פעם אחת, ליד השער של השמורה זוג פקחים- גם כן פעם אחת.

נראה לי שזה מצטבר ללא מעט פעמים, חלקן צלילות שהתחלתי בבן הרוש.

אנחנו עושים הרבה משי, בעיקר כשהמים מעל 24 מעלות. בקיץ גם ביום וגם בלילה. זה בגלל שכבר זמן מה המסלול החביב עלינו קצת מסובך לצלילה.

נראה לי שאתה צריך ללכת לצלול קצת יותר

אבי ע

New member
המשפט האחרון נכון ביותר...

למרות שאין לי סיכוי נגדכם, אני מנסה עכשיו להגיע פעם בשבועיים...
כן, שמעתי על הטרטורים אבל בעובדה טרם נתקלתי בהם. מניח שהתגובה הציונית ההולמת היא התעלמות בבוז.
מסכים כמובן עם דבריך שעדיף להיות חכם מאשר צודק מול הרשעויות באשר הן.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
סיפור קטן על פקחי השמורה ודרך המשי

לפני כשנתיים נפגשתי עם מנהל השמורה עומרי שנכנס לתפקידו זמן קצר לפני כן להכרות ושיחה על יחסי צוללים רט"ג.

בין היתר דיברנו על נושא הצלילה בגנים היפנים ועומרי אמר באופן חד משמעי כי אין שום מניעה חוקית לצלול בדרך המשי וכי כיום הדבר ידוע לכל פקחי השמורה.

כשנפרדנו אמרתי לו כי אני מקווה שלמחרת לא יצעקו עלינו פקחי השמורה ברמקול בזמן הטילוף לכוון הגנים היפניים כמו שהם נהגו לעשות ועומרי אמר בחיוך כי התקופה הזו נגמרה.

לא צעקו עלינו למחרת ? נראה לכם ?

אבי ע

New member
אולי תוציא בכתב? ומה עם העמוד השני...

במכתב לאבי משולם שפירסמת (כך שתהיה גם חתימה)?

idit163

New member
חייבת חייבת

באחד מטילופי (הבודדים) עם השיח לגנים
הזהירו אותנו ברמקול שלא נעבור מעבר למרחק של...

השיח מסמן להם V.

"למה אתה מסמן להם V?" אני שואלת אותו.

"זה כמו אצבע משולשת, אבל כפול" הוא עונה.

למעלה