דרך הלוחמים (2)

דרך הלוחמים (2)

לדעתי רוב החברים בפורום הזה לא מכירים כל כך את דרך הלוחמים, אבל הם מכירים אותה קצת, בצורה מעורפלת, מטושטשת, רמזים מתוכה. אחד מהחלקים החשובים והמדהימים ביותר של דרך הלוחמים, היא החזרה המסכמת. שום לוחם איננו יכול להתקדם בדרך הלוחמים מבלי לבצע את החזרה המסכמת. זוהי לא אופציה. בלעדי החזרה המסכמת, הלוחם פשוט ממשיך בשגרת חייו המטומטמת והטרחנית, יום אחר יום ושעה אחר שעה, עד בואו של המוות. בלא החזרה המסכמת, כל מעשיו בדרך הלוחמים הינם כצל חיוור, או כהתפרצויות זעם מקריות, שאינן יכולות להזיז שום דבר באמת בתוך חייו. מדובר בתהליך ארוך וקפדני, הנמשך שנים, במהלכו משחזר הלוחם את חייו, לפרטי פרטים, תוך ביצוע החזרת כוחות יסודית עם כל גורם שהשפיע על חייו. החזרה המסכמת משחררת את הלוחם מכבליו. היא מאפשרת לו הפוגה ופעולה. היא מאפשרת לו לראות את הכוח המצמית אותו לעיסוקיו הרגילים בצורה אובססיבית, דקה אחר דקה - וחשוב מכך - להשתחרר ממנו. פלורינדה מאטוס עשתה עבודה מדהימה בהדרכה של קסטנדה בדרך הלוחמים. היא נשארה תקופה מסויימת בעולם הזה, אחרי שבני חבורתה כבר עזבו אל הקשב השלישי - והמשיכה להדריך את קסטנדה ואת בני-חבורתו. אני בוחר בציטוט הבא מתוך "גלגל הזמן" (עמוד 215): בשביל דון חואן מטוס, לחזור ולסכם פירושו היה לחיות ולסדר מחדש את כל הדברים שיש לאדם בחייו, בהינף אחד בלבד. הוא מעולם לא טרח בפרטי הפרטים של הגרסאות המתוחכמות של הטכניקה העתיקה הזאת. לפלורינדה, לעומת זאת, היתה דקדקנות שונה לחלוטין. היא הקדישה חודשים כדי ללמד אותי להיכנס להיבטי החזרה המסכמת שעד היום איני מסוגל להסבירם. "אתה מתנסה במרחב האדיר של הלוחם," הסבירה. "הטכניקות נמצאות שם. אבל לא צריך לעשות מזה עניין גדול. הדבר החשוב יותר מכול הוא האדם שמשתמש בהן, והתשוקה שלו ללכת איתן עד סוף הדרך." סיכום חוזר של הדעות של דון חואן במונחיה של פלורינדה גרם לפירוט יתר ולמשמעויות מייגעות. זה היה מרוכז הרבה יותר מאשר לדבר עם דון חואן עצמו. הפרגמטיות של פלורינדה היא שהעניקה לי תובנות מדהימות על אפשרויות מעשיות שכלל לא עניינו את הנגואל חואן מטוס. לפלורינדה, אישה פרגמטית אמיתית, לא היו אשליות לגבי עצמה או חלומות גדלות. היא אמרה שהיא כמו חורש שלא יכול להרשות לעצמו להחטיא ולו גם פנייה אחת בדרך. "לוחם חייב לפסוע עקב בצד אגודל," היא המליצה, "ולהשתמש בכל פריט שנמצא בנתיב הלוחם. אחד הפריטים המדהימים ביותר הוא היכולת שיש לכולנו, כלוחמים, למקד את תשומת לבנו בכוח חסר היסוס במאורעות שחיינו. לוחמים יכולים אפילו למקד אותו בבני אדם שמעולם לא פגשו. התוצאה הסופית של המיקוד העמוק הזה היא תמיד דומה. היא משחזרת את זירת ההתרחשויות. פיסות שלמות של התנהגות, נשכחות או חדשות לגמרי, הופכות להיות זמינות ללוחם. נסה זאת."

עבודת הסיכום

יש כל מיני דרכים לגשת את עבודת הסיכום, כהתחלה. אבל זה תמיד יתחיל ב"להכין רשימה של..." דוגמאות: - (להכין רשימה של) אנשים חשובים בחייך - (...) בתים שגרת בהם - אנשים שאתה צריך לסלוח להם - אנשים שצריכים לסלוח לך - מאורעות חשובים בחייך אחרי שהכנת רשימה כלשהי, אתה מתחיל לעבור עליה סעיף-סעיף - ומגיע דרכה לאוסף חדש של זכרונות. ומה עושים עם הזכרונות האלה? מתחילים לעבוד איתם...

אשכר

New member
התמודדויות עם הסיכום

הקטע הקשה אצלי הוא העדר המסגרת, מישהו או משהו שיקטוף אותי מתוך הסרט ויגיד לי "לך לעשות סיכום עכשיו". אבל אני לא רואה שום אפשרות אחרת להתקדם בדרך, (בדרך הלוחמים או בכל דרך אחרת) בלי לעשות את הסיכום. ללא הסיכום, אני לא אהיה מאוזן. תמיד יהיו לי התפרצויות רגשיות או השד יודע מה, וברגעים שצריכים להיות הכי עדינים ורעועים. ואני חייב, ממש חייב להיות נקי. אני אומר את זה בגלל מה שאני מרגיש על בשרי, ולא בגלל משהו שקראתי בספר. כשאנחנו נפתחים, ונהיים מודעים לעולם האמיתי, כלומר לחלומות, לחשיבות עצמית, לעצב העמוק, להתכוונות, ליופי, וכו´, אז כל פיפס שלא ניקינו אותו (בעזרת הסיכום, למשל) עלול לדפוק אותנו, ובענק. כל הציפיות, האכזבות, הכאבים המודחקים, הקשרים האנרגטיים לאנשים (כאילו שיש משהו אחר חוץ מ´אנרגטיים´), הנדרים שנדרנו לעצמנו, האמונות שהאמנו, ועוד..

mgabi

New member
ביקשת? קיבלת!

אז הנה אני מגיעה, אני קוטפת אותך מתוך הסרט ואומרת לך:אשכר לך לעשות סיכום עכשיו! וברצינות: קח לעצמך מחברת או כמה דפים,תחלק אותם לשלושה תורים. בתור הראשונה תכתוב -הבית שגרתי בו, בתור השניה-אנשים ובתור השלישית-אירועים חשובים. תתחיל עם בית הוריך(אני מניחה שזה הבית הראשון שגרת בו),תזכר בכל האנשים מאותה תקופה(שכנים, קרובים, חברים וכו´) ואם אתה נזכר באירועים בעלי חשיבות אחלה.אם לא גם אחלה.אפשר לעשות שיחזור שבמהלכו נזכרים באנשים ואז מן הסתם "עולים" גם המקרים הקשורים ואפשר גם להיפך.לי אישית הראשון נראה יעיל יותר. יש לך שבוע שלם לעשות את הרשימה.אני הגעתי לרשימה של 600 אנשים(והייתי יכולה להיזכר ביותר),אבל גם אם תגיע ל-200 אנשים זה יהיה השג נחמד. בשלב השני לומדים את נשימת המניפה-נשימה המגבירה את יכולת ההתכוונות. לגבי הנשימה רצוי מאד להייעץ עם עז. אצלי למשל הכיוון הנכון הוא לא מימין לשמאל אלא משמאל לימין. אפשר לבצע את השיחזור ברמות שונות ובאופנים שונים.השיחזור שאתה תיארת הוא אחד הקשים ואם מצליחים משתחרר כמות כבירה של אנרגיה. גם אם מבצעים את השיחזור ברמה "נמוכה" יותר עדיין משתחרר כמות נכבדה של אנרגיה(אם מבצעים אותו בעקבעיות), מה שבהחלט הופך את החיים שלך לנורמלים יותר (שלווים, נכונים,שמחים וכו´).חוץ מזה אם יש לך יותר אנרגיה זמינה, אתה מצליח להיזכר יותר בקלות ואז אוטומטית משתפרת גם רמת השיחזור שלך. אז עדיף ללכת מן הקל אל הכבד.ברוב המקרים מגיעים יותר מהר. בשלב השלישי אתה יכול לקבל(רק תגיע לזה) רעיונות שונות מעז, מבן, ממני באיזה אופן לעשות את השיחזור-רעיונות האלו הפכו את השיחזור שלי לקל יותר, מהנה יותר. בהצלחה... גבי

אשכר

New member
רק 600?

עד עכשיו רשמתי יותר מ-600 אנשים וזה רק 3 השנים האחרונות. אני מעריך שהרשימה תמלא את כל המחברת הגדולה שפתחתי בשביל הסיכום. דרך אגב: כבר בשלב הרשימה אני נתקל במחסומים, ואני מתחיל לשחזרת ארועים ספציפיים. וגם, כבר בשלב הזה, אני מרגיש את ההשפעה של הסיכום על עצמי. בכל אופן: תודה!

Talia E

New member
רעיון נוסף לזה שגבי הציעה

אצלי, פשוט, חלוקה לבתים לא עבדה כל-כך טוב, מהסיבה הפשוטה, שאת רוב חיי ביליתי באותו בית ולכן, לא היה לי קל לשחזר 16 שנה רק לפי הבית... בקיצור, מה שרציתי להגיד, זה שאת החלוקה לנושאי/קבוצות עזר (זה מה שהם) אפשר לעשות כראות עיניך, לפי מה שמתאים לך. אני למשל חילקתי ל: משפחה, בית ספר יסודי, בית ספר תיכון, צבא, לימודים, עבודה ועוד ועוד... גם הוספתי קטגוריות תוך כדי ההזכרות...

אשכר

New member
אני עושה את זה לפי תקופות

כמוך. בשבל מסויים ניסיתי לעשות חלוקה יותר ספציפית לקטגוריות, אבל החלוקה והמיון הפכו למשימה בפני עצמה ולסוג של שיפוט מיותר. וגם, הרבה אנשים אצלי לא נכנסים לשום מסגרת... כל מני בחורות שהיה לי קשר איתן בגלל מבט אקראי בסופרמרקט וכו´

rainbow too

New member
תודה בן.../images/Emo127.gif../images/Emo98.gif../images/Emo51.gif

תמיד רציתי לעשות כזה סיכום אבל תמיד לא היה לי את האומץ ותמיד מצאתי תירוצים(אין לי זמן, עוד שעה אני מתחיל לעבוד, יש דברים חשובים יותר...). היום מלאו חמישה ימים להחלטתי לההפך מקורבן ללוחם(למעשה ההחלטה כבר הייתה הרבה לפני, רק שהפעם היא הייתה עם נחישות, ועם הבנת הדרך על סמך ארבעת ההסכמות). זאת הפעם הראשונה שאדם כלשהו אומר לי שכדאי לעשות רשימות ואני מסכים עימו. אפילו למכולת אני לא מכין רשימה, אולי הגיע הזמן גם לזה. אעשה זאת בשמחה באהבה ובכנות. אחרת מה הטעם לכל זה? אגב, אני לא רוצה לערבב פה שמחות, אך לדעתי פינת לוחמי האור ופינת ארבעת ההסכמות, הינן מבחינתי, אותה פינה, ובכלל כל הפורום הזה. זאת ווילה אחת גדולה ומוארת. טוב אני הולך למטבח להכין תה, מישהו רוצה? באהבה ללא תנאי
לוחם מתחיל

אשכר

New member
פעמיים סוכר, וארון מעץ

וחשוב מאד שיהיה בארון פתח לאויר!

ספר על הרשימה שהכנת (כשתכין),

תחלוק איתנו - וזה בטח יעזור לכולם מאוד. אנחנו זקוקים להמון דחיפה ותמיכה בתקופה זו של חיינו. אנחנו רוצים להיות לוחמים טובים, אבל זה קשה כל כך במצבנו הנוכחי.

rainbow too

New member
אשמח לחלוק ,

אני במעבר בין דירות בימים אלו, כשאתמקם, אשתף גם אני את רשימתי.

wu-wei

New member
../images/Emo20.gifרק רציתי לומר לך שאתה מקסים../images/Emo13.gif../images/Emo20.gif

ש1234

New member
למה הרשימה עוזרת? נניח אני מכינה

רשימה של אנשים שלהם אני צריכה לסלוח (ויש הרבה, וקל לי להכין רשימה כזו) או רשימה של אנשים חשובים בחיי. SO? מה זה יעזור לי בקיצור, לא הבנתי את "אתה מתחיל לעבור עליה סעיף-סעיף - ומגיע דרכה לאוסף חדש של זכרונות. " - מה זאת אומרת, מה עושים אחרי שמכינים רשימה???

אשכר

New member
עבודת הסיכום

מה שאני קורא "עבודת הסיכום" הולך כך: (במקור, המלה נקראת recapitulation) בהתלחה עושים רשימה של כככככככלל האנשים. כולם. גם המוכר במכולת. וגם (מהקיצוניות השנייה) אמא שלך. אח"כ מתחילים לעבור על כל אחד מהאנשים האלו (רק לחשוב על זה אני מתעייף) ולהזכר בכל האינטראקציות שלך איתם. למשל, היום במכולת. וכשאני אומר להזכר, זה הרבה יותר מלהזכר: זה לחיות מחדש| את הארוע. להריח את הלחם (נו, זה לא קשה. תדמייני את הריח של החלב שנשפך על הריצפה והתערבב עם הלחם והלכלוך מהנעליים - הריח שתמיד יש במכולת) ולשמוע את הרעשים (זה שגרר את הארגז של הטמפונים, הרעש ה"חרישי" של המקרר, הרעש של הקופּה הרושמת, והקול של אותו האיש) ומה שהרגשת באותו רגע והקור של האויר מבחוץ ואז... נושמים, וחווים את החוויה הזאת, עם כל מה שחשבת עליו, מה שהרגשת בו. בספרים ממליצים להסובב את הראש מצד ימין לצד שמאל תוך כדי שאת שואפת אויר, ולסובב את הראש לשמאל לימין תוך כדי שאיפה. אני אישית לא יודע כמה זה פרקטי לכל אחד, אבל אני בטוח שזה נוח כי יש נטייה להפסיק לנשום במצבים מסויימים, ובפעולה הזאת את חייבת המוווון אויר טוב. יש עוד, אבל החמצתי את הפואנטה: הקטע הוא לשחזר מחדש את הארועים שעברו עלייך, אבל הפעם לא להתעצבן מחדש כמו שהתעצבנת היום בבוקר בשעור, אלא לחוות את החוויה ב"שיוויון-נֶפֶש". בלי לפתח תגובות מיותרות. לחוות את החוויה מחדש בתצורה הזאת, משחררת את הגוף שלך מהחוויה המקורית. אני לא אכנס לתאורים פרטניים עוד יותר. תנסי.

mgabi

New member
שיחזור

במהלך חיינו אנו פוגשים המון אנשים,חלקם לזמן של מבט חטוף,חלקם ליותר זמן ויותר פעמים. בכל איטראקציה עם האנשים (כמה קצר שהיא תהיה) מתבצעת החלפת אנרגיות. חלק מהאנרגיה שלנו עובר אל הצד השני וחלק מהאנרגיה שלו עובר אליהם. כך שבמהלך חינו אנו תקועים עם הרבה אנרגיה שלא שלנו(ולא מועיל לנו בכלום) ואנשים אחרים מסתובבים עם האנרגיה שלנו. ככל שהאיטראקציה בינינו ממושך יותר ו"חזק" יותר(כרוכים בהם רגשות כמו זעם, קינאה, שנאה,כעס) יש סיכוי שכמות גדולה יותר של אנרגיה "אוזל" מתוכנו. מי לא הרגיש אחרי ריב קיצוני מותש, מוחלש לחלוטין? שיחזור הוא מעין החזרת כוחות.במהלך השיחזור אנו נזכרים בכל האנשים שפגשנו במהלך החחים,ועצם ההיזכרות מחזירה לנו חלק מהאנרגיה שנלקח מאיתנו ושולח בהזרה את מה שלא שלנו.ככל שהשיחזור יסודי יותר(נזכרים ביותר פרטים),כך ההחלפה מושלמת יותר. שיחזור אנו עושים כל הזמן גם אם אנו לא מודעים לכך. כאשר מספרים לחברים על החוויות שעברנו, כאשר נזכרים במהלך היום במה שקרה לנו, כאשר הולכים לפסיכולוג,שופכים את הנשמה ויוצאים עם הקלה... שיחזור "מסודר" (עם עריכת רשימה, עבודה עם הרשימה, עם הנשימות ושיטות המתאימות) מסייע לנו להיזכר בזכרונות המודהקים והרחוקים ביותר.עובדה שיכולה להפוך את החוויה למכאיבה ואף למפחידה. מצד שני כמות האנרגיה שמשתחררת בהחלט הופך את החיים להרבה יותר נחמדים ויעילים. וזה היה הסבר בסיסי ביותר על השיחזור! כמה נקודות חשובות: * לאחר עריכת הרשימה מומלץ מאד לבקש הכוונה, בעיקר לגבי הנשימות. התיאור של הנשימה רשום בהודעה של אשכר אבל כיוון הנשימה משתנה אצל כל אחד * בניגוד למה שכתב אשכר, במהלך השיחזור לא צריך לנהוג בשיוון נפש או באיפוק. נהפוכו. צריך לניח לכל הרגשות לזרום החוצה( הבכי הכי משחרר קורה לי בשיחזור.)

למעלה