דרך ביניים?

iceviper

New member
דרך ביניים?

צדק מי שאמר שהגיהנום הקפיטליסטי עדיף על הגיהנום הק'ומוניסטי. אבל מה לעשות ובשני המקרים מדובר בגיהנום. אז מהי דרך הביניים? סוציאל-דמוקרטיה? כמעט בלתי אפשרי במקרה של ישראל.מדינה שמוציאה כל כך הרבה משאבים על בטחון,שמרשה לבנקים לקבוע ריבית מאפיונרית,שליש מכוח העבודה שלה שקוף פוליטית הסיכוי שלה להיות סוציאל-דמוקרטיה הוא קטן מאוד. אז מהי הדרך הרצויה?

מטרניך

New member
מאז שאדם וחווה גורשו מגן העדן אין

עוד גן עדן עלי אדמות. מאז אנחנו חיים בעמק הבכא ונגזר עלינו ציוויו של הקב"ה: בזעת אפיך תאכל לחם. בימינו קוראים לזה קפיטאליזם. היחידים שניסו להבטיח את גן העדן בעולמנו היו הקומוניסטים, והתוצאות ידועות. משם גורשנו חזרה לעמק הבכא שבו, לפחות, יש לנו צ'אנס להגיע למשהו, שלא כמו בגן העדן הקומוניסטי שבו חיים עדיין רק כמה שוטים.

iceviper

New member
שאלתי על דרך ביניים

הקפיטליזם במודל ארה"ב לא מקובל עלי. אם לדעתך הברירה הטבעית שלי היא קומוניזם-מה אומר ומה אגיד.

מטרניך

New member
אתה לא חייב להיות חסיד שוטה של

הקפיטליזם האמריקאי (WHATEVER THIS MEANS) כדי להתייחס לחברה האמריקאית בצורה הוגנת ולראות בה בצד הצללים גם את האורות. יש כל מיני ווריאנטים של הקפיטליזם - יש את הקנדי, הבריטי, הצרפתי, הגרמני וכד' - אך המודל שאתה מתגעגע אליו הולך ונעלם מהזירה. יש היום התקרבות בין המודלים השונים כפי שלא היתה מעולם: בעוד הקפיטליזם האמריקאי מאמץ אלמנטים 'סוציאליים' וגם בארה"ב כבר לא זורקים אנשים לכלבים כמו בשנות ה-20, מאמץ הקפיטליזם הסוציאל-דמוקרטי לשעבר יותר ויותר אלמנטים של כלכלת השוק החופשית וזונח את מאפייניו הס"ד של פעם. לתהליך הזה קוראים 'קונוורגנציה', היינו האחדה. התהלך העיצומו וסופו לא ניראה עוד באופק. וגם אצלנו הגיע הזמן שאנשים יפקחו את העיניים ויפסיקו לנסות להמציא כל פעם את הגלגל מחדש.

iceviper

New member
בוא האר את עיניי

מהו המודל שאליו אני מתגעגע? כי אני עצמי לא יודע.לכן פתחתי את השירשור.

Azazel

New member
מה שצריך לשאוף אליו זוהי יעילות.

אני לא אכנס עכשיו לוויכוח לגבי מה השיטה היעילה ביותר. אני רק רוצה לקבוע את המטרות. המטרות אולי נשמעות גרנדיאוזיות, אבל זה רק כיוון שבזמן האחרון, הפסקנו לחלום. אז מה אנחנו צריכים לעשות, בכללי. אנחנו, האנושות, כי אנחנו כולנו בסירה אחת: יש לנו מספר של דברים, בעיות שאנחנו צריכים לפתור: -משבר האנרגיה, והצורך בטכנולוגיות חדשות עכשיו. -משבר המשפחה, והצרוך במבנה חברתי חדש שגם יתנהג באופן שוויוני אל המינים, וגם ימשיך לקיים קצב גידול קטן לאוכלוסיה, כ1 או פחות. תקף בכל העולם, כאשר בצד אחד יש לנו אוכלוסיה שקטנה, ומצד שני יש לנו אוכלוסיה שגדלה בלי שום פרופורציה. -משבר החברה: תחושת הניכור של החברה המודרנית, וזוועות החברה המסורתית. -משבר הסביבה: כדי לפצות על כל המשברים הנ"ל, אנחנו דופקים את כדוה"א, כי רק הוא לא עונה. כדוה"א חשוב, כי הוא הבית שלנו. אנחנו, גם כאן, צריכים יותר טכנולוגיות, יותר חוקים, יותר אכיפה. אישית יש לי מספר דעות לגבי פתרונות לחלקים רבים של הבעיות שלנו, והפתרונות שלי עומדים על 3 עמודים: -המדע והטכנולוגיה ככלי הפותר בעיות, בשילוב עם שימוש חכם באותה הטכנולוגיה. -אמונה ואופטימיות בגורל האנושות, והשאיפה לקידום האנושות, ואף התפשטוטה לחלל. -מדיניות של הזדמנות לכולם ושיתוף הצלחותיה של האנושות עם מספר רב ככל האפשר של אנשים.

yeshgvul

New member
ככל שהמדינה ענייה יותר, יש לה פחות

בררה, וההממשלה צריכה להיות מעורבת יותר בחלוקת המשאבים. סוציאל דמוקרטיה זו דרך נוחה למדינה שהיא כבר מפותחת. אם בשנות ה- 50 היו מסירים את המעורבות ורשת ההגנה הזו, היינו היום מקוטבים כלכלית אולי כמו פקיסטן.

למעלה