דרך אגב

רבינו הוא ראש בני ישראל

וכול הדיבורים היפים הללו שכתבת למעלה לצערי הרב גם קרח אמר במחלוקת קרח ועדתו על משה רבנו. קרח אמר: שמשה רבנו הוא לא המלך קרח אמר: שאפשר להתקרב להשם יתברך ללא משה רבנו וכו........ וכו................ וכו...................... אם אתה רוצה להיות תלמידו של קרח זאת זוכתך. אבל לנסות לשכנע אנשים אחרים זה סיפור אחר לגמרי..............

asaf2000

New member
היו אנשים

שבאו לעולם, חזרו בתשובה, התקרבו לה', עבדו את ה' בשמחה ובהתלהבות מתוך פשיטות ותמימות ובחיים שלהם לא שמעו על רבינו . עם כל הכבוד וההערכה אתה מהופנט והמחשבה הזאת שרבינו הוא השולט על כולם דומה ל"יחי" של חב"ד. יש עוד רבנים, יש עוד דרכים להתקרב לה', כל אחד ודרכו, ואם אתה לא חסיד ברסלב אתה יכול להתקרב לה' באותה מידה כמו חסיד ברסלב גם בדרכים אחרות ואתה לא חייב שרבינו יהיה בראש מעיניך.

אתה טועה ידידי

שמשה רבנו בנה את המשכן נתינה קטנה למשה רבנו למען המשכן. עלתה יותר מנתינה גדולה אבל לא למשה רבנו. רבנו כבר אמר אתם לא יכולים לעשות תשובה על פגם קל שפגמתם רק תתנו לי לבן וטיט ואני עושה בשבילכם. רבנו הקדוש הוא לא עוד איזה דרך להתקרב להשם יתברך כידוע ומפורסם בספריו. ואם אתה לא רואה הבדלים בין "יחי" לבין רבנו הקדוש מצטער עינים אני לא יכול להביא לך

BaaMan

New member
שאלה שסוטה מהנושא קצת...

בס"ד שאלה על המשפט של רבנו: תנו לי לבן וטיט וכו' מה הכוונה: "תנו לי לבן וטיט"? איך אני נותן לבן וטיט...?

תשובה

לבן וטיט הכוונה לתורה ומצוות ואתה נותן לבן וטיט ע"י שאתה עושה תורה ומצוות והצדיק בונה מזה "בניינים" בעולמות העליונים וכו' וכו' עד שיגמר התיקון בשלמות בבגוא"צ בפועל ממש אכי"ר

מאן מלכי? רבנן../images/Emo47.gif

כתר חכמה בינה חסד גבורה תפארת נצח הוד יסוד מלכות חכמה בינה חסד גבורה תפארת נצח הוד יסוד מלכות אפשר בלי אחת מהן? לא! אולם הכתר, בראש. לגבי מדריכים חיים, רבנו הקדוש הזהיר:גם בעיניין שלי יהיו מפורסמים של שקר. צריך להזהר ממפורסם של שקר כדי לאהוב.

פראזניק

New member
../images/Emo35.gif

אכפת לך לעבור לעברית, למעני?

הערה

יכול להיות שיש משהו בדבריך אבל מוהרא"ש הוא לא "ס"ה אחד ממשפיעי אנ"ש" מדובר באדם שכתב ספרים וקונטרסים פי כמה וכמה מכל ספרי ברסלב שיצאו בכל הדורות הוא כתב מעל אלף ספרים חוץ מכל הטירחה שלו בהקמת רשת ישיבות היכל הקודש והקמת קרן הדפסת היכל הקודש והדיבורים שלו בע"פ והשיחות והקמת הקהילה של ברסלב ביבנאל וכו' וכו' אז גם אם הוא לא האדמו"ר מברסלב הוא לפחות התלמיד העיקרי של רבינו בדור הזה לדעתי וצריך לעשות לך רב שידריך אותך בדרך רבינו וכמו שרבינו אומר שמהצדיק בעצמו אי אפשר לקבל אלא רק מתלמידיו אפשר להבין את דרכו כראוי בשלמות

יש הרבה חלומות שמתנפצים בחיים גיוו'

עצתי לך, לעולם אל תשים את כל הבצים בסל אחד.... בפרט לא בסל של
אנן בחביבותא תליא מילתא. צריך חביבותא כדי לאהוב.

עוד משהוא...

גם עדיף ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ אם אין אני לי מי לי הטבלה לעולם לא משקרת גם רומא לא נבנתה ביום אחד הטוב מוכרח לנצח אין עשן בלי אש ועל ראש הגנב בוער הכובע למי שיש עוד משפטים יפים מוזמן לתרום למורדכי

והיה אצל המלך מליץ....

...גם מעצמו היה מליץ נאה, אך המלך הראה לו דרך איך יעלה לקבל כח חכמת המליצה. מה רע בזה? אלא שמשהו אחר מפריע לך יוגבי החביב, כי כשצריכים לידע דבר צריכים לידע הקאטאוויש (היינו עניני צחוק) של אותו הדבר. כי יש כמה מיני קאטאוויש, יש א' שמכוין באמת להזיק לחבירו בדבריו, וכשחברו מקפיד עליו אומר לו אני מצחק, כ"ש כמתלהלה וכו' עי"ש וכן היה להמלך אוהב נאמן שהיה אוהב את עצמו עם המלך באהבה נפלאה ונוראה מאד מאד, עד שלא היה אפשר להם כלל שלא יראו זה את זה איזה שעה. אך אעפ"כ יש שעות שצריכין להתפרד קצת. והיו להם צורות שהיו מצויירין צורת שניהם והיו משעשעין עצמן באלו הצורות בעת שנפרדו אחד מחבירו. והצורות האלו היו מצויירין איך המלך עם האוהב נאמן אוהבים עצמן ומחבקים ומנשקים עצמן באהבה גדולה. והיה סגולה לאלו הצורות שמי שהיה מסתכל באלו הצורות היה מגיע לו אהבה גדולה מאד. כאשר אדם אוהב את עצמו, התוצאה המתקבלת, היא אותה תופעה, אותה, אתה וגיוועלד מעריצים. אבל! כאשר אדם אוהב אח עצמו עם המלך, אזי הוא מאנשי המלך! צריך להבין מזה עצמו כדי לאהוב.

../images/Emo124.gifאני מוחה../images/Emo124.gif

מי אתה בכלל שתקבע לרבנו מיהו תלמידו היקר. את זה רבנו קובע ולא אנחנו. מה זה אדמור של ברסלב, ממתי רבנו וכבוד הולך ביחד. והוא מפיץ את ספריו ולא את ספרי רבנו הקדוש אז בבקשה. ורבנו כבר אמר שמי שלא מבין את ספריו הוא אפיקורס.

למעלה