דרך אגב

דרך אגב

יוגב.יש לי חבר אחד שצריך מאוד שיחזקו אותו וכו' וכו' אז אתה יכול להשאיר לי בבקשה את הטלפון של הראש ישיבה שלך בפרטי שאלתי אותו עם הוא רוצה לדבר איתו והוא אמר לי שכן.שהתקשרת אליי הייתי צריך ללכת אבל תודה. (לא הצלחתי לשלוח את זה בפרטי)

הטלפון הוא

הקידומת-ליקוטי מוהר"ן. המספר- ליקוטי תפילות. הסלקום שלו - ליקוטי הלכות. המוטורלה שלו - סיפורי מעשיות. האורנג' שלו - ספר המידות. בישיבה הוא - ליקוטי עצות. ובכולל הוא - שיחות הר"ן. תנסה אחד מהמספרים ורבנו מבטיח לך שאתה תתחזק ודרך אגב תמיד יש לו זמן, הוא לא תפוס, וכמבון אין שיחה ממתינה, ובודאי שהוא זמין 24 שעות (גם ביום שבת).

הטלפון הוא

הקידומת-ליקוטי מוהר"ן. המספר- ליקוטי תפילות. הסלקום שלו - ליקוטי הלכות. המוטורלה שלו - סיפורי מעשיות. האורנג' שלו - ספר המידות. בישיבה הוא - ליקוטי עצות. ובכולל הוא - שיחות הר"ן. תנסה אחד מהמספרים ורבנו מבטיח לך שאתה תתחזק ודרך אגב תמיד יש לו זמן, הוא לא תפוס, וכמבון אין שיחה ממתינה, ובודאי שהוא זמין 24 שעות (גם ביום שבת).|

המספר

של ראש ישיבת היכל הקודש בבאר שבע הוא : ממש לא זוכר אבל... אם אתה רוצה חיזוק בעבודת ה', בלימוד התורה והחסידות תפנה לת' יחיאל שיח' גוטוירט מישיבת תומכי תמימים במעלה אדומים יש לו אוסף חיזוקים , אם אתם רוצים ממנו חיזוק תפנו אלי בפרטי

תכין את כל חבריך...

לקראת בואו של המוהרא"ש נ"י לשבת ליבניאל כמה חיזוקים ברבנו ז"ל יש שם ח ב ל " ז

פראזניק

New member
שמתם לב?

הרשו לי להעיר לכם הערה שמציקה לי. אני מקווה שתבינו אותי נכון. בכל התגובות האחרונות, אתם מדברים שוב ושוב על הרב שיק, מזכירים את שמו בחרדת קודש ובסילודין כאילו היה הוא הוא רבכם - ולא רבינו הק'. האם הוא תחליף לרבינו הקדוש, או ס"ה אחד ממשפיעי אנ"ש? חבל. כי משום מה נוצר אצלי רושם כאילו אינכם חסידי ברסלב, אלא חסידי "היכל הקודש" ואני בטוח שלא לזה אתם מתכוונים.

אתה צודק...

אחי אנחנו לא מתכוונים לעשות מציאות מאף אחד גם לא מרבנו ז"ל, המציאות היחידה היא רק הקב"ה ורבי נחמן מברסלב זצ"ל הוא הצדיק שמקרב אותנו לקב"ה, והמוהרא"ש נ"י מדריכנו בדרכו, כמו שהיו צדיקים במשך כל השנים שהדריכו את חסידי ברסלב בדרך של רבנו: רבי נתן זצ"ל, רבי נחמן טולשינר זצ"ל, רבי אברהם ברבי נחמן זצ"ל, רבי לוי יצחק בנדר זצ"ל. זה שאתה לא מקבל את המוהרא"ש כהמדריך שלך זה לא נורא לכל אחד יש את המדריך שלו העיקר שבסוף כולנו נגיע להקב"ה. אשריך אחי שאתה מנהל את הפורום של רבינו ז"ל, מי יתן וה' יוסיף עליך אלף פעמים, אמן ואמו!!!

פראזניק

New member
אני חושב שלא הבנת..

לא באתי אליך בטענות למה בחרת לך את מוהרא"ש כמדריך בתורת רבינו. אין זה עסקי את מי בחרת למדריך. דיברתי על העובדה שכלפי חוץ, לפחות, הרושם שנוצר הוא שהעומד בראש מעיינך אינו רבינו כי אם מוהרא"ש. ומחילה אם חשבת שאני מתכוון לומר לך איזה "משפיע" לקחת..

אני לא רוצה להוכיח

אבל זה שרבינו לא בראש מעיניך זה פגם ולא מצווה. ומי שרבינו לא בראש מעיניו, אין סיכוי שהשם יתברך בראש מעיניו.

תורה נ"ב בליקוטי מוהר"ן

אני מתחיל כמעט מהסוף : דע שעקר הבטול שאדם מבטל ישותו ונעשה אין ונכלל באחדות השם יתברך אין זה אלא על ידי התבודדות. וההתבודדות צריך מקום וזמן מיחד שלא יבלבלו אותו המונעים. והזמן לזה הוא בלילה הינו: הנעור בלילה שאז הכול ישנים והמקום הוא בדרך יחידי ולא בדרך הרבים שלא יפסיקנו עוברי דרכים אלא דיקא בדרך שאין רבים הולכים שם ילך ויתבודד והינו: והמהלך בדרך ילידי ואז יכול לפנות לבו מכול וכל ויכול לבוא לבטול כל הישות והינו: והמפנה לבו לבטלה ואז כשנתבטל לגמרי אזי הוא נכלל באחדות השם יתברך ואז הוא בא לבחינת מחיב כי הקדוש ברוך הוא מחיב המצאיות וכול הדברים הם אפשר המציאות וכשנתבטל ונכלל באחדותו אזי הוא יוצא מבחינת אפשר ונכלל במחיב. אז בבקשה ממכם אל תפרידו לי את רבנו ואת השם יתברך כי הכול אחד

פראזניק

New member
מטרת רבינו...

היא רק לקרבנו לבורא יתברך שמו. כל הדרך שרבינו הנחיל לנו, כולה מכוונת אך ורק לדבר אחד, לקרב אותנו יותר ויותר לבוראינו! רק כדי שנבין, הנה ציטוט ממכתבו של רבינו הק' לאחיו - ר' יחיאל, כאשר חלקו עליו החולקים: "אהובי אחי, נפשי ולבבי! אל תירא ואל תיחת מפניהם, רק חזק ואמץ בתורה וביראת ה' כל היום, כמדובר בין שנינו." וזו ררק דוגמא קטנה, אחת מני אלף, מכל המקומות בהם דיבר רבינו הקדוש איך שכל כוונתו היא רק שנהיה אנשים כשרים, ונתקרב לבורא עולם, ה' צורינו, יותר ויותר. רבינו הוא רק הדרך, דרך האמת לאמיתה, להתקרב לבורא. אבל המטרה היא הבורא.

השם יתברך והתורה ועם ישראל

אחד הם. כך כתוב בתורה, אני לא ממציא את זה. אז מה קשה להבין(ואני לא מדבר ספציפית אליך) שמי שחושב על רבנו זה אומר שהוא חושב על השם יתברך. ויש איזה סיפור (שאני לא זוכר כרגע) אם כסא שאחד בנה לרבנו ואז רבנו חישב לו את השעות שהוא חשב עליו וכו............

asaf2000

New member
רבינו הוא לא מלך ../images/Emo70.gif

הקב"ה לא ברא סתם כך כל כך הרבה דרכים לעבודתו (ברסלב, חב"ד, ליטאים חסידים וכו') אלא כל אחד לפני התיקון שלו בעולם הזה ולפי המידות שה' הטביע בו מתאים לו דרך אחרת בעבודת ה', ולדעתי יש אנשים שאין סיכוי שאם יהיו בברסלב הם אי פעם יצליחו להתקרב ליהדות ויש אנשים שאם יהיו ליטאים אין צ'אנס שיחזרו בתשובה. כל אחד צריך למצוא את דרך האמת שלו וכולם הדרכים מקרבות את האדם לבורא עולם. ובגלל זה אני רואה הרבה אנשים שהצליחו למצוא את דרכם ואז הם כל כל שמחים ורואים שזו באמת הדרך להתקרב לה' אז הם חושבים שכל העולם צריך להיות בדרך הזאת. כמו שרואים הרבה פעמים שהליטאים אוחזים שכל הדרכים פסולות חוץ מהדרך שלהם או כמו שרואים פה בפורום כל הזמן שאנשים אוחזים שברסלב היא הדרך היחידה שקיימת בעולם להתקרב לה'. לדעתי (!) זו טעות לחשוב ככה, כל אחד צריך שיהיה לו רבי שידריך אותו בעבודת ה' ואסור לפסול אפשרות לראות דרכים אחרות ולקחת עיצות מרבנים שונים אבל לעשות את הרבי שלך למלך העולם שכולם צריכים להיות חסיד שלו...לא נראה לי... ואם רבינו ז"ל אמר שכל הצדיקים קשורים אליו (או משהו כזה) זה באמת יכול להיות שהוא ידע בעצמו שהנשמה שלו מקושרת עם כולם והיא שורש של כל הצדיקים בדור הזה, אבל עדיין יש כאלה שלהתדבק בצדיקי הדור ולא ברבינו יהיה להם קל יותר בעבודת ה', הם לא נמצאים פה סתם. וגם לענין מוהרא"ש, הוא מדריך אנשים בדרך רבינו ז"ל ויכול להיות שהוא נוהג קצת כמו אדמו"ר - SO WHAT? מה הבעיה שלכם? הרי אנשים רוצים להתקרב לרבינו ומצד שני רוצים להרגיש מקושרים לצדיק חי שיתן להם עיצות ויסביר להם את דרכו של רבינו, אם זה עוזר אז למה לא?!?

למעלה