דרך אגב

eitan007

New member
דרך אגב

לפני כשבועיים כתבתי הודעה שבעקבותיה נפתח שרשור מכובד, בה רשמתי שאני מתלבט בקשר לחופש. הרבה מכם נתתם לי עצות שונות ורובן הועילו לי, והבנתי שאם הרוב המכריע אומר לי לנוח, ללכת לים ובשום פנים ואופן לא לעבוד, אז יש משהו בדבר. וכלן החלטתי להעביר את החופש, עד החלטת מדור העתודה בבטלה גמורה. אבל איפה, כשהודעתי את החלטתי לאמי היקרה, שתיבדל לחיים ארוכים, היא אמרה לי שאתבטל בחופש על גופתה ה.... ושאני חייב למצוא עבודה. בשביל לפטור את עצמי מצעקות אמי, הלכתי לחברת כוח אדם אחת, ושם הודיעו לי באופן צפוי לחלוטין כי כל מה שיש להם לגילי זה טלמרקטינג, סקרים וכדומה, ובזה לא הייתי מוכן לעבוד מאחר ואני לא ממש צריך את הכסף, וכל מי שעבד בזה פעם יוכל להעיד שזה ח.. של עבודה באופן יחסי. יצאתי משם עליז וזחוח במקצת, במחשבה שיש לי עתה, חופש, שבו אני יכול לעשות מה שבא לי. אבל איפה, אחרי חצי שעה התקשרו ארלי מכוח האדם, ואמרו לי להתייצב למחרת בבוקר בסניף בנק מסוים בשביל לבצע עבודת ארכיון מסויימת, ולז עם כל הצער, לא הייתי יכול לסרב. ובקיצור כבר שבוע אני קורע את ה.... בארכיון המאובק והמעופש הזה בשביל 20 ש"ח לשעה (כולל נסיעות), כאשר אני קם יותר מוקדם מאשר הייתי קם לבית ספר. היה לי יום אחד של חופש בין הבגרויות לעבודה, וכמה אני מצטער עכשיו שלא הקשבתי בעצתכם, ולא ניצלתי את החופש. אין כרגע את התעוזה בשביל להתפטר, מאחר והרבה בגילי היו שמחים לעבוד במקומי, ועלי להעריך את העובדה הזו, אבל אין לי חופש,רבאק! וזה משהו שבאמת הייתי זקוק לו אחרי הבגרויות (למרות שלמדתי אלהין יחחסית מעט), אז אני שואל מה ייתם עושים לו הייתם במצבי ? מתפטרים ונהנים מן החופש או עובדים עד כלות הנשמה( מאחר ולמרות שאני עובד בחור עלוב ולא מקבל מי יודע כמה, אני לא חושב שתיקרה לידי הזדמנות עבודה טובה יותר )?

greenguy2002

New member
תתפטר!!!

לחופש הזה יש חשיבות עצומה, אתה לא מתאר לעצמך כמה החופש הזה חשוב... אם אתה תגיע עייף מנטלית בתחילת הלימודים, אתה לא תשרוד, ברצינות!

פלטרון

New member
חכה חודש-חודשיים , ואז ...

תקשיב טוב - השנה הראשונה היא נפילה מאוד מאוד מאוד .. חדה להרבה סטודנטים (לא כולם ! ). למה ?! ככה ! מכיוון שלהתקבל לעתודה זה ( לפעמים ) 95% להגיש בקשה , ו-5% לחכות לאישור ( לא לצעוק !! אמרתי לפעמים . כמובן שזה תלוי במסלול. למשל אם ביקשת פיזיקה או מתמטיקה , אז זה המצב ) , אז אתה בעצם בפנים ! הלימודים מתחילים בסוף אוקטובר ( 20/10 בטכניון , אם אני זוכר נכון ). על-כן , עבוד חודשיים , ככה ההורים יהיו מרוצים במידה מסויימת . ב-1/9 ( בערך ) , תחזור לבטן-גב , סע לחו"ל , תבלה , ואגור כוחות ... נראית לי פשרה הוגנת , לא ?! ואם זה לא יעבוד , אז שכור את שירותיו של יוסי99 כמשפטן ( לעתיד ) , וקח את הוריך לטיול ב-בג"צ
...
בהצלחה

eitan007

New member
אני חושב שזה מה שאני אעשה

זה באמת נראה לי הרעיון הטוב ביותר, לעבוד חודשיים ולהתפטר בסוף אוגוסט. אבל יש משהו מסויים שאני לא מבין וכנראה לא מסוגל להבין בשלב זה. מה הקשר לבין מה שאתה עושה לפני תחילת הלימודים לבין הלימודים עצמם ? אני אישית, נוטה לחשוב, שאם אני לא אעשה כלום חודש לפני, אני אבוא עם מוטיבציה גדולה יותר מאשר זאת שהייתה לי אילו עבדתי כל החודש. כפי שהבנתי אתה (פלטרון) והחלק הארי בפורום הזה חושבים/יודעים שיש הבדל ולכן אני מבקש ממישהו להסביר לי את הקשר בין מוטיבציה ללמוד לבין מה שאתה עושה לפני תחילת הלימודים.

פלטרון

New member
תחשוב על זה ככה ..

הלימודים מאוד מקשים על הנפש . כל הלחץ ( ויש מספיק , ומכל הכיוונים ...) עושה את שלו . " לחץ לאורך זמן מביא לשחיקה " - ( לא זוכר מאיפה .. ) אם לא תרגיש שאתה "פורק" את זה איכשהו , משמע , אם לא תרגיש שיש לך חיים גם מחוץ ללימודים ( ועבודה לא נחשב - כי אם היית עובד הייתי אומר "אם לא תרגיש שיש לך חיים מחוץ לעבודה" ) - תשתגע ! פיזית - הגוף אולי יכול לצבור כוחות די מהר ( יומיים מנוחה - לצורך העניין ) . מנטאלית - צריך הרבה יותר זמן . הרופא שלי אמר לי פעם , "נסעתי לשבועיים ל-X ( חו"ל) , חזרתי צעיר ב-20 שנה " . המסקנה : הנסיעה לחו"ל מסוכנת למי שעדיין לא מלאו לו 20
וברצינות - אם הרופא(!!) המליץ , מי אני שאתווכח .

pl84

New member
פלטרון צודק

תעבוד שיהיה לך קצת כסף משלך אבל תשאיר לפחות חודש של מנוחה לפני תחילת הלימודים (ככה אני מתכוון לעשות - אם אתקבל).

יוסי99

New member
תשובות, הסברים ואזהרות

1) הגיע הזמן להסיר לאמא שאתה ילד גדול. אני לא צוחק, זה לא בריא בגיל 18 המצב שאתה מתאר. 2) בלי קשר, הגיע הזמן להסביר לאמא מה אמרו החבר´ה מהפורום, שיש להם יותר ניסיון מאמא בלימודים, עתודה וכו. 3) כל זה אני אומר כי הבנתי שאתה לא זקוק נואשות לכסף, אלא אמא שלך סתם לא אוהבת את הרעיון שתנוח. 4) אם אתה מתעקש לעבוד (למשל כדי לחסוף כסף לטיול, שיהי לך לזמן הלימודים וכו), אז עדיין קח לפחות חודש אחד חופש. אני ממליץ על יותר. 5) תסביר לאמא את הדבר הבא: א) מה שלא תרוויח בזמן הזה, לא יגיע לרבע מהמשכורת החודשית שלך כאדם מבוגר. ב) הממוצע שלך יעלה ב 10 נק´, אם תגיע אחרי חודשיים של מנוחה לעומת חודשיים של עבודה, הבטחה שלי. ג) ממוצע גבוה ב 10 נק´ (או בכלל ידע, כי הממוצע שלי די גבוה אבל לא למדתי כמו שצריך הרבה דברים שהיה רצוי שכן) שווה הרבה הרבה יותר כסף ממה שתרוויח בעבודה, שראיה לעתיד. עכשיו לשאלתך, מה בעצם הקשר בין מה עושים לפני.. - אני אסביר: הדבר שהכי קשה בלימודים, לרוב העתודאים, הוא לא חומר הלימוד. אם היה לנו זמן חודש וחצי ללמוד כל קורס נטו, באיזי, בלי עבודות ובלי קורסים אחרים על הראש, היינו מוציאים 90-100 בהכל. שם המשחק הוא 1) מוטיבציה 2) ניהול זמן עכשיו אני למשל שעבדתי אל תוך תחילת שנת הלימודים, ועבדתי מאד קשה, באתי א) בלי יותר מדי מוטיבציה, מה שלאנשים אחרי 3 שנים של התייבשות בצבא, סיבוב בהודו וכו נראה מרענן, לי נראה כמו עוד ערימה של עמודים לקרוא ועוד ערימה של שיעורים לעשות, וזאת לא דרך טובה ללמוד באוניברסיטה ב) ניהול זמן - כאדם שסוחב את ההתשה הזאת לאורך כל השנה, אני דוחה עבודות, לא עושה דברים בזמן, נתקע, מאבד חשק ללמוד אחרי כמה זמן שאני יושב על משהו וחייב הפסקות כל הזמן. ובעקבות זה, אני מרגיש שכל הזמן חסר לי זמן - למרות שאני גם לא עובד וגם לא בא כמעט להרצאות, שזה מצב שבו בעצם כל הזמן שלי צריך להיות פנוי - . אני מבזב שלושה ימים על משהו שיכולתי לעשות בשעתיים. ג) stress- זה דבר נורא, זה כבר יותר קיצוני, אבל תאמין לי שלהיות כל הזמן בלחץ, כל הזמן לנסות ללכת בניגוד לרצון הטבעי לנוח ולשכנע את עצמך לשבת לעבוד ולקרוע את התחת, יוצר לחץ פיזי ונפשי לא קל, שמתחיל בנקיפות מצפון כל פעם שאתה לא מנסה ללמוד (ודגש על מנסה, כי בתכלס אני לא מצליח לשבת רצוף יותר מדי זמן), ומגיע לרמות תשישות שבהן אתה פשוט דוחה דברים כל הזמן רק כי מרוב שיש לך כאב ראש, אין לך כוח ויכולת להתרכז. יכול להיות שהקצנתי קצת, אבל בגדול הכל אמיתי ובדוק על בשרי, אני מקווה שזה יהיה מספיק מפחיד כדי לגרום לך ולאמא שלך להבין את הטעות שאתה עושה.

פלטרון

New member
אני בשוק !

זה ממש ממש ממש ממש ממש ממש נכון !!! וזה ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש מתאר את מה שאני מרגיש בלימודים שלי !!! לכל העתודאים(וסטודנטים בכלל ) - לתלות על המראה , ולקרוא כל יום בבוקר . זה פשוט נכון! לא הייתי יכול להביע זאת יותר טוב בעצמי!! אני חושב שאני אדפיס את ההודעה , כדי שאוכל לעיין בה גם כשאני באופליין. יוסי - שיחקת אותה !!

Hawk17

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo88.gifנכון!!!../images/Emo88.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אתה כל כך צדקת, וגם לי זה קרה ביב´!!!!!! לא לקחתי חופש בין יא ליב, אלא ישר אחרי הבגרות האחרונה ביא עבודה--> עבודה וקורס פסיכומטרי--> קורס פסיכומטרי ונהיגה ותאוריה --> פסיכומטרי ותחילת יב -->שנת יב. וכל השנה חרא!!!!!!!!!!! כי לא נחתי באמת וניקיתי תראש מאז יא לרגע. עבודה של שעתיים, במשך יום שלם, כי אין כוח!!!! אין מוטיבציה!!! שחיקה שחיקה שחיקה ושחיקה!!! מזל שפסח שלי היה נקי מתגבורים ומגנים, ואת היחיד שהיה דחינו, אחרת היום הייתי יכול לשכוח מעתודה, ומתעודת בגרות.................. 20.08 יהיה היום האחרון שלך בעבודה איתן, נקודה!!!

eitan007

New member
תזכיר לי את זה אז

אני לא יודע למה, אבל אני מתחיל להתמכר לעבודה הזו. פחד אלוהים.

פלטרון

New member
ועוד אחת קטנה ...

בקשר ל-(2) - למרות שזה יכול להיות נכון , אני מציע לא לספר מה מקור האינפורמציה . מנסיוני - הם ( ההורים ) יגיבו ב " כל אחד שכותב משהו , ואתה אפילו לא יודע מי זה - אתה מחליט לקבל את הדיעה שלו " כמו שאמרתי ( או שאולי לא ) , הטעות שלי כשהייתי בגילך הייתה שנרשמתי לעתודה רק כי נתתי להורים שלי להחליט בשבילי , ולכל היותר הבעתי מורת רוח עמוקה מהחלטתם / "החלטתנו" . הייתי הרבה יותר תמים מאשר חסר-אופי ! רוצה לומר - זה לקח חשוב לחיים שתדע לעמוד על שלך במיוחד מול ההורים, שהרבה פעמים יעשו את הטעויות בשבילך , אבל לא ישאו בתוצאות ( ראה דוגמת עתודה עבורי , או אם תעבוד כל הקיץ ותגיע חסר מוטיבציה ללימודים - עבורך ). שיהיה בהצלחה

eitan007

New member
אתה צריך לכתוב ספר....

החיים ע"פ יוסי99 עשיתי להודעה שלך קופי פייסט ושמרתי אותה איפשהו במחשב והבטחתי לעצמי שאחזור ואעיין בה פעם בחודש. דרך אגב, כשאצטרך עו"ד, I´ll know where to find one. ועוד משהו, אולי אתה רוצה לדבר עם אמא שלי ?

יוסי99

New member
LOL

רוצה לדבר עם אמא שלך ? לא ממש. אבל אם המצב שלך עד כדי כך קשה... :)

Ziv17

New member
בדיוק מה שקרה לי בתיכון

אולי זה לא בעוצמה גבוהה כמו שאתם מתארים באוניברסיטה, אבל דחיית דברים וניצול פושע של זמן היה מנת חלקי בעיקר בי"א... ככה שלא נראה לי שזה מה שיהיה לי חדש (אפילו שאני מתכנן לבוא עם מוטיבציה:) טוב שההורים שלי נותנים לי לשבת כל היום בבית ולראות סרטים מצויירים

יוסי99

New member
"סטודנט חופשי" בתיכון ובאוניברסיטה

גם אותי במשך כל התיכון המורים ניסו לשכנע בהרבה דרכים, שאני לא "סטודנט חופשי". מיותר לציין שזה לא הלך, מה שלא הפריע לי להוציא בגרות די טובה, תוך שאני לומד שבוע שבועיים לפני רוב הבגרויות את כל החומר או כמעט (חוץ ממתמטיקה, כמובן). ואז הגעתי לאוניברסיטה, ויצא שאני באמת "סטודנט חופשי", לאו דווקא מבחירה אבל מכל מיני סיבות (עבודה, אח"כ נסיעות, שעות לא נוחות..). כולי גאה חזרתי יום בסמסטר א´ לביה"ס (ביום הזכרון), והודעתי למחנכת שלי שהנה סוף סוף אני מממש את החלום, להיות סטודנט חופשי. אבל, מסתבר שיש בעיה: 1) יש קורסים שאפשר לעשות את זה, אבל לאף קורס רציני באוניברסיטה אי אפשר ללמוד בשבוע שבועיים. 2) גם אם כן (אני משתדל להוכיח שאפשר, בלית ברירה), זה מאד לא טוב, כי בעוד עם הפרקים בבגרות בתנ"ך אין יותר מדי מה לעשות ואין צורך לזכור מזה כלום יום אחרי הבגרות, קורסים באוניברסיטה, במיוחד בהתחלה כשמדובר בקורסים מבואיים, זה קורסים שאתה צריך לשלוט בהם פרפקט, אם אתה רוצה להגיע לאנשהו. ועוד משהו - לגבי איחורים וכאלה, לא כדאי להסתבך עם מתרגלים, הם בד"כ מוותרים, אבל אם (כמוני) פה ושם לא הגשת עבודה\הגשת באיחור היסטרי, זה יכול לעלות מאד ביוקר, החל מירידה של 3-5 נק´ בציון, שזה המון בקורסים גדולים, ועד לחוסר אפשרות לגשת לבחינה, שזה אומר לחזור על הקורס מההתחלה, שזה גם לא סימפטי.

למעלה