דרישת שלום מתומר

דרישת שלום מתומר

למי שאינו יודע, תומר (בן 26, מטופל במרפאת תל השומר) עבר השתלת ריאות לפני למעלה משבוע. הוא מתאושש מאד יפה ומוסר לכולם דרישת שלום. מי שרוצה לכתוב לו הודעה מוזמן לכתוב אותה בפורום או לשלוח לי במסר אישי ואני אדפיס ואעביר לו. סוף שבוע נפלא לכולם ריקי

A n t o n

New member
שיהיה מזל טוב ושיתחדש!

שמח בשבילו. אבל למה תמיד אנחנו שומעים על ההשתלות שהצליחו? או שהרופאים למדו מצוין לעשות את ההשתלה או שאנחנו שומעים רק על הניתוחים שהצליחו ועל אלה שלא אנחנו לא יודעים?! יש לזה סטטיסטיקה? בכמה אחוזים הניתוח מצליח?

שאלה נהדרת

אז קצת מידע. קודם כל חשוב מהי הגדרה של הצלחה. אז לשמחתנו הרבה כל החולים שהושתלו בשנים האחרונות בישראל עברו את הניתוח בהצלחה. גם כאשר המהלך הניתוחי היה מורכב ולא פשוט, וגם כאשר בימים הראשונים אחרי הניתוח היו סיבוכים, כל החוליפ התגברו - בעזרת צוות מיומן ומסור- על הקשיים. לגבי התפקוד אחרי הניתוח ומצב החולים אחרי הניתוח- כאן המצב אינו אחיד. בכל מקרה, שוב- לשמחתי הרבה (ואני אומרת את זה גם בגלל שאני בדרכים שונות ובמינונים שונים נמצאת בקשר עם כל המועמדים להשתלה ועם כל המושתלים) - כל המושתלים שמחים שעברו את ההשתלה. יש חולים שמצבם טפו... טפו... הוא ממש מצוין. ז"א תפקודים בסביבות ה- 100 ללא בעיות בתחומים אחרים. יש אחרים שמצבם פחות טוב, אבל כולם מתפקדים ומנהלים חיים טובים. כל זה לגבי המושתלים שעברו השתלה בבלינסון שהוא המרכז היחיד שכיום מקיים השתלות ריאות בישראל. הראשון עבר השתלה במרכז זה לפני כ- 9 שנים בהיותו בן 16. היום הוא נשוי ומחכה ללידת ילדו הראשון. מאז עברו במרכז זה בערך 15 השתלות נוספות של חולי CF והרבה מעל 100 (אני פשוט לא מעודכנת) חולי ריאות אחרים. החלק העצוב- הוא שבהחלט יש חולים שבמשך הזמן סובלים מדחייה כרונית ומבעיות אחרות שקשורות ישירות או בעקיפין להשתלה (כמו זיהומים קשים) שמצבם מאד מדרדר וחלקם נפטרו. הבעיות האלה קטנות עם השנים, וכפי שב- CF תוחלת החיים גדלה משנה לשנה ואנחנו מאמינים שאלו שנולדו היום יזכו להגיע לגיל זיקנה הרי שככה גם בהשתלות- ככל שההשתלה מתבצעת מאוחר יותר, הניסיון הרב שהצטבר, התרופות החדשות, המעקב הקפדני- מובילים להצלחות גדולות יותר לטווח שנים ארוך יותר. אז בעבר היו לנו כמה חולים שעברו ניתוחים בחו"ל ונפטרו לאחר כמה שנים. היו גם חולים שעברו את ההשתלה בתקופה שההשתלות בארץ התבצעו בבי"ח תל השומר ואחדים נפטרו. לעומת זאת, חיים עמנו (וחיים טוב) חולים שעברו ההשתלות בחו"ל ובתל השומר שכיום נמצאים במעקב בביה"ח בלינסון- ואנו בטוחים שהם יאריכו חיים וימשיכו להנות מחייהם. יש "לנו" שתי נשים שעברו השתלות התל השומר שאחרי ההשתלות הרו והן אמהות לילדים, ואחרים שהם תלמידים בתיכון, סטודנטים באוניברסיטה, אנשי מקצוע שעובדים למחייתם ולהנאתם- צעירים פעילים כמו צעירים אחרים בני גילם. מקווה שעניתי על שאלתך. במידה ויש לך שאלות נוספות אתה יכול גם ליצור אתי קשר באופן אישי בדרך שנראית לך.

A n t o n

New member
עוד משהו קטן

בקיצור הכל עיניין של מזל....... אם יתמזל הכל יעבור בסדר בלי סיבוכים ודחיה וזיומים. ואם לא אז לא..... לצערי אף אחד לא יכול להבטיח ולנבא שום דבר לגבי אף אחד. והשאלה הנוספת היא: האם זה נכון (קראתי באיזה עיתון נראה לי) שאחרי 4, 6 שנים אחרי ההשתלה יש צורך בהשתלה חוזרת?

מסכימה איתך חלקית בלבד

למזל תמיד יש מקום מכובד, אבל יש מקום לעזור לו- והרבה תלוי במעקב טוב (ולמזלינו בבלינסון התאסף "המון" ניסיון שמאד עוזר), והתמדה בטיפול - שזה בכל זאת תלוי במושתל!!! לגבי השאלה שלך- אם אין דחייה וירידה מסוכנת בתפקודים אין צורך בשום דבר- רק להמשיך להיות במעקב, להישמע להנחיות של הרופא והצוות ולהנות מהחיים. עובדה שספרתי לך קודם שחולה ה- CF הראשון שעבר השתלה לפני כ-9 שנים חי עמנו במצב מצוין. האחרים עדיין לא עברו את הסף של השנים שרשמת, כך שאין לי אפשרות להתייחס אליהם חוץ מאשר לאחל להם המשך מוצלח ללא הדרדרות חלילה. אבל!!! היתרון הוא שכיום יש אופציה להשתלה חוזרת למי שמצבו מורע, בניגוד לפעם שבמצב כזה לא היה פתרון. זאת אומרת, שאם חלילה אחרי השתלה יש מצב קשה אפשר לחזור שוב לאופציה של השתלה. ומי שעבר השתלה יודע שזה אמנם לא כיף גדול, אבל הסבל הקצר יחסית מצדיק את התוצאה.

למעלה