דרישות

alders

New member
דרישות

אשמח אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות: 1. מה הדרישות קבלה בתלפיות? ראיתי באחת ההודעות למטה שאמרו שלא מסתכלים לא על הבגרות ולא על הפסיכומטרי... 2. מה הדרישות קבלה לעתודה מבחינת הפסיכומטרי? ואני לא מתכוון ל-550 שהם מפרסמים...אלא לציון האמיתי...נגיד בפקולטה להנדסה או פיסיקה. 3. איך מגיעים לתלפיות? זאת אומרת מי שלא קיבל זימון, עדיין יכול להגיש בקשה? 4. מה הדרישות לקבלה לקורס טיס? ומי שכבר היה במבדקים יכול אולי לספר לי על המבחנים שעושים לך שם? תודה מראש.

1234aaa

New member
קודם כל

השאלו שלך יותר קשורות לפורום מתגייסים\עתודה מאשר לפורום הזה אבל אני אענה בכל זאת: 1.אכן תלפיות לא שמים קצוץ על הבגרויות והפסיכו (פעם פסיכו היה חובה היום הסיבה היחידה שעושים אותו זה כדי לקבל פטור מאנגלית). לתלפיות יש מערכת מיונים משלהם שמן הסתם הרבה יותר קשה לעבור אותה מאשר להוציא ציונים גבוהים בפסיכו' ובבגרויות. נבדקות שם תכונות רבות הן מבחינת ידע והן מבחינת אישיות (לשם המחשה המבחנים הראשוניים לוקחים בערך 9 שעות,עם הפסקות) 2.הדרישות לקבלה משתנות משנה לשנה ותלויות בביקוש ,את הדרישות לעתדואים אתה לא יכול לדעת אבל אתה יכול להכנס לאתר של האונ' המעניינת אותך ושם לקבל מושג לגבי הדרישות בחוג\פקולטה שהיא מעניינת אותך, שוב זה אומר שמה שהיה שנה שעבר יהיה כך גם בשנה הבאה אבל לקבל מושג כללי תוכל. אגב הדרישות שם זה לסטודנטים רגילים ואילו לעתודאים זה קצת שונה. 3.לתלפיות יש 3 דרכים לאתר אנשים: א. לפי נתוניי צו ראשון - אדם שיש לו את הנתונים המקסימליים (קב"א 56 דפ"ר 90) מקבל אוטומטית זימון למבחנים הראשוניים. ב.לפי המלצה של בית ספר ,תלפיות יוצרים קשר עם בתי ספר שונים ומקבלים מהם רשימה של תלמידים מצטיינים כדי לזמן אותם למבחנים. ג.פנייה יש ישירה שלך. אתה יכול לשלוח את הפרטים שלך לתלפיות (רצוי בצירוף תעודה והמלצה) והם יזמנו אותך לבמחנים (אם תהיה מתאים). רצוי לציין שרוב המועמדים מאותרים בדרכים 2 ו 3.. 4.זימון למבדקי צוות אוויר מקבלים מלש"בים בעלי קב"א 54+ עם פרופיל 82 ומעלה ללא סעיפים פוסלים. מה שיש שם אתה יכול לקרוא במאמרים של פורום מתגייסים ,וזה רק צעד קטן בדרך אל הקורס מקווה שעזרתי.

alders

New member
תודה רבה - עזרת לי מאוד

עוד שאלה: - הם (בתלפיות) מסתכלים על שאר הציונים חוץ מפיסיקה מתמטיקה כימיה אנגלית? - והאם בבתי הספר שולחים המלצה לתלפיות לפי המקצועות הנ"ל או לפי הממוצע הכולל של כל המקצועות?

1234aaa

New member
אז ככה:

כנס ל-www.talpiot.org ושם תקרא את הדרישות ,עדיף שתהיה לך תעודה כמה שיותר טובה כדי להבטיח מקום במיונים (7000 מגישים בקשה להתמיין מתוכם כ-1500 עד 2000 בלבד מוזמנים למבחנים). הם לא פונים לכל בתי הספר ולכל בית ספר יש כנראה את השיקול שלו בהמלצה... בהצלחה!

למעלה