דריסת כלבה - שבר באגן

shailaunch

New member
דריסת כלבה - שבר באגן

שלום,
הכלבה האהובה שלנו נדרסה הלילה,
האיבחון הוא שבר באגן, ארצה לקבל חוות דעת על השבר והערכת עלויות לניתוח

התייחסות לשבר

היי
האמת - רשימת שברים די ארוכה כאן מהצילום הבודד הזה.. לא נעים בכלל!
בשביל להעריך בצורה מסודרת את המצב חסרים קצת יותר פרטים - גיל הכלבה, המצב כרגע, האם היא מרגישה את הרגליים, איך המצב מבחינת שאר המדדים - אכילה, שליטה בצרכים וכו'?
בנוסף - בשביל להעריך היטב את חומרת השברים ואת האפשרויות לניתוח צריך עוד זוית צילום (זוית צד)
מה שכן - איך שלא נגלגל את זה מדובר כאן בסדרת ניתוחים לא פשוטה כלל. בצד אחד שבורה עצם האגן (האיליום). בצד השני יש שברים מרובים - שכוללים את מפרק הירך (האצטבולום) והפרדה (לפחות חלקית) של חיבור האגן לחוליות עמוד השדרה. כל אלה דורשים תיקון - והשילוב יוצר מצב של ניתוח לא פשוט כלל
אישית - מקרים מהסוג הזה אני אוהב לשלוח לבית החולים בבית דגן. שם יש עבודה של מומחים מנוסים מאד, ציוד מתקדם, רמת סטריליות גבוהה, הרדמה מסודרת בזמן הניתוח ומעקב טוב בהתאוששות. יש גם מומחים לכירורגיה שמגיעים לנתח במרפאות וגם זאת אופציה אפשרית אך פחות טובה בעיני
לא נכנס כרגע לענייני מחיר - איך שלא נהפוך את זה מקרה מהסוג הזה יהיה יקר מאד
בהצלחה והחלמה מהירה
ארז

sapirdvm

New member
השבר הוא שבר

מורכב ומערב את המפרק שזה דבר שיכול בעתיד, גם בתיקון מצוין, לגרום לבעיה. כך שבכל מקרה צריך כאן ידע, נסיון ומיומנות מעבר לסטנדרטית.
האם הווטרינר שלכם הציע לכם פרוצדורה ניתוחית? האם הציע להביא מומחה או להפנות אתכם?
לגבי הצעות מחיר אני חושב שזה לא המקום לכך. לכל וטרינר יש את העליות והתימחור שלו ואין מה להשוות בין ההצעות השנות שתקבלו. לכו עם מי שאתם סומכים עליו ותראו איך הכלבה שלכם מחלימה ומהר.
בהצלחה ורפואה שלמה.
חנוך

shailaunch

New member
תודה על התגובה המהירה

הכלבה שוקלת כ-10 ק"ג, גזע פקינז מעורב פינצ'ר
הרופאה שטיפלה בה בלילה לא ידעה לתת הערכה והעבירה את הטיפול לכירורג/אורטופד
לגבי תחושה, ברגל הפגועה יש תחושה והיא מגיבה לצביטה בכף הרגל אך באופן חלוש מאוד, הרגל השנייה תקינה.
הכוונה בהערכת עלות היא לתת איזשהוא מושג, גם אם גס ביותר, להוצאה הצפויה

גם הערכה גסה תעמיד אתכם סביב כמה אלפים

וסביר שיותר מכמה בודדים. אבל שוב, זו הערכה ממש ממש גסה ותלויה באופן תיקון השבר, בימי האישפוז, בבדיקות לפני ואחרי ועוד.
הכי טוב לקבל הערכת מחיר מסודרת מהאורטופד שאצלו שוקלים לעשות את הניתוח.

מצטרף להמלצה

בית דגן יהיה בחירה מצויינת עבורכם במצב זה.
אני לא יודע מי הוטרינר הפרטי ועל מי הוא המליץ אבל אין ספק שכירורג מומחה צריך להיות המנתח.
זה מטבע הדברים יותר יקר אבל אם חושבים על זה - סביר שזה יחסוך לכם עלויות מיותרות בעתיד.
הבשורות הטובות הן שמדובר באורטופדיה - ולרוב יש פתרונות טובים.
החלמה מהירה!

sapirdvm

New member
כירורג מומחה

לשמחתי, ההתמחות הולכת ומתרבה ויש כיום יותר ויותר וטרינרים מומחים בארץ.
בנוסף, יש הרבה ווטרינרים מוכשרים, מנוסים וטובים, שלא עשו התמחות ועדיין בעלי יכולת גבוה וידע עמוק וגדול שיתנו מענה טוב למקרים מורכבים ומסובכים הן ברפואה פנימית והן בכירורגיה/אורטופדיה.
אני מוצא יותר ויותר, בפרט ברשת, הפניות למומחים.
גם השבר דלעייל, שליית מאן דפליג שהוא מורכב, יהיו לא מעט ווטרינרים שאינם 'כירורג מומחה' שינתחו בצורה טובה ואף טובה מאד ויעזרו לכלבה לחזור ולדרוך על הרגל במהרה ללא בעיות.
ההפניה דלעייל ל'כירורג מומחה' היא קצת מהמגמה של הפניה למומחים, שכבודם במקומם, אך אולי הווטרינר הפרטי שראה ואיבחן את המקרה הוא מנוסה דיו ויכול בהחלט להביא מזור לכלבה?
כמו שכבר כתבתי, אני ממליץ לך 'לשמור אמונים' לווטרינר שלכם. לגשת אליו ולבדוק איתו לעומק את הצעתו, להבינה ולהחליט. לא חושב שחובה 'כירורג מומחה'.
רפואה שלמה ומהירה
חנוך

shailaunch

New member
המלצת הרופא היא

לתת לכלבה מנוחה במצב הנוכחי 3 שבועות ורק לאחר מכן לנתח בהתאם לצורך
מה שלנו היה קשה במיוחד היה מצב העין שלה שפשוט יצאה ממקומה, למזלנו, הרופא החזיר את העין למקום ולתפקוד מלא
נעדכן בהמשך ההתפתחויות

לא מצטרף להמלצה

הי
השברים שנראים בצילום הזה קשים ומערבים את מפרק הירך
לתקן שבר כזה קשה גם כשהוא טרי
לתקן שבר כזה אחרי המתנה של 3 שבועות זה כבר בלתי אפשרי
ללכת על הרגל עם שבר מהסוג הזה - גם קרוב לבלתי אפשרי
לא ממליץ לחכות כלל
בהצלחה
ארז

פצית219

New member
אני לא וטרינרית אבל היה לי מקרה דומה עם הכלבה

וגם לי הוטרינר הרגיל בארץ המליץ לחכות.
גרתי באותו זמן בשוויץ והתאונה קרתה כשהייתי בחופשת מולדת בארץ, וכמה ימים אחרי התאונה חזרתי עם הכלבה לשוויץ. שם לקחתי אותה לבית חולים שמתמחה בניתוחים אורטופדיים לכלבים ולא היה להם ספק שצריך היה לנתח אותה מייד. היא היתה מאושפזת כמה ימים אחרי הניתוח וכשקיבלתי אותה חזרה היא כבר יכלה ללכת. לאט מאוד, והיתה צריכה שיכוך כאבים ממושך ופיזיותרפיה, אבל יכלה ללכת.
בסופו של דבר די מהר היא חזרה לפעילות רגילה, וזה למרות שהיתה כבר די מבוגרת, בסביבות 12 אם אני זוכרת נכון.
הניתוח עלה לי בסביבות 2000-3000 פרנק שוויצרי כולל האישפוז והפיזיותרפיה. לא שאפשר להשוות בין המחירים בארץ ובשוויץ.

לעומת זאת כלבה של דודה שלי שעברה תאונה דומה ודודה שלי החליטה לחכות, נאלצה להרדים אותה אחרי שהמצב של הכלבה הידרדר במהירות בימים שאחרי התאונה.

אלו מקרים אנקדוטליים, אבל בצירוף התשובה של הוטרינר מעלי נראה לי שרצוי לכל הפחות לקחת אותה לשמוע חוות דעת של וטרינר שמתמחה באורתופדיה.

sapirdvm

New member
הכי חשוב לדעתי

לפני שתרוצו לווטרינר שלכם ותנפנפו בחוות הדעת שסותרות את דעתו שנאמרו כאן ואולי מביכות אתכם ויביעו אותו זה להבין מה התוכנית שלו ומדוע החליט לנקוט בה. הכי קל זה לשבת כאן ולתת לך עיצות...
לדעתי,ההגיןן במה שהווטרינר שלך אמר זה שהניתוח תיקון אגן הוא קשה יקר ולא בטוח שימנע בעתיד בעית דלקת במפרק ואולי הוא מציע לתת לאגן להחלים כמות שהוא ואז לעשות ניתוח להורדת ראש עצם הירך שזה ניתוח קל יותר ופחות טראומתי ולא מחייב מומחי אורטופדיה ובטח זול יותר שלא נדבר על אחוז ההצלחות שבטח גבוה יותא כולל פחות זיהום כי נוא קצר יותר.
בקיצור,שובו לווטרינר,שבו איתו ותבינו את האסטרטגיה הטיפולית שלו לפני שתקחו מכאן עיצות
שהן לא תמיד מתחשבות בכל הנתונים שהוא רואה ויודע.
רפואה שלמה ומהירה

למעלה