דרזדן/קמניץ

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
דרזדן/קמניץ

אני שוב פונה ומבקשת, אולי אולי למי מכם: אני מחפשת מהעיירות הללו רשימה של שמות מהקהילה היהודית עבור Silbermann - שם משפחת סבי מהעיר דרזדן, או מהעיר קמניץ שבגרמניה. בבקשה בבקשה, ותבואו על הברכה! עליו אין מידע - לחלוטין. מה בכל זאת עושים????

זילברמן קמניץ דרזדן

בונה עוגבים מפורסם בסכסוניה (גם דרזדן וגם קמניץ הם בסכסוניה) בשם GOTTFRIED SILBERMANN בנה את העוגב המפורסם של ה FRAUENKIRCHE המפורסמת בדרזדן שהושמדה עד היסוד על ידי הפצצות בעלות הברית במלחמת העולם השניה ועכשיו נבנית מחדש בהשתתפות ובתרומות העיר COVENTRY באנגליה - אבל זה סיפור אחר וארוך. העיקר שהאיש היה פעיל גם בקמניץ וגם בדרזדן ויש גם אגודה לקידום מוסיקת העוגב על שמו. העיקר שהוא מחבר את שתי הערים אבל לא כתוב אם היה יהודי. http://www.agricola-gymnasium.de/einrichtg/orgel/orgel3.html יש עוד קישורים רבים בגוגל.

zogu

New member
על בונה העוגבים

היי מה נראה לך לנסות לכתוב אליו ולשאול אותו? לא ממש ברור לי מה

SILBERMANN CHEMNITZ DRESDEN

לא הבהרתי, מדובר בזילברמן, ידיד של יוהן סבסטיאן בך, בן המאה ה 19 או ה 18 אין לי מושג אם אז היו יהודים שעסקו במקצועות כאלה. באתר של העיר קמניץ וגם בדרזדן יש אפשרות לאימייל. אם את יודעת גרמנית, את יכולה לכתוב להם, אם לא, תנסחי שאלה ואתרגם לגרמנית ואשלח להם.

אם זה קשה לך אנסח שאלה בעצמי

רק תני את כל הפרטים שאת יודעת, ביחוד שנים עליהן מדובר. אני זוכר במעורפל שגם היה לך שם "פרידמן" בקמניץ. אם את רוצה לשאל עליו באותה הזדמנות.

zogu

New member
הפרטים עבור דרזדן/קמניץ

ראשית אין לך מושג כמה זה מרגש אותי הרצון שלך לעזור- ת ו ד ה!! ענקית. הפרטים: שמעון זילברמן, שהיה נשוי לגרטרוד (פליישמן)גרו בדרזדן בלייפציג שטרסה 224 . (הם הגיעו מקמניץ.) להם נולדו תאומים: הרי וזיגברט- 1.9.1919 הבקשה שלי לברר את שמות הוריו של שמעון זילברמן, ואם יש גם אפשרות לברר מהיכן הגיעו ושמותיהם. שוב הרבה תודה. שא ברכה- ואלוהים איתך

zogu

New member
פרידמן לא קשור לסיפור הזה.

פרידמן הוא מצד בעלי. וזילברמן זה היה שם משפחתו של אבי וסבי שמעון זילברמן.

זילברמן מדרזדן

אנחנו נוסעים לסוף השבוע, אז אשלח את האימייל ביום שני. ביחוד אשאל אם יש איזה משרד עירוני שמאפשר לבדוק רישומים כאלה. אלא אם תשלחי לי את הפרטים שלך במסר אשלח בשמי כאילו השאלה עבור קרובה שלי. אם את כן רוצה, אשלח בשמך.

zogu

New member
לפני שתיסע לסוף שבוע

תציץ באימייל שלך שלחתי לך שם מסר נסיעה טובה

I t a M a R 1 1

New member
אני יודע שזה לא קשור אבל.....

אני מצרף כמה תמונות מדרזדן בה שהיתי בכל גרמניה ובדרזדן לנתי שבוע ימים,מאד נהנתי שם.. זה היה במסגרת חילופי נוער של קבוצת הכדורסל "אליצור אשדוד"..

א77

New member
תמונות רק מקוריות שלך או חבריך

אשמח לקבל תמונות רק מקוריות של בתי כנסת בפרט, ושל דברים מעניינים אחרים הקשורים למסורת ישראל. רב תודות

I t a M a R 1 1

New member
בכיף........ יש לי תמונות של

המוזיאון היהודי בברלין הבית כנסת בגרוליצ ועוד..... אם יש לך אינטרנט מהיר אין שום בעייה 81701422 ICQ

א77

New member
ביהכ"נ בגרוליץ???

אולי בגורליץ? בכל אופן, אני מקבל לאי מייל הרגיל שלי הנמצא בכרטיס האישי שלי. תודה, ושבת שלום.

למעלה