דרוש תכנת Embedded מנוסה

• פותח הנושא oehhe
  • פורסם בתאריך

oehhe

New member
דרוש תכנת Embedded מנוסה

העבודה באיזור נהריה

הפיסטוס

New member
אפשר לקבל קצת פרטים על המשרה?

למשל באיזה תחום אתם עוסקים? מה סדר גודל של החברה מבחינת כמות העובדים? האם יש לכם העדפה למ"ה RT מסויימת (VxWorks, PSOS וכו')? מה אופי העבודה (אלגוריתמים, שליטה על חומרה, MMI וכו')? מה יהווה יתרון למועמד (למשל ידיעת שפות נוספות או תיכנות ל-Windows...)? נשמח לשמוע כל מידע נוסף שתוכל לתת... יום טוב

אפשר לשאול שאלה קטנה

אני מנסה בצורה נואשת למצוא דרך ללמוד לעבוד על VxWorks או על PSOS ופשוט לא הצלחתי למצוא שום דרך. האם אתה מכיר גירסאות חינמיות לניסיון של מערכות ההפעלה הנ"ל או אופציות אחרות ללמוד אותן?

® רן

New member
תשובה קטנה....

אין גרסאות חינמיות למערכות ההפעלה האלה, אבל שוק ה Embedded בשנים באחרונות עובר בהדרגה ללינוקס. VxWorks ודומיו עדיין שולטים אבל המגמה בהחלט מתחילה להתהפך באיטיות. אני מציע לך לחפש בגוגל את המונח Embedded Linux - תמצא המון חומר ואתרים וגם גרסאות הורדה חינמיות. בהצלחה. (אגב pSOS, זה מוצר מת. הם היו המתחרים הגדולים של VxWorks עד ש Wind River, יצרנית VxWorks, פשוט קנתה את ISI יצרנית pSOS ומחקה אותה מהמפה).

הפיסטוס

New member
עוד תשובה קטנה...

מלבד העובדה שאין גרסאות חינמיות לסביבות הפיתוח RT המובילות, יש לקחת בחשבון שמאוד קשה ללמוד בצורה טובה מערכת RT לבד בבית. אגב, פיתוח בסביבת Embedded דורש הרבה פעמים גם הבנה מסויימת באלקטרוניקה ואני לא מדבר על רמה של זיהוי נגד וקבל אלא להבין איך רכיבים עובדים, למשל זיכרון מסוג Flash או ממיר A/D וכדומה. ללא הבנה כזו וללא "לוח פיתוח" שעליו עושים ניסויים, קשה להגיע לרמה מספקת בתחום הזה, מקסימום אפשר להכיר את סביבת הפיתוח (התוכנה שב-PC) אבל אני בספק אם זה יאפשר לך להתקבל לעבודה בתחום ה-RT. אם בכל זאת את/ה מאוד רוצה לנסות ולהשתלב בתחום ויש לך רקע מתאים, מומלץ בשלב הראשון לעבור קורס או שניים במכללות מקצועיות (WindRiver עושים, כמדומני שגם מכללת היי-טק, סלע ודומות). בשלב השני צריך הרבה מזל או ניסיון קודם רלבנטי כדי להתקבל לג'וב שיאפשר לך לשבת ולפתח ל-RT.

למעלה