דרוש תחום לימודים!

ironic19

New member
דרוש תחום לימודים!

הגעתי למצב שבו אני יודעת בדיוק מה אני רוצה, הבעיה היא שאם בכלל קיים תחום כזה, אני לא מצליחה למצוא אותו, בעיקר מפני ששמות המקצועות לא אומרים לי הרבה! אי לכך חשבתי שאולי חברי הפורום יוכלו (וכן גברת מכון הדסה :) )לעזור מנסיונם אז ככה אלה הנתונים:
אני בנאדם ריאלי באופן כללי.
אני מחפשת המון חשיבה לוגית, המון חשיבה עם הראש, רעיינות מבריקים. ומנגד עדיף שלא יהיו דברים טכניים
(חשמל, זרמים, חיכוכים, בקיצור אני שונאת פיזיקה!)
דווקא מתמטיקה מעניינת אותי מאוד.
ייעול וארגון ופתרונות יצירתיים - אני ממש נמשכת לתחום הזה.
אני רוצה, גם אם לא ממש בהתחלה, גם לקחת חלק בניהול. אז אחרי כל זה, יש למישהו רעיון לתחום שהוא גם נדרש בשוק העבודה וגם מרוויחים בו לא רע? הצעות יתקבלו בברכה :)

H20

New member
הנדסת תעשייה וניהול

אמנם זאת הנדסה , אבל אין שם הרבה פיזיקה. יש שם מתמטיקה (כולל סטטיסטיקה והסתברות), ארגון, ניהול.

ironic19

New member
תודה, האמת שחשבתי על זה בעצמי

אבל... בדקתי ודרישה מקדימה לקורס היא בגרות בפיסיקה וברשימה של הקורסים עצמם יש קורסים בפיסיקה. ובכלל "הנדסת תעשיה" נשמע כמו משהו שכן מערב נושאים כאלה לא? אין לי בעיה ללמוד את זה אם זה זמני וכחלק מהתואר. אבל להתעסק בזה יום יום בעבודה יהרוג אותי, אלה מסוג הדברים שגם אם אני מסוגלת להצליח בהן אולי ממש לא בא לי! אז השאלה היא עד כמה הנושאים האלה באים לידי ביטוי בעבודה?

H20

New member
נכון, יש קורסים בפיזיקה במהלך התואר

אבל אני מתקשה להאמין שמהנדס תעשייה וניהול שעובד בבנק, לדוגמא, מחשב תנע זויתי. אם את מתעניינת בתחום, כדאי לך גם להיכנס לפורום סטודנטים- יש שם מס' סטודנטים, ואולי גם בוגרים, בתעו"ן. הם בטח יודעים יותר ממני

inbal76

New member
לפי דעתי...

התחום של פיתוח תוכנה עונה על הדרישות שציינת
- תחום ריאלי: זה ברור. - חשיבה לוגית: בהחלט. (פיזיקה ברוב המקרים לא נדרשת, פרט לתחומי פיתוח ספציפיים מאוד שאת לא חייבת לעסוק דווקא בהם.) - מתמטיקה: אמנם בעבודה בד"כ לא משתמשים בהרבה מתמטיקה (שוב, חוץ מתחומים מסוימים), אבל יכולת מתמטית בסיסית כן צריך, והלימודים לתואר עצמם כוללים _הרבה_ מתמטיקה ברמה גבוהה. - ייעול וארגון - לדעתי מאוד חשובים. ופתרונות יצירתיים גם נדרשים לעיתים. - יש אפשרויות להתקדם להיות ראש צוות, לנהל פרויקטים ומחלקות.

inbal76

New member
וכמובן שעונה גם על דרישותיך בסוף

נדרש מאוד בשוק העבודה (כרגע בכל אופן) ומרוויחים בו לא רע בכלל

ironic19

New member
ומה בעצם צריך ללמוד?

מדעי המחשב? או אולי משהו אחר? כ"כ אין לי מושג בזה... בעצם את מציעה לי להיות תכניתנית נכון? לשבת ולכתוב קוד? תודה על העצה, אני מנסה לברר :)

inbal76

New member
אני לא מציעה לך כבר להחליט להיות

תוכניתנית, כי אי אפשר לדעת עם כל כך מעט ידע עליך
אני רק מציעה לך _לבדוק_ את התחום הזה, כי לפי התכונות שציינת יש סיכוי שהוא יתאים לך. בוודאי יש עוד תחומים שעונים על הקריטריונים שהצבת, ואת צריכה לבדוק לעומק לפני שתחליטי. בכל אופן אם תרצי להתעניין בתחום הזה: לומדים או מדעי המחשב או הנדסת תוכנה (שניהם מביאים אותך בתכל'ס לאותו מקצוע). עוסקים אח"כ במשרה שיכולה להיות תוכניתנית נטו, ויכולה להיות מהנדסת תוכנה (שזה כולל גם את השלבים הקודמים לכתיבת הקוד: ניתוח/אפיון ועיצוב). מי שממשיך לתארים מתקדמים יכול לעסוק גם בפיתוח אלגוריתמים.

רעיונות נוספים

קבלת הרבה תגובות מצוינות. אוסיף עוד כמה אפשרויות: מינהל עסקים, כלכלה, מערכות מידע, ניהול תעשייתי, ניתוח מערכות, יעוץ ארגוני, שיווק.

למעלה