המלצות לנסיעה
חזרתי לפני חודש מ 4 חודשים בדרום אמריקה. קצת המלצות :
1. שמירה על אינסולין - בזמן שהייתי שם שמרתי על המזרקים שלי בעזרת פאוצ'ים מיוחדים של חברת
פריו (http://www.frio.us.com/case.htm). מומלץ מאד , זה שומר על קרירות (לא קור של מקרר) וה 20 מזרקים שלי עברו יפה מאד את הטיול. קניתי לפני הטיול 2 פאוצ'ים (אדום וכחול - שיהיה) והם היו שווי כל גרוש (שקל,פזו,בוליביאן או כל מטבע שמחשמק לכם).לקנות 2 כאלו גם מאפשר לפצל את התרופות בין 2 אנשים כך שאם תיק אחד נאבד/נגנב/נדרס אז לא נורא ויהיו תרופות לימים/שבועות הקרובים = זמן להתארגנות על תרופות חדשות (ראה סעיף 5 - כמויות של תרופות)!
2. טיסות ארוכות - המלצה חמה של הרופא שלי , לא לנסות להתאים את ההזרקות שלכם לארוחות של המטוס. המשיכו להזריק ולאכול לפי שעון הבית ורק אחרי נחיתה כשאתם בסביבה רגועה תעברו לשעון המקומי החדש בהדרגתיות.זה אולי מצריך לשמור את הארוחות של המטוס אחרי שהן מוגשות , כדי שזה יתאים לשעת האכילה שלכם (ולא של הדייל הראשי) אבל זה יותר בריא ויותר בטוח. חוצמיזה , קחו איתכם חטיפים למקרה של היפו בטיסה.
3. ספרו למי שאתם מטיילים איתו שיש לכם סכרת - זה מאד מאד מאווווווד חשוב למקרה שתקלעו למצוקת סוכר. אתם רוצים שהאדם שאיתכם ידע מה לעשות.
4. מכתב - קחו מהרופא שלכם מכתב המפרט את העובדה שיש לכם סכרת , איזו סכרת ובדיוק באילו סוגי אינסולין ו/או תרופות אחרות אתם מטופלים. זה טוב למקרה שתצטרכו טיפול רפואי בחוצלארץ או שתרצו לקנות לעצמכם תרופה שנאבדה/התקלקלה/נגמרה. עוד דבר שזה יכול לעזור בו (למרות שאני מעולם לא נתקלתי בבעיה) זה מבחינה בטחונית (בשדה התעופה או מול כל גורם ביטחוני אחר) - זה יכול לפתור שאלות בנוגע לסיבה שאתה מסתובב עם מזרקים ומחטים בכמויות מסחריות עליך.
5. כמויות של תרופות - קחו תרופות שמספיקות לעוד חודשיים לפחות , זה גם מוריד לחץ "לחזור בזמן" - אפשר להאריך את הטיול אם רוצים , זה גם יכול להיות ביטחון למקרה של התקלקלות או איבוד חלק מהתרופות. נושא נוסף הוא תרומה לקהילת המטיילים , בחלק מן המדינות ישנם בתי חב"ד שמקבלים כל מיני תרופות ממטיילים שחוזרים הביתה ונשארו להם שאריות , כך נוצר מעין "בית מרקחת" חינמי למטיילים ישראלים.
6. ביטוח רפואי - אם אתם נוסעים לפחות מ 3 חודשים אז אין לכם בעיה , תעשו את ביטוח הסכרת של חברת הראל שמוכרים באיסתא , הוא מקיף ורציני ומכסה את עניין ההחמרה הרפואית של הסכרת וכו' אבל לא כולל ספורט אתגרי. אם תרצו לבטח את עצמכם לספורט אתגרי תאלצו לעשות ביטוח "רגיל" מקביל שכן מכסה ספורט אתגרי , זה אולי יקר אבל כמה שווים החיים שלכם ? אם אתם נוסעים ליותר מ 3 חודשים אז יש בעיה - הראל מוכנים לבטח רק עד 3 חודשים. לשם כך המציאו את
אלי ארליך. חפשו תחת שאלות נפוצות פה בפורום (http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=408&QID=7968) ותתקשרו. 7.
שפה ואוכל - חשוב חשוב חשוב לדעת לשאול בשפה המקומית "האם האוכל הזה מכיל סוכר" (וחשוב לא פחות - ללמוד להבין את התשובה

). בחו"ל אוכלים רוב הזמן במסעדות וקשה לשלוט על מה יש באוכל , תשאלו ותתעקשו בנושא כי לא כולם עונים ו/או יודעים. כנ"ל מוצרי דיאט , בדרום אמריקה אין הרבה כאלה , חשוב לקרוא מה המזון מכיל - לא מבינים מה כתוב ? תמצאו מישהו שמבין או שתוותרו ! אלו כל הנקודות שאני חושב עליהן כרגע. אם יש לכם/לכן שאלות , אל תהססו לפרסם פה או לשלוח לי מייל , אני אשמח לענות. הכי חשוב - להנות להנות להנות !