דרוש שותף\ה לטיול

nabuka

New member
דרוש שותף\ה לטיול

שלום! אני סוכרתית מאוזנת וממושמעת,ומחפשת שותף לנסיער לדרום אמריקה.אני חושבת ששני סוכרתיים זה יתרון בטיול,מבחינת הציוד ועוד. אם למישהו יש דעה בנושא אני אשמח לשמוע יום מחייך לכולכם

אם כבר יש שרשור- ניו זילנד

מצטרף לאותה השאלה רק בנושא ניו זילנד בינואר בנוסף אם מישהו/י עשו טיול תרמילאים שלא כולל לינה בשום בית מלון במהלך הטיול(רק אכסניות) אני אשמח לשמוע טיפים ודברים כאלה תודה רבה

אתה נוסע לארץ יפיפיה

אני הייתי 3 חודשי בניו זילנד היה מדהים. לגבי אכסניות כדי לעשות חברות ב- bbh (עושים זאת באכסניות) אתה מקבל כרטיס וחוברת שבה מצויינות כל האכסניות ברחבי ניו זילנד הן באי הצפוני והן באי הדרומי, הכרטיס קנה לך הנחה בתשלום לאכסניה. האכסניות הן על רמה גבוהה ולא צריך מלון או מוטל שעולים יותר. נסיעה טובה

Timewalker

New member
לא רצוי להתחייב

תראי, טיול מסוג זה אורך בדר"כ מספר חודשים. את מחפשת מישהו שיתחייב כלפייך לאורך כל הטיול. זה אומר שתמצרכו להיות צמודים במשך כמה חודשים (כי בדר"כ טיול כזה אורך כמה חודשים) משום שיהיה לכם ציוד משותף. מנסיוני אנשים שנוסעים לטיול כזה מחליפים הרבה פעמים שותפים במהלך הטיול מסיבות שונות (ענין אישי במקומות שאליו רוצים ללכת, גיוון בחברה ואולי סתם לא מסתדרים אחד עם השני - קורה הרבה גם אם אנשים שהיית בטוח שתסתדר איתם טוב). לא כדאי שתהיה לך "חתונה קתולית" למשך כל הטיול במיוחד כשיש לך רק ציוד חלקי משלך. מקווה שעזרתי. אם את צריכה טיפים - אל תהססי לשאול.

TheYoYoMaN

New member
המלצות לנסיעה

חזרתי לפני חודש מ 4 חודשים בדרום אמריקה. קצת המלצות : 1. שמירה על אינסולין - בזמן שהייתי שם שמרתי על המזרקים שלי בעזרת פאוצ'ים מיוחדים של חברת פריו (http://www.frio.us.com/case.htm). מומלץ מאד , זה שומר על קרירות (לא קור של מקרר) וה 20 מזרקים שלי עברו יפה מאד את הטיול. קניתי לפני הטיול 2 פאוצ'ים (אדום וכחול - שיהיה) והם היו שווי כל גרוש (שקל,פזו,בוליביאן או כל מטבע שמחשמק לכם).לקנות 2 כאלו גם מאפשר לפצל את התרופות בין 2 אנשים כך שאם תיק אחד נאבד/נגנב/נדרס אז לא נורא ויהיו תרופות לימים/שבועות הקרובים = זמן להתארגנות על תרופות חדשות (ראה סעיף 5 - כמויות של תרופות)! 2. טיסות ארוכות - המלצה חמה של הרופא שלי , לא לנסות להתאים את ההזרקות שלכם לארוחות של המטוס. המשיכו להזריק ולאכול לפי שעון הבית ורק אחרי נחיתה כשאתם בסביבה רגועה תעברו לשעון המקומי החדש בהדרגתיות.זה אולי מצריך לשמור את הארוחות של המטוס אחרי שהן מוגשות , כדי שזה יתאים לשעת האכילה שלכם (ולא של הדייל הראשי) אבל זה יותר בריא ויותר בטוח. חוצמיזה , קחו איתכם חטיפים למקרה של היפו בטיסה. 3. ספרו למי שאתם מטיילים איתו שיש לכם סכרת - זה מאד מאד מאווווווד חשוב למקרה שתקלעו למצוקת סוכר. אתם רוצים שהאדם שאיתכם ידע מה לעשות. 4. מכתב - קחו מהרופא שלכם מכתב המפרט את העובדה שיש לכם סכרת , איזו סכרת ובדיוק באילו סוגי אינסולין ו/או תרופות אחרות אתם מטופלים. זה טוב למקרה שתצטרכו טיפול רפואי בחוצלארץ או שתרצו לקנות לעצמכם תרופה שנאבדה/התקלקלה/נגמרה. עוד דבר שזה יכול לעזור בו (למרות שאני מעולם לא נתקלתי בבעיה) זה מבחינה בטחונית (בשדה התעופה או מול כל גורם ביטחוני אחר) - זה יכול לפתור שאלות בנוגע לסיבה שאתה מסתובב עם מזרקים ומחטים בכמויות מסחריות עליך. 5. כמויות של תרופות - קחו תרופות שמספיקות לעוד חודשיים לפחות , זה גם מוריד לחץ "לחזור בזמן" - אפשר להאריך את הטיול אם רוצים , זה גם יכול להיות ביטחון למקרה של התקלקלות או איבוד חלק מהתרופות. נושא נוסף הוא תרומה לקהילת המטיילים , בחלק מן המדינות ישנם בתי חב"ד שמקבלים כל מיני תרופות ממטיילים שחוזרים הביתה ונשארו להם שאריות , כך נוצר מעין "בית מרקחת" חינמי למטיילים ישראלים. 6. ביטוח רפואי - אם אתם נוסעים לפחות מ 3 חודשים אז אין לכם בעיה , תעשו את ביטוח הסכרת של חברת הראל שמוכרים באיסתא , הוא מקיף ורציני ומכסה את עניין ההחמרה הרפואית של הסכרת וכו' אבל לא כולל ספורט אתגרי. אם תרצו לבטח את עצמכם לספורט אתגרי תאלצו לעשות ביטוח "רגיל" מקביל שכן מכסה ספורט אתגרי , זה אולי יקר אבל כמה שווים החיים שלכם ? אם אתם נוסעים ליותר מ 3 חודשים אז יש בעיה - הראל מוכנים לבטח רק עד 3 חודשים. לשם כך המציאו את אלי ארליך. חפשו תחת שאלות נפוצות פה בפורום (http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=408&QID=7968) ותתקשרו. 7. שפה ואוכל - חשוב חשוב חשוב לדעת לשאול בשפה המקומית "האם האוכל הזה מכיל סוכר" (וחשוב לא פחות - ללמוד להבין את התשובה :) ). בחו"ל אוכלים רוב הזמן במסעדות וקשה לשלוט על מה יש באוכל , תשאלו ותתעקשו בנושא כי לא כולם עונים ו/או יודעים. כנ"ל מוצרי דיאט , בדרום אמריקה אין הרבה כאלה , חשוב לקרוא מה המזון מכיל - לא מבינים מה כתוב ? תמצאו מישהו שמבין או שתוותרו ! אלו כל הנקודות שאני חושב עליהן כרגע. אם יש לכם/לכן שאלות , אל תהססו לפרסם פה או לשלוח לי מייל , אני אשמח לענות. הכי חשוב - להנות להנות להנות !

TheYoYoMaN

New member
טיפים אחרים

לא קשור לסכרת :) 1. כרטיס סטודנט - לעשות ! זה חוסך המון כסף בדרום אמריקה , רק צריך לשאול בכל מקום אם יש הנחה. 2. ספר טיול - Footprint South American Handbook 2004 או חדש יותר אם יש. זה ספר מעולה שנותן לך רשימה של מקומות להתרסק בהם כשמגיעים לעיר חדשה ולא יודעים מאיפה להתחיל. 3. אנשים - לדבר הרבה עם מטיילים אחרים ולבקש המלצות על מה לעשות ומה לא לעשות - כך מקבלים מידע הכי עדכני והכי טוב. נסיעה טובה !

TheYoYoMaN

New member
לא ניתן לקנות בארץ

לפחות לפי מיטב ידעתי , לא ניתן לקנות את זה בארץ. אני קניתי באינטרנט ישירות מהאתר שלהם (משלוח עולה גרושים בודדים).

Timewalker

New member
לא ניתן להשיג בארץ אבל -

זו חברה בריטית שמוכרת מאנגליה אבל שולחת גם לארץ. המשלוח שלהם הגיע אלי תוך 10 ימים - שזה די מדהים במונחים שלנו. אני טיילתי עם ה FRIO כמעט 5 חודשים במזרח וזה היה שווה כל שקל. פעם נסעתי באוטובוס קקמיקה כזה בקמבודיה ורק כשירדתי שמתי לב ששמתי את התיק מעל המנוע של האוטובוס. התיק רתח. מייד בדקתי את האינסולין והסתבר שה FRIO הגן בצורה מצויינת על האמפולות ולא היו לי שום בעיות. מוצר מצויין.

נשיאת כמות גדולה של אינסולין-רעיון

היי, אז כאמור אני אמור לטוס לניו זילנד, לטיול תרמילאים מה שאומר הרבה שטח ומעט בתי מלון(מקרר זמין לכמה לילות). אז צריך למצוא פתרון לנשיאת כמות גדולה של אינסולין איתי בטרקים ובדרכים אז חשבתי על הפתרון הבא, אני אשמח לשמוע מה אתם חושבים. לקחת ציידנית גמישה(ראיתי כמה כאלה של אמגזית וכל מיני כאלה), אחת שיכולה להתכווץ כאשר היא לא מלאה ויחסית להתאים את עצמה לתיק הגב שבו היא תהיה. בתוך הציידנית לשים קופסה אחת של קח יבש(הכחול הזה שיש בפנים איזשהו נוזל שמחזיק יותר זמן מקרח רגיל). בתוך כלי קשיח(שישמור על האמפולות) לשים את כל האמפולות ואת הכלי הקשיח לשים יחד עם הקרח בתוך הציידנית. בהתחשב שניו זילנד היא לא מדינה חמה מדי, איך זה נשמע לכם? ריאלי? או לחשוב על משהו אחר. תודה רבה

אני הייתי מליצה על

התיק של חברת פריו כמו שיויו כתב זה שווה כל שקל. מה שטוב בזה אתה לא צריך מקרר רק מי ברז וזה עוזר מאד. זה גם נכנס לתיק בכלל כדי לך לקרוא את מה שיויו כתב אני פעלתי לפי זה בניו זילנד ובאוסטרליה (טיילתי חצי שנה).

TheYoYoMaN

New member
שאלה של נגישות

הכל שאלה של נגישות לפריזרים. במלונות של מטיילים תרמילאים לא תמיד יש מיני בר בחדר ולכן תהיה בעיה להקפיא את הקרחון שלך ברגע שהוא יגמר. אני הייתי הולך על הפתרון של פריו. עכשיו אני רק צריך לרוץ ולקנות מניות שלהם... ;)

למעלה