דרוש עידוד

roig1981

New member
דרוש עידוד../images/Emo4.gif

שלום לכולם. קודם כל, רציתי לומר כל הכבוד על הפורום המושקע והפעיל! כמו הרבה אנשים בחיים שלנו, גם אני החלטתי לפני 3 שנים לנטוש את החלום של לימודי רפואה לטובת מקצוע עם יתרונות כלכליים ו"החיים הטובים". לאחר שאיפת חיים להיות רופא, יחד עם שנתיים במד"א ו-3 שנים כחובש, החלטתי שעדיף ללכת ללמוד מדעי המחשב (וביואינפורמטיקה). במהלך הלימודים הבנתי שבכל מקרה לא מתאים לי לצאת להייטק ושאני אמשיך ללימודי תואר שני ודוקטורט - אלך למחקר ולאקדמיה. אבל היום, סמסטר לפני הסוף, עם ממוצע 96, צפות המחשבות ושוב עולה הרצון העז ללכת ללמוד רפואה ולהגשים חלום. עם זאת, הגיל המאוחר יחסית - 26 (בהנחה שאתחיל באוקטובר 2007 אחרי הפסקה קטנה), העובדה שעוד דרך ארוכה לפני, לאחר תואר ראשון עמוס ובלי יותר מדי כסף להחזיק את עצמי 7 שנים נוספות, כל אלו גורמים לספקות רבות. רציתי לשמוע את דעתכם, המלצות, ממוצע גילאים בפקולטה וכל מה שבא לכם.. בנוסף, מה לדעתכם הסיכויים להתקבל לת"א? לפי מה שבררתי, בהתחשב בציונים שלי ובפסיכומטרי, ציון המתאם הוא 735. תודה לכולם ובהצלחה בלימודים. רועי

יעלד12

New member
הי לרועי!

קודם כל, הסכם שלך ממש גבוה ונראה לי שיש לך סיכויים מצוינים להתקבל. גם אני אחרי שני תארים בכלכלה, ואחרי קריירה של 4 שנים במקצוע. ואני אתחיל את הלימודים (בתקווה שאתקבל השנה) בגיל 28. אז קודם כל, זה ממש לא גיל מאוחר, הרי בכל מקרה אנחנו צפויים לעבוד עד גיל 67, שזה יוצא הרבה שנים כרופא. דבר שני, תחשוב מה יקרה אם לא תעשה את זה, כל החיים יקננו בך ספקות וכל פעם שתשמע על מישהו שהוא רופא או שתיתקל ברופא זה לא יתן לך מנוח. לפחות לגבי אני יודעת, שעצם הספקות נטעו בי החלטה מאוד נחושה ללכת על זה. אם יש לך רצון עז ללמוד רפואה ולהגשים חלום, אל תהסס בכלל. נכון שלא קל להשקיע 7 שנים בלימודים, אבל מצד שני, הידיעה שתעסוק כל החיים במשהו שאינו מושך אותך או אינו נותן לך את הסיפוק שתקבל במקצוע הרפואה, הוא הרבה יותר מייאש. ולגבי כסף, אני מטופלת בבת קטנה, משכנתא וכמובן הוצאות נוספות, נכון שיש בעל שדואג ותומך, אבל אין שום סיבה מבחינתי לא לעבוד במהלך הלימודים, כמה שאוכל- ולפי דעתי ניתן לעבוד לפחות בחצי משרה, בוודאי עם התואר שצברת. שיהיה בהצלחה! אל תוותר. יעל

morancho1

New member
יעל יקרה,

אתמול שוחחתי עם כמה חברים על אנשים שרפואה זה בדמם, ולקחתי את הדוגמא שלך וכל מי ששמע היה פשוט בהתפעלות מהנחישות שלך:) שיהיה לך בהצלחה בפסיכו, מגיע לך:)

יעלד12

New member
תודה חמודה ../images/Emo9.gif

הלוואי הלוואי. אני מקווה שאני בכלל עושה את הצעד הנכון, אם יש כזה דבר. אני פשוט כל כך בתוך זה... את בטח מכירה את ההרגשה. יעל

roig1981

New member
תודה יעל

תודה על התמיכה, אני מקווה שאסגר על עצמי בשנה הקרובה ואבחר את הכיוון הנכון בשבילי. כל הכבוד על הבחירה שלך, עם כל הקשיים הכרוכים בכך. המון הצלחה בהמשך! רועי

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

האמת שאין לי ממש להוסיף על מה שכבר כתבה לך יעל, אלא רק לחזק את דבריה. יש לך סיכוי די טוב להתקבל לתל אביב, ובאמת שגיל 26 הוא ממש לא גבוה מדי בשביל להתחיל לימודי רפואה. עם כסף מסתדרים איכשהו. לא חסרים סטודנטים לרפואה שעובדים תוך כדי הלימודים וגם מקימים משפחה. בקיצור, אם זה באמת מה שאתה רוצה, הכל ניתן לפתרון. זה תלוי רק בך. אושרית.

The Reaper

New member
שאני אספר שוב?

אז הנה זה שוב, אמרת שנתיים במד"א? אני עובד כבר 10 שנים במד"א. אמרת לנטוש את החלום? אני בהתחלה נטשתי את החלום ועברתי בתואר ראשון בביולוגיה ושני במדעי הרפואה. אמרת מבוגר מדי? רפואה התחלתי ללמוד בגיל 28 (וחצי). אמרת כסף? תתחיל להתרגל, כרופא בישראל חייך יהיו קשים עד שתראה קצת כסף, אבל לא בגלל זה הלכנו ללמוד רפואה לא? אם זה החלום שלך, אז לך ותגשים! אך תתעורר בגיל 40 שוב כי אז יהיה באמת מאוחר מדי כנראה. בהצלחה

למעלה