דרוש מתכנת actionscript למשחק מחשב

teasign

New member
דרוש מתכנת actionscript למשחק מחשב

שלום, דרוש מתכנת actionscript למשחק מחשב בפרויקט גמר בתוכנית של שנקר. המשחק מבוסס על סרט ישראלי באורך מלא, שיצולם ביולי ויצא לקראת האביב הבא. המשחק יזכה לחשיפה רבה, גם בשל שיתוף פעולה של שנקר עם נענע10 וגם בשל יחסי הציבור של משרד ההפקות של הסרט. המשחק עצמו מבוסס על point&click ויהיו בו משחקונים: הרכבת פאזל,השלמת איות וכו'. המשחק מתרכז בסצנה אחת מתוך הסרט בו הגיבורה, נערה בת 13 מחפשת רמזים לעברה.כמעט כל הגרפיקה במשחק מובנית על צילומים מתוך הסט בסרט, כך שלמשחק יהיה גוון ריאליסטי. אשמח לתת עוד פרטים למעוניינים. העבודה היא ללא תשלום אך תזכה בקרדיט והתנסות בעבודה במשחק שיזכה לחשיפה רבה. תודה יובל [email protected] 054-6587770

DeadalusX

New member
אני לא מבין למה רק בתחום של גרפיקה ומשחקים

תמיד יש הצעות כאלה, עבודה ללא תשלום שבא תזכה לקרדיט והתנסות

IdleThought

New member
חחח.. זה גם בתחומים אחרים

באו אלי הרבה פעמים בהצעה לבנות תוכנה מסויימת "באחוזים" ואני לא מדבר איתך על עבודה של שעה שעתיים... אלא משהו גדול ומורכב שכמובן שה"יזם" בעצמו לא מבין על מה הוא מדבר ... אני מצטער על ה 10 דקות שלוקח לי להבין את הסיטואציה, זה זמן מבוזבז שלעולם לא ישוב ויש המון כאלה, צריך להתעלם מיזמים שמבטיחים אחוזים או שותפויות או וואטאבר גם כשמדובר באנשים רציניים עם "קבלות" כי יזם רציני ואמיתי כבר היה יודע לגייס מקורות מימון ולא להתעלק על מפתחים

De-Panther

New member
דווקא לגבי גיוס מקורות מימון זה לא בהכרח אומר

שהיזם רציני או אמיתי. ראיתי מספיק כספים נזרקים סתם, כי היו אנשים שידעו לגייס כסף אבל הם לא היו יזמים ולא ידעו להרים את הפרוייקט. מה שכן, יזם בלי מקורות מימון היה יודע להגיע לאנשים טובים שגם ירצו לעבוד איתו, וגם היה לפני זה לומד את התחום שהוא נכנס אליו.

IdleThought

New member
מי שלא יודע לגייס כסף בהתחלה

ספק אם יידע לגייס כסף אחר כך , אבל אני יותר מתכוון לכך שבנאדם מגיע לבעל מקצוע ומעז לנסות להפיל עליו את הסיכון , הרי מה היזם מסכן? קרוב לכלום.. מה המתכנת מסכן? כמה חודשי עבודה בעלות נכבדת יזם רציני בא כשהוא יכול לשלם ,לקשקשנים אני ממליץ על הספר Programming for dummies

TheGreatNut

New member
לא צריך להכליל. יש אנשים מצליחים שהתחילו ככה.

אולי הרוב לא (אני באמת לא יודע אבל זה בהחלט נשמע הגיוני שהרוב לא) אבל בארץ מישהו שגם יש לו רעיון טוב וגם כסף זה לא כל כך נפוץ בתעשיית משחקי המחשב.

De-Panther

New member
שוב, זה מאוד תלוי. אני מכיר אנשים שיש להם ידע

מאוד גדול בשיווק, ומבינים בטכנולוגיות מהצד של השימוש בהן וההפצה שלהן, ויכולים גם לתכנן מוצר, אבל הם לא יודעים לתכנת. אנשים כאלה אם הם משתלבים עם מתכנת טוב, יכולים להרים משהו מוצלח. אם מישהו בא למתכנת ומפיל עליו גם את התכנון וגם את הפיתוח, ומהרמה שלו נראה שגם לשאר הצדדים הוא לא יוכל לדאוג - אז באמת אין מה להתקרב למישהו כזה. אבל לא כל ה"יזמים" הם כאלה. ובשביל זה גם חותמים על חוזה מסודר. שמגדיר בדיוק מה כל אחד עושה.

IdleThought

New member
אתה מדבר על אידיאיליה של שותפות סימטרית

יצא לי רק פעם אחת לפגוש בשותפות כזו שניהם מתכנתים והשניים עשו אקזיט לא רע בכלל , אני מדבר על התופעה הרווחת יותר של אנשים עם "פטנט" והולכים "לעשות מכה" ומגלגלים את כל העלות של הדבר הזה על המתכנת כי משום מה אנשים לא באמת מעריכים עד כמה זו עבודה קשה ומורכבת - הייתי רוצה לראות מישהו מנסה לשלם לאינסטלטור במשהו שאינו שקלים (ע"פ רוב סרטי הפורנו אפשר לשלם לאינסטלטורים גם באמצעים אחרים אבל אני לא בטוח שזה כל כך רלוונטי
)

teasign

New member
המשחק הוא פרויקט סטודנטים

למי שלא הבין, מדובר בפרויקט סטודנטים, עבודת המתכנת היא רק חלק מהעבודה הכללית שנעשית, בניית סיפור, גרפיקה, סאונד ועוד, אין שום כוונה לנצל אף אחד. אני לא יזם שמבטיח הבטחות שווא לרווחים עתידיים ולאחוזים.

TheGreatNut

New member
היי ../images/Emo13.gif אני אישית לא חשבתי שאתה מנסה לנצל...

אף אחד. אני ראיתי הצעות דומות לשלך מאנשים רבים וטובים.
פשוט כמו שאני רואה את זה בתור אחד שעובד בתחום, אין הבדל בין ללכת לשיעור פרטי לאנגלית למשל (או יותר נכון לעשרה שיעורים פרטיים) לבין לבקש פרוייקט כמו שהצעת. על שניהם אמורים לקבל תשלום - לדעתי. הרי בתור סטודנט אתה תשלם למורה פרטי.

ahillel

New member
זה שונה. הוא מציע עבודה למען

קרדיט בלבד. לו אישית לא תצא תועלת מלבד הקרדיט ברזומה והפרסום בנענע. אותו כנ"ל הוא מציע למי שישתף איתו פעולה. אל תפסלו אותו ככה ישר. ההצעה שלו הגונה בסך הכל. יש כאלה שעדיין לא עובדים בתחום אבל כן יש להם מספיק ידע באקשן סקריפט, או שסתם יש להם זמן פנוי, וזה דווקא כן יכול לעניין אותם.

TheGreatNut

New member
אני פסלתי? ממש לא. לי אישית...

בתור מישהו שכבר עובד בתחום זה לא מושך. אבל בתחילת הדרך דווקא יכול מאוד להיות שהייתי מצטרף. זה לא סותר את זה שבעקרון על עבודה כדאי ומומלץ לקחת תשלום. לאיו דווקא בכסף, אבל כן לשלם איכשהו (גם עשייה תמורת עשייה זה אחלה). רק ככה נוצרת עבודה באמת איכותית, או לפחות ברוב המקרים זה מאוד מייעל.

teasign

New member
ברמת העיקרון אתה צודק

עבודה=כסף, וגם על העבודה שלי כמעצב אני מקבל כסף, אבל לא כל דבר נעשה תמורת כסף, האם המארגנים של הכנס האחרון מקבלים כסף? האם המרצים ואתה בינם קיבלתם כסף על ההרצאה? לצערי קהילת המפתחים בארץ קטנה מאד,ורוב המפתחים בארץ ותקן אותי אם אני טועה לא הפיקו משחקים ברמות על. ואני מוריד את הכובע בפני tacticsoft , אני נותן פה אפשרות די נדירה להיות שותף במשחק שמלווה סרט באורך מלא עם גב של חברת הפקה רצינית שהפיקה סרטים וסדרות טלויזיה. לפי דעתי זו הזדמנות מצוינת למתכנת בתחילת דרכו לקבל ולתת, יכול להיות שאני נאיבי ושכל הדיבורים בכנס על עזרה הדדית השפיעו עליי.

TheGreatNut

New member
אתה לא נאיבי, ואני חושב שיש קהל להצעה שלך.

אבל אם יש באפשרותך להציע כסף אז לדעתי זה כדאי, כי זה ירחיב את קהל היעד ואת איכות העבודה (כנראה). אגב, אם מדובר בחברת הפקה רצינית אולי כדאי שתציין מה שמה. זה יכול להרחיב עוד יותר את קהל היעד לבקשה שלך. אני מקווה שלא הבנת אותי לא נכון. אני לא ניסיתי "לתקוף" את ההצעה שלך. אני חושב שהיא אחלה, אבל פשוט יהיה לך סיכוי טוב יותר לממש אותה אם גם תוכל לשלם. הערך של לעשות משהו בחינם לא מוכר ומופנם כל כך כיום, ובדרך כלל כשעושים דברים בחינם מדובר יותר על עזרה לחבר או לאדם קרוב. ובכלל, בין אם מדובר בעזרה לאדם קרוב או לא, אנחנו בנויים ביולוגית בצורה כזו שתמורה גורמת לנו לעבוד טוב יותר. סתם קטע של איך רוב החברה תופסת דברים, זה הכל.

teasign

New member
איו ספק שעם כסף ניתן להגיע רחוק, אבל,

ישנם המון פרויקטים, מדהימים שנעשים בהתנדבות כדוגמת ויקיפדיה ועשרות תוכנות בקוד פתוח ואני מדבר רק על תחום האינטרנט. לא הרגשתי שאתה "תוקף" אותי, הכל ברוח טובה, ואני מקווה שיהיו הרבה שיתופי פעולה לפחות לפי הרוח שנשבה בכנס ולא כל אחד יעבוד לבד, כי אז לא נגיע רחוק.

Tiger 2

New member
באמת שניסיתי להימנע מזה אבל

מכיוון שחזרת על זה שוב ושוב אני פשוט חייב לשאול, אם מדובר בכזאת חברת הפקה רצינית אז מדוע שלא היא תשלם את הוצאות האתר/משחק? הרי בכל העולם ואפילו בארץ ידוע שאתר+משחקים לסרט זאת פשוט חלק מההוצאה של ההפקה בנוסף לסרט, לא ברור לי מה פתאום מנסים לחסוך דווקא בזה? אולי כי באמת כמו שאמרו פה קודם, במאי/שחקן/כותב או כל דבר אחר בתחום הקולנוע (אפילו ניצבים שהרבה פעמים עושים את זה יותר בשביל ההזדמנות להופיע על המסך - להלן קרדיט על העבודה - מאשר בשביל הכסף) לא ימצאו בחינם אבל מתכנת אקשנסקריפט כן (גם זה לא בטוח). יש לי המוןןןן נסיון באקשנסקריפט וכזה פרוייקט בכלל לא פשוט כמו שהוא אולי נראה, ואני חייב לציין שזה דווקא נשמע מאוד מעניין ואם זה היה בתשלום אני די בטוח שהייתי הולך על זה, אז חבל..

למעלה