דרוש מתכנת פלאש

RIO991

New member
דרוש מתכנת פלאש

שלום לעבודה פרטית דרוש מתכנת פלאש ברמה הגבוהה ביותר לפרטים נוספים במסר אישי תודה

voguemaster

New member
פלאש זה תכנות ?? ../images/Emo12.gif

לא ידעתי

eyalbd

New member
כן, למשל זה

אני חושב שזו (בקישור) תוצאה של השקעה בתיכנות. לא יודע איך עושים זאת ב Flash אבל זה נראה טוב (קישור לאתר הדו-קרב בין קספרוב לתוכנה FRITZ. לפעמים המחשב משחק כמו אלוהים ולפעמים הוא כז אידיוט שאתה מתפלא איך אפשר להפסיד לו)

אלדד28

New member
זה ספציפית די שטויות.

יש "תכנות" בדברים אחרים, שהם לחלוטין לא שפות תכנות, אבל אפשר לעשות איתם דברים יפים. בכל אופן, לקרוא לזה תכנות זה בערך כמו לתכנת את המזגן שיידלק וייכבה בשעות הרצויות.

eyalbd

New member
לא יודע כמה זה קשה או קל

אבל התוצאה נראית טוב. אני לא מקבל את הגישה של "לתכנת" == "להזיע" או להתעסק בביטים. אפשר לבנות דברים יפים מאד בעזרת כלים ייעודיים ועדיין אני קורא לזה תיכנות. את משתמש הקצה לא מעניין באיזה design pattern השתמשת. מעניינת אותו התוצאה. גם כאן תוכל למצוא דברים מקבילים לתיכנות סטנדרטי: - תיכנון ממשק - הרצת קוד כמענה לקלט של משתמש - אחידות במימשק - וכו' זו צורת תיכנות אחרת. אבל זה עדיין תיכנות כי התוצאה היא תוכנית מחשב שרצה ומבצעת את העבודה.

תשמע...../images/Emo26.gif

אני מסכים שהגישה "לתכנת"=="להזיע" היא שגוייה. אבל חייב להיות אלמנט תכנותי כדי שזה יקרא תכנות. פיקאסו עשה יופי של דברים. באמת. התוצאה נהדרת. אבל לא הייתי קורא לו מתכנת. אח שלי בן 6. הוא יודע להכניס CD למחשב ולשחק FIFA. לא הייתי מגדיר אותו כמתכנת (למרות שהתוצאות שלו נפלאות). האח השני שלי בן 20. הוא יודע לעבוד עם EXCEL. לחשב נוסחאות... לעשות גרפים... גם הוא לא מתכנת. לא כל מי שיוצר דברים יפים באמצעות מחשב הוא תוכניתן כשרוני. גרפיקאי כשרוני - הוא גרפיקאי. לא מתכנת.

barakbl

New member
תכלס, מה הטעם בזלזול הזה?

תראו, מישהו מחפש עובד. העובד צריך לכתוב פלאשים,אבל לא סתם פלאשים אלא פלאשים שבנוים משפת הסקריפט /תכנות של פלאש (action script או איך שזה נקרא). עכשיו, רוב האנשים שיודעים פלאש הם גרפיקאים מחוננים אבל חסרי כשרון/ידע בתכנות, מן הסתם. אז תהיה שניה רציניים, ובלי ציניות, מה רציתם שהוא יבקש? סתם אנשי פלאש? הוא רוצה אנשי פלאש שיודעים גם לכתוב action scripts ומה לעשות, הפעולה הזאת נקראת תכנות. באנגלית יש גם את המונח scripting שאולי יכול להתאים, בעברית, תכנות בפלאש נשמע לי המונח הנכון. ובלי להכיר את השפה הזאת, אני מניח שהיא עושה מצוין את מה שהיא מתיימרת לעשות. בשביל לשתות כוס חלב לא צריך לקנות את הפרה... במקרה שלנו, כדי לכתוב משחקי פלאש (אני מניח שזו המטרה) לא צריך יותר מאשר לתכנת (או לכתוב תסריטים) בפלאש. לא ברור מה מקור הזלזול... ועוד משהו קטן - חלק גדול מאלו שמתיימרים לדעת תכנות בסי /סיפיפי/שפת תכנות כלשהי מהמובילות, אינם באמת יודעים לתכנת. לעומתם, אני מכיר כמה אנשים שיודעים בעיקר (או רק) סקריפטים ועושים את זה טוב ויעיל יותר ממתכנתים רבים. אני מכיר כמה אנשים שמסוגלים מבחינת הידע, ושיש להם את הכשרון, לעשות דברים מהממים, בשורות מפלצתיות בודדות, בשפות כמו פרל/php, ושיכולים לגרום למתכנתי ++C , כולל מנוסים, להיות חיוורים ולהביט בקנאה. במקרים רבים, שפות דור רביעי/סקריפט/שפות יעודיות מיוחד (נניח למשל LISP) נותנות מענה חכם יותר לצרכים של המתכנת/מחולל הישומים/תקראו לזה איך שאתם רוצים, ואין בזה שום דבר רע. בעולמנו כיום עדיין מי שמשתמש בהם נקרא מתכנת. הוא מרוויח בד"כ הרבה פחות, אבל הוא עדיין מתכנת, כי ביינתים האקדמיה העברית ללשון לא המציאה לזה מונח אחר. בתכלס, זה גם לא נורא... כמו שאמרתי, חלק מהם מיומנים ויעילים יותר מלא מעט מתכנתים בשפות עיליות כמו cpp.

אלדד28

New member
תשובה לשניכם -

זה עניין של השקפה. לא זלזול, ברק, השקפה. יש שמפרשים "תכנות" כטווח ענק של משימות, מתכנות מזגן ועד תכנות אסמבלי. יש שמפרשים תכנות כטווח מצומצם יותר הדורש מיומנות רבה יותר, נסיון רב יותר, ועוד אי אילו תכונות. אייל, אני לא מדבר על "להזיע", אלא פשוט על יכולות הרבה פחות טריוויאליות. אני מסכים עם כל מה שאמרת, ברק - "תכנות" הוא מושג פלואידי מאוד. ולא, אין שום דבר רע ב-FLASH או ב-DIRECTOR, או לחילופין בשפות SCRIPT כמו PHP או PERL. להיפך, מי שיילך ויקים אתר ב-++C הוא אידיוט המבזבז את זמנו לריק. ואגב, תכנות ב-PERL הוא תכנות לכל דבר, הרבה יותר מ-VB למשל. אני גם מסכים עם הסיפא, שחלק ממשתמשי ה-FLASH למשל הם אנשים יותר מיומנים מתוכניתי ++C כאלו ואחרים. השאלה היא מה אפשר לעשות בזה, ומה אפשר לעשות בזה, ומהי רמתו הטכנית-תכנותית של מקצוען ++C לעומת רמתו של מקצוען FLASH. לשניהם יש צורך, אין ספק, אבל לא בכדי זה יקבל משכורת גבוהה פי שלוש מהשני.

סתם בשביל לשנות דעות

של כמה מחברי הפורום המזלזלים בכל דבר שאין בו את ה C והסימן + (לא מדבר עלייך ספציפית אלדד) -- לפלאש יש שפת סקריפט התואמת ל ECMAScript. אפשר בעזרת Flash היום לבנות הרבה יותר מפרסומות (זה שרוב האנשים משתמשים בזה ככלי עיצובי זה משהו אחר; תפוז למשל אונסים את הכלי הזה לשטויות הכי אדיוטיות שאפשר). אפשר בעזרת פלאש להתחבר ישירות לשרת J2EE וליצור קליינט עשיר וובי המתקשר עם השרת ב XML, והוא כלי יותר מלגיטימי לאינספור משימות. די לזלזל חברים. יש הבדל בין 'מעצב פלאש' ל'מתכנת פלאש', ללא ספק. מי שיודע פלאש הוא לא בהכרח מתכנת פלאש (כמו שמי שיודע לתכנת פלאש לא בהכרח צריך להיות מעצב פלאש). (אולי אצלך זה עניין של השקפה אלדד, אצל אחרים זה זלזול/שחצנות נטו. האמת, בד"כ מי שמסתכל ככה על דברים זה כנראה כי הוא לא מבין מספיק בעצמו.)

gilad_no

New member
עכשיו תורי ../images/Emo9.gif

אם כבר בנושא, אני אזכיר את SHOCKWAVE. בשניהם אנו נתקלים בעיקר בפרסומות ובאנרים וחושבים שאלו היכולות שלהן. אני מכיר כמה מתכנתי FLASH וSHOCKWAVE (בעיקר) אשר מסוגלים לעשות תוכנות מלאות בעזרתן. ראיתי כבר כמה דברים מדהימים ולכן הזלזול באמת לא במקום. גם מישהו שרק עושה לולאה בC לא נקרא מתכנת, אבל לא צריך לזלזל בכל מי שעובד עם FLASH/SHOCKWAVE. חלקם שעברו כבר את שלב הבאנרים ראויים לכל הקרדיט וההערכה בתור מתכנתים (מה שם שהSYNTAX של השפה דומה נורא לC++)

אלדד28

New member
תוכניתן, רבותיי,

הוא מושג פלואידי. בעיניי תוכניתן הוא הרבה, הרבה מעבר למשתמש בכלי כזה או אחר. לא כל משתמש ++C הוא תוכניתן, ולא כל מי שלא משתמש ב-++C הוא לא תוכניתן. אגב, לגבי shockwave, ממליץ לכם על www.arseiam.com. בחור מוכשר ביותר. עושה דברים יפים מאוד (בעיקר מהאספקט הגרפי של העניין). בקיצור, צאו מזה. אין בי זלזול לאנשים שעובדים עם FLASH. אני פשוט לא מתייחס אליהם כאל תוכניתנים בזכות עבודתם עם FLASH, תהא זו מורכבת ככל שתהא. הם יכולים להיות מקצועני FLASH. תוכניתן הוא הרבה, הרבה מעבר לשפת תכנות כזו או אחרת.

אלדד28

New member
חלילה, לא זלזול ולא שחצנות.

יש עורכי דין ורופאים וטייסים מוכשרים פי אלף ממני - יש גם משתמשי FLASH פי אלף מוכשרים ממני, ואני מצטער, אבל השימוש במילה "תכנות" היא לא רלוונטית בהרבה מקומות, בדיוק כמו שלא אומר על מישהו שהוא "תוכניתן מכשירי מיזוג אוויר מקצוען". GIVE ME A BREAK. FLASH וגם כמו שגלעד אמר - SHOCKWAVE - הן טכנולוגיות מדהימות|סדגש ואנשים שמכירים אותן לעומק עושים דברים שהם באמת דברים גדולים. את אותו הדבר אני יכול להגיד על החבר'ה בפורום תלת מימד ודומיהם, שעושים דברים מדהימים בעזרת תוכנות כאלו ואחרות. הם לא תוכניתנים, ואני לא טייס, מה לעשות.

gilad_no

New member
לדעתי אתה טועה,

אני לא מדבר בכלל על האספקט הגרפי ולזה בדיוק כיוונתי בתשובה הקודמת שלי. אני לא התייחסתי למתכנתים הנ"ל כמתכנתים בגלל שהם הוציאו דברים יפים וויזואלית, אלא בגלל טכניקות תלת-מימד שהם מימשו שם בעצמם! הם פשוט בנו מנוע תלת מימד מלא בSHOCKWAVE! ולפחות אצלי, מי שבונה מנוע תלת-מימד, בשפה זו או אחרת, ראוי אצלי לתואר תוכניתן (אני לא מדבר על שימוש במנוע - אלא יצירת מנוע)

gilad_no

New member
הגדרה?

אובייקטים תלת-מימדיים עם משטחים והצללות. הם עשו הכל מאפס. אני לא מדבר על מנוע של DOOM3, אבל הם משתמשים בזה בעיקר ליצירת מצגות וקטלוגים ממוחשבים. למעט מספר שגרות שהם כתבו בC++ לשם אופטימיזציית מהירות, שאר העבודה נעשתה בSHOCKWAVE.

אלדד28

New member
לא ברור לי למה,

הדברים האלו קיימים ב-DIRECTOR שמייצר SHOCKWAVE. וזה לא מנוע תלת מימדי, אגב. זו גרפיקה בסיסית. כל הכבוד להם על ההשקעה, בכל אופן.

למעלה