תכלס, מה הטעם בזלזול הזה?
תראו, מישהו מחפש עובד. העובד צריך לכתוב פלאשים,אבל לא סתם פלאשים אלא פלאשים שבנוים משפת הסקריפט /תכנות של פלאש (action script או איך שזה נקרא). עכשיו, רוב האנשים שיודעים פלאש הם גרפיקאים מחוננים אבל חסרי כשרון/ידע בתכנות, מן הסתם. אז תהיה שניה רציניים, ובלי ציניות, מה רציתם שהוא יבקש? סתם אנשי פלאש? הוא רוצה אנשי פלאש שיודעים גם לכתוב action scripts ומה לעשות, הפעולה הזאת נקראת תכנות. באנגלית יש גם את המונח scripting שאולי יכול להתאים, בעברית, תכנות בפלאש נשמע לי המונח הנכון. ובלי להכיר את השפה הזאת, אני מניח שהיא עושה מצוין את מה שהיא מתיימרת לעשות. בשביל לשתות כוס חלב לא צריך לקנות את הפרה... במקרה שלנו, כדי לכתוב משחקי פלאש (אני מניח שזו המטרה) לא צריך יותר מאשר לתכנת (או לכתוב תסריטים) בפלאש. לא ברור מה מקור הזלזול... ועוד משהו קטן - חלק גדול מאלו שמתיימרים לדעת תכנות בסי /סיפיפי/שפת תכנות כלשהי מהמובילות, אינם באמת יודעים לתכנת. לעומתם, אני מכיר כמה אנשים שיודעים בעיקר (או רק) סקריפטים ועושים את זה טוב ויעיל יותר ממתכנתים רבים. אני מכיר כמה אנשים שמסוגלים מבחינת הידע, ושיש להם את הכשרון, לעשות דברים מהממים, בשורות מפלצתיות בודדות, בשפות כמו פרל/php, ושיכולים לגרום למתכנתי ++C , כולל מנוסים, להיות חיוורים ולהביט בקנאה. במקרים רבים, שפות דור רביעי/סקריפט/שפות יעודיות מיוחד (נניח למשל LISP) נותנות מענה חכם יותר לצרכים של המתכנת/מחולל הישומים/תקראו לזה איך שאתם רוצים, ואין בזה שום דבר רע. בעולמנו כיום עדיין מי שמשתמש בהם נקרא מתכנת. הוא מרוויח בד"כ הרבה פחות, אבל הוא עדיין מתכנת, כי ביינתים האקדמיה העברית ללשון לא המציאה לזה מונח אחר. בתכלס, זה גם לא נורא... כמו שאמרתי, חלק מהם מיומנים ויעילים יותר מלא מעט מתכנתים בשפות עיליות כמו cpp.