דרוש מתכון....

דרוש מתכון....

יש למשהי מתכון לדג נסיכה טעים בתנור.עם ירקות (זה חייב להיות פרווה ללא שמנת מתוקה או משהו...) תודה רבה

אילנית12

New member
בבקשה דג בתנור

מאת: אילנית12 מקור התמונה:אילנית12 נושא: דג מרוקני בתנור. תוכן: לא מופיע במאמרים. דג מרוקני עם פפריקה, לימון ועגבניות /yent מקור התמונה:אילנית (השתמשי בפילה סלמון,דג ללא קוצים.) לאורית יש מתכון נפלא לדג מרוקני בתנור, חצי מכמות העבודה, הרבה פחות שמן מהגרסה המבושלת (ולפני שכל המרוקאים יתחילו לצעוק שזה לא דג מרוקני - זה הדג המרוקני של אורית, טוב?) ובעיני מדובר במתכון פשוט מדהים, שנעלם לי במהירות שלא תאמן כל פעם שאני מכינה אותו (ואני מכינה אותו מנסיכת הנילוס אבל זה ממש לא פוליטקלי קורקט אז נא לא לגלות לאף אחד). זמן הכנה: 20 דקות. זמן אפיה: 20-35 דקות. המרכיבים (6 מנות): 6 מנות פילה דג או דג לבן חתוך לסטייקים בעובי 2 ס"מ (דניס, מוסר, לוקוס, נסיכה, או בורי) לימון אחד 4 עגבניות אדומות מאד ובשלות קצוצות 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות פלפלון חריף אחד אדום או ירוק (לא חובה למי שלא רוצה חריף) 6 שיני שום פרוסות לעיגולים חופן נדיב של כוסברה 1/3 כוס שמן 2-3 כפות פפריקה מתוקה (רצוי מרוקאית) 1/2 כפית כמון מלח אופן ההכנה: 1. מסדרים בתבנית גדולה את העגבניות ועליהן את קוביות הפלפלים. שוטפים היטב את הדגים ומניחים אותם על העגבניות. 2. מקלפים את הלימון מהקליפה הצהובה ומשאירים את הלבנה. חותכים אותו לרבעי עיגולים ומפזרים בין הדגים. מפזרים מסביב ומלמעלה את עיגולי השום, הכוסברה, הכמון, מלח ופלפל. מפזרים על הדג וגם על הכל את הפפריקה, יוצקים על הכל שמן ואם רוצים גם עיגולי פלפלון אדום חריף. מוסיפים כחצי כוס מים ואופים בתנור בחום של 200 מעלות עד שהדג זהוב ומוכן - תלוי בסוג הדג - בין 20 ל-35 דקות. מגישים את הדג עם הרוטב והרבה חלה ביתית כדי לספוג אותו. אודות

או-ל-לה.. טעים לי!

נראה פצצה.. איזה מוזר לי ששמים גם בצל.. בכל המתכונים שאני מכירה יש רק שום. מעניין לנסות.. נראה עסיסי וטעים. ואסתטי משהו..

אילנית12

New member
רקדה,../images/Emo51.gif ,במתכון אין בצל,ל

לי התחשק לשים גם בצל

תודה...

אולי אשתמש איתו פעם הבאה.. אלתרתי בסוף משהו. אידתי בצל+שום+ סלרי+ פלפלים בכל הצבעים+טבעות גזר+עגבניות מרוסקות+תבלינים+עשבי תיבול+מלח+פלפל+קצת רסק עגבניות. שפכתי קצת על התבנית הוספתי את הדגים ושפכתי את כל הרוטב. מעל פיזרתי פטרוזליה. לבנתיים זה עדיין בתנור- מפיץ ריח טטטטטטטטטטטווווובבבבב....

למעלה