דרוש מתכון

דרוש מתכון

מתחשק לי לנסות לחדש ולהכין טופו בקוקוס* וקארי ואולי גם פטריות (זה הולך יחד?), למישהו יש מתכון טוב?
מצאתי מלא בגוגל, אבל בא לי לא להמר וללכת על מתכון שנוסה והצליח
ואם אפשר בלי מלא מרכיבים, זה גם נהדר.

*באיזה מכל סוגי הקוקוס משתמשים? בקרס קוקוס של ה-17% שבא בפחית, או בחלב קוקוס, או במשהו אחר שאני לא מכירה? זה הניסיון הראשון שלי עם משהו כזה.

RSPA

New member
כן. אף אחד....בינתים.

אולי לא כולם הספיקו לקרוא או שמי שקרא פשוט לא מכיר.
ככה זה בחיים.

גםאני5

New member
שניהם טובים. את מחפשת מתכון כתוב?

אני חושבת שהרוטב הקל ביותר הוא משחת קארי (לפי הטעם, זהירות חריףף..
) וחל"ק. במשחה יש צירוף מעולה של תבלינים ולא צריך שום תוספת.

ladybug6

New member
אין לי מתכון מדויק לטופו ברוטב כזה אבל

בקשר לקוקוס - אני אישית משתמשת רק בקרם הקוקוס כי את הטעם הקוקוסי אני לא אוהבת, משתמשת בו כביכול במקום שמנת במתכונים מסוימים (למשל בכדורי שוקולד, במלבי, לפעמים בקרם לעוגות וכו'). פעם הכנתי פסטה ברוטב קרם קוקוס וקארי עם ירקות מוקפצים אבל אני מודה שאני לא אוכלת חריף אז הסתפקתי רק בכמות ממש קטנה של אבקת קארי.

Gidi Shemer

New member
אני עושה את זה המון

צריבת קוביות טופו במעט שמן זית בווק או מחבת שדומה לווק ואז מוסיפים ירקות קצוצים- בצל, שום (הרבה), פטריות, פרחי ברוקולי ואם יש- כרובית, גזר ואפשר גם שעועית ירוקה. מקפיצים למשך 5-7 דקות עד שהירקות רכים יותר אבל עדיין ברי-נגיסה.

ממיסים שלש כפיות של אבקת קארי אדום במעט מים רותחים. מערבבים עם הירקות. מוסיפים חלב קוקוס ומערבבים. מתבלים עם מעט אגוז מוסקט.

אם רוצים להוסיף, אפשר במקביל להשרות אטריות אורז במים רותחים ואז לערבב עם הכל. מעט רוטב סויה גם יילך (אני מנשתדל להימנע בגלל המלח).

הנה תמונה מקישור ישן. ספציפית, אני לא חושב ששמתי טופו בזה, אבל אני כן עושה זאת הרבה פעמים.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=301&MessageId=172099042

הערה נוספת, כשאני מכין לעצמי, אני מוסיף מעט שמן שומשום שמאד מוסיף. הבנות שלי לא אוהבות את הטעם אז אם אני משתף אותן בזלילה זה יהיה בלי השמן.

Gidi Shemer

New member
שבתי :)

פשוט יותר קל להמיס את המשחה ולערבב עם הירקות מאשר לערבב את המשחה עם הירקות. אני בדרך כלל שם את המשחה בכוס קטנה, מוזג מעט מים רותחים ומערבב ולזה אני מוסיף מעט מהחלב קוקס ומערבב. אז אני שופך לתערובת הירקות ומערבב, ומוסיף עוד חלב קוקוס עד לסמיכות הרצויה

טוב, אני חוזרת בי

דבר ראשון המון תודה לכולם

פתאום חשבתי על זה שאני ממש לא אוהבת חריף (סתם היה לי זכור שאכלתי שילוב של חלב קוקוס וקארי בכל מיני מסעדות אסיאתיות ולא היה ממש חריף והיה טעים), וגם לא בא לי לקנות קארי במיוחד כי זה לא משהו שאוכלים אצלנו וחבל לי.
פשוט לשמנת צמחית יש בעיניי טעם לוואי נוראי, השאלה היא האם קרם קוקוס יכול להחליף אותה, נגיד להסמיך רטבים לפסטה, בלי שיהיה טעם חזק ומוזר של קוקוס?

Gidi Shemer

New member
אני מצטער, אבל אני כנראה לא קראת את התקנון

התקנון מופיע למעלה, תחת "אודות הפורום והנהלתו".

קורא שנכנס ושואל על מתכונים יכול להסתייג לפני שקיבל מתכון.

אם הוא כבר קיבל מתכון, הוא מחויב לנסות אותו ולתת דיווח. זו הדרך היחידה שלנו לשמר איכות בפורום הזה.

אי מבקש בכל תוקף לעשות את המתכון. אם חריף לך מדי, תאכלי לחם, ובסוף להביא תמונה

למעלה