דרוש מתכון

צמוקיה

New member
דרוש מתכון ../images/Emo71.gif

מחפשת מתכון לחמין קטניות עם ביצים, ג'חנון (עם אופציה להוספת בשר אך לא כחובה)

pirge

New member
חמין צמחוני עם "אלקה"וג'חנון

חמין צמחוני עם "אלקה" וג'חנון מקור:פירגה. 5 תפוחי אדמה קלופים-שלמים 3 בטטות - קלופות שלמות 2 בצלים גדולים 6 שיני שום או יותר כוס שעועית לבנה מושרית לילה קודם כוס שעועית חומה מושרית לילה קודם -- או כוס חומוס גרגרים מושרה לילה לפני.... חצי כוס גריסים. ביצים קשות עם הקליפה כמובן. אפשר להוסיף 5 שזיפים ותמרים מיובשים. רבע כוס שמן. מים עד לכיסוי . מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה\חריפה\קטשופ\כמון\מרק עוף\סילאן פרוסות גזרים ופטרוזיליה קצוצה טריה. בסיר החמין מטגנים ומזהיבים בצל ומוסיפים את יתר המרכיבים ובוחשים כ-2 דקות. ממלאים במים. מכינים "אלקה" "אלקה" חובה בכל סיר חמין. 2\1 חבילה מרגרינה 4\1 כוס שמן קנולה בצל גדול מגורר או קצוץ דק ביצה שלמה מלח \ מרק עוף, פלפל פפריקה ,גריל עוף . תבלינים מה שאתם אוהבים. שיהיה פיקנטי. כוס פטרוזיליה טרייה---קצוצה דק מאד להכניס גם חצי כוס גרעיני חמניה – לא חובה.... מכניסים קמח רגיל כמה שנכנס (מכינים כ-4 עד 5 כוסות ) ולשים בצק – לא רך. מכינים כיכר אובלית גדולה. או כדורים. מרתיחים את התכולה כשעה וחצי— ו ר ק אז מכניסים את האלקה לאמצע הסיר. ומיד להעביר לתנור החם. כדאי לעטוף את הסיר בניילונית . ואז לכסות במכסה. הניילונית אוטמת,ומשאירה הכל עסיסי . משאירים לפחות 8 שעות. שעתיים לפני הארוחה....... מניחים מסביב לסיר את הג'חנון המוכנים. אפשר לקנות ג'חנון מוכן של מעדנות או של חמסי. סוגרים היטב את הסיר ופותחים רק לארוחה. הג'חנון נהיה עסיסי ולח,וטעמו "גן עדן". מכינים "קרמל" ויוצקים לסיר לפני הכנסתו לתנור: 2 כפות סוכר במחבת. מנענעים את המחבת עד שהסוכר הופך לנוזל קרמלי שחום. יוצקים מיד לסיר. רצוי לטעום את התיבלון ולשפר טעם. ראי תמונה של הג'חנון בסיר החמין שלי. עוד מעט....

pirge

New member
"הצצה" לסיר החמין שלי. הג'חנון מסבי

מסביב. הונח שעתיים לפני הארוחה וספג את כל הארומה של החמין. הג'חנון לח ועסיסי.
אצלינו "מתים עליו"...

צמוקיה

New member
../images/Emo140.gif תודה

נראה טעים ינוסה בקרוב ואז גם תבוא תגובה ל"אחרי"

pirge

New member
"אלקה" זה שם אשכנזי לקוגל מי

מיוחד לחמין. מכינים אותו בהרבה צורות. זו צורה שאני מכירה מהבית. מכל החומרים לשים בצק.(שלא יהיה קשה)מעט דביק. מניחים במרכז הסיר -אחרי שהכל מורתח ועומד להכנס לתנור. אין צורך בבישול על הגז. הוא יתבשל בחום של החמין במשך הלילה. ניתן להכין קציצות קטנות עגולות ולפזר אותן במרום הסיר. אל תוותרי. זה החלק הכי טעים בחמין.
בהצלחה.

למעלה