דרוש מחשבון חדש!

theshahars

New member
דרוש מחשבון חדש!

שלום לכם! לאחר עיון והשתכנעות מכלל דיוני ה"שכירות מול משכנתא" שרצו כאן, נראה לי שיועיל מאוד להציג לאנשים מחשבון השוואתי, בסגנון: חסכתי ______ הכנסותיי מאפשרות לי הוצאה חודשית של ____ לדיור הריבית השנתית לחסכונות עומדת על _____ הריבית השנתית למשכנתא עומדת על ____ אני מתלבט בין 2 החלופות: לקנות דירה שמחירה ______ או לשכור דירה שהשכירות החודשית בה _____ והאורקל יענה בחישוב מפורט, שבו "השורה התחתונה" היא: על קניה היום בעזרת משכנתא תשלם סה"כ ________ על קניה בעוד X שנים, ובינתיים חיסכון ושכירות תשלם סה"כ ________ או משהו כזה, כשהוא מגיע למועד בו כדאי לקחת משכנתא. הייתי בכיף כותבת דבר פשוט שכזה, רק שאין לי מושג איך מחשבים את השפעת הריבית (בחסכון ובמשכנתא) - כלומר, מה הפונקציה הכלכלית-מתמטית שמתאימה לזה? אשמח לסיוע. סופרמן, נגיד, שמפליא בחישוביו, או אחרים... תודה שחר

יש כאלו מחשבונים ... אבל ...

עדיין לא מצאתי את הפנאי לבדוק אותם ביסודיות ולכן איני יכול להמליץ ... מבדיקה ראשונית נראה לי שהם אינם מדוייקים (בלשון המעטה) והתוצאה שלהם מגמתית בהתאם לאינטרסים של מי שהכין אותם. מחשבון לדוגמא

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני משתמש במחשבונים הפיננסיים המופיעים באתר של בנק הפועלים, לחישוב החזרי המשכנתא אני משתמש במחשבון ההלוואות ולחישוב חסכונות אני משתמש במחשבון חיסכון עתידי.

למעלה